Ajánlani fogjátok e a gyerekeiteknek, hogy menjenek egyetemre, illetve mit szólnátok ha majd ők azt mondják, hogy egyetemre akarnak menni?
Felnőtt ember lesz, nem szólok bele.
Egyébként miért kérdezed?
Én mindenképpen támogatnám benne.
Sőt! Olyan jó nevű gimnáziumba jár, hogy 90% -át felveszik felsőoktatási intézménybe! Fiamnál egy a bibi! Nem iparkodik tanulni. Így nehéz lesz bejutni még főiskolára is nem hogy egyetemre.
Nem, nem fogom ajánlani, hacsak nem egy olyan szakra menne, amiből tuti meg is fog élni.
De tömegszakokért (művszerv, pár mérnöki, tanári...) nem fogom támogatni, hacsak nem levelezőn akarja.
Engem apám támogatott egy olyan szakért, aminek nincs értelme, csak akkor én ezt még nem láttam (művszerv). Életem legrosszabb döntése volt, teljes időpazarlás. Ennyi idő alatt már kiépítettem volna magamnak egy vállalkozást.
tanári pálya, mint tömegszak? Biztos azért végzett az elmúlt évben az egész országban 3 db fizikatanár (hogy csak a legkirívóbb esetet említsem.)
ha a gyerekem egyetemre akar menni, támogatni fogom benne, ahogy csak tudom, ha külföldön akar elhelyezkedni abban is. ha nem az egyetemet választja, akkor viszont elvárom, hogy olyan szakmát válasszon, amiből meg tud élni és a családját is el tudja tartani.
a főiskolát nem fogom támogatni, mert az túl sok ahhoz, hogy végül bolti eladóként kössön ki valahol, de túl kevés, hogy normális, felsőfokú végzettséget igénylő állása legyen valahol.
"tanári pálya, mint tömegszak? "
Itt főként nem a reál szakos tanárokra gondolnak. Inkább humán szakos. Így is 8000-et akarnak elbocsátani, mert egyre több a tanár, viszont diák egyre kevesebb.
"a főiskolát nem fogom támogatni, mert az túl sok ahhoz, hogy végül bolti eladóként kössön ki valahol, de túl kevés, hogy normális, felsőfokú végzettséget igénylő állása legyen valahol.
"
Ugyanúgy BSC diplomát tud kapni, amivel el tud helyezkedni. Egy főiskolai diplomával is lehet munkát találni. Vannak ismerőseim akik "csak" ezzel, úgy 4X átlagfizetést kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!