Meddig kell még titkolni, hogy valaki Jobbikos?
Ha valaki nyiltan vállalja:hogy MSZP-s, akkor az kommunista.
ha SZDSZ-es,LMP-és,akkor vagy meleg, vagy zsido,ha Jobbikos,
akkor a náci,bélyeget sütik rá.
Én vállalom,hogy Jobbik szavazo vagyok, de nem NÁCI.
Az a baj, hogy a Jobbik kissé összemosódik a nagyon szélsőséges eszmékkel (nácizmus, fasizmus). Néha pl. a kurucinfo-ra hivatkoznak, ami nyíltan nácibarát portál (holokauszt-tagadás, Hitlert dicsérik, stb.). De tudnék mondani más példákat is. Egyszerűen nem határolódnak el elég élesen a nácizmustól.
De ettől eltekintve is úgy vélem, hogy addig örüljünk, amíg "titkolni kell", hogy valaki jobbikos. Legjobb lenne,(saját vélemény, senkire nem akarom ráerőltetni) ha szépen lassan sikerülne kiverni az emberek fejéből a nacionalista, radikális eszméket. Ja és ha lenne egy normális, hatékony, baloldali, liberális ellenzék. Ami ma nincsen.
""ha az Országházban nem úgy viselkednek, mint egy csürhe"
tisztában vagy vele, mi folyik a brit, olasz, ukrán, stb stb parlamentben? ahhoz képest a mienk olvasóklub.
Előzőnek: ez egy ideologikus, hamis történelemkép. A többi állam országgyűlése talán nem történelmi eredetű?
Amúgy meg régen sokkal durvábbak voltak a rendi/parlamenti gyűlések. Nincs semmiféle értékrend, amit ma kirívó módon meggyaláznának. A rendi gyűléseken tömegverekedések voltak, sokszor karhatalmat vetettek be az ellenzék ellen, a kora újkorban még gyilkosságokra is sor került. A dualizmus korában pedig nagyon utálták egymást a különböző oldalon álló pártok, s nem válogatták meg, milyen szitkokat szórnak a másik félre.
Egyébként én is nevetségesnek tartom azt, ami a parlamentben folyik. Viszont akkor az LMP szánalmas lépéseit (arceltakarás és hasonlók) is ide kell venni.
Ha egy szélsőséges párt bejut a parlamentbe, az lenne a furcsa, ha nem pattognának össze-vissza. Én is elítélem azt, amit a Jobbik a parlamentben művel, sőt magát a Jobbik létezését is.
Csak azt fontos tudnunk, hogy az, ami ma megy a parlamentben, nem egyedülálló jelenség, nem újdonság.
Én titkolom.
Nem szeretném, ha a kicsi művészeti egyetemen rám sütnék a hülye náci jelzőt. Jól arcon is csapná a karrieremet.
Amúgy alapvetően tényleg a hozzáállás a baj az emberek részéről. Itt tépjük egymást ebben a picurka kis országban, miközben oly mind1 ki mire szavaz.
Én Jobbikosként elfogadom mások véleményét. Elfogadom ha egy barátom vagy barátnőm pl az LMPre szavaz. A pártot rühellem, de az embert nem.
Ez olyan mintha megvetném azt, aki szereti a köménymagos levest, mert én ki nem állhatom.
Tolerancia nagyon fontos!
Akik írták, hogy a jobbiknak a cigányírtáson kívül nincs más értelmes programjuk, azoknak üzenem: van. Rengeteg szakember működik közre a pártban, csak a munkásságukat általában leszavazza a 3 párt.
Amúgy én az ország felvirágzásába vetett hitemet rég feladtam. Hosszú ideje tudatosan tették tönkre olyanra, ahogy most áll. Meg kell hagyni, szép munkát végeztek.
A magyarok kihalófélben vannak, nem csinálnak nagyon gyerekeket, utálják egymást, mindent. A kerestek nagy része arra elég épp, hogy főzz magadnak valamit. A fiatalság meg megy külföldre, akinek van sütnivalója, mivel mind rájön egy idő után, hogy otthon élni vagy 1000 kmrrel nyugatabbra nem ugyanaz.
Szavazok a Jobbikra, mert talán ha elég hatalmuk lesz, meg állíthatják ezt a káoszt. Vagy nem. Nem vagyok elvakult, de bizakodom.
nem kell azt titkolni. sosem a valamelyik párthoz való tartozással van a baj (legalábbis számomra nem) hanem a megnyilvánulásokkal
- mennyire tud észérvekkel vitatkozni egy ember? (vagy csak 5 szájbarágott mondatot sorol?)
- mennyire tud kulturáltan vitatkozni? (esetleg egyből elkezd korcsozni, buz*zni, cigányozni?)
- mennyire reálisak az érvei?
- mennyire tudja alátámasztani azokat? (sajnos számomra a kuruc.info nem egy díjnyertesen hiteles oldal, amivel lehet bizonyítani valamit.)
- mennyire tudja figyelembe venni az érveimet? (esetleg el sem olvassa őket, mert én írtam, és ez már elég a vitához/lepontozáshoz?)
- mennyire képes kompromisszumot kötni bizonyos dolgokban? (vagy csak hajtja ész nélkül az érveit, másokra való tekintet nélkül?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!