Mik voltak a gondolataitok a rendszerváltás idején?
"Hol van a cumim?" "Megint beleszartam a pelenkámba!" "Valaki vegyen fel!"
Kb. ilyenek.
"Tudod kérdező, feltettél egy kérdést, amire reagáltam."
Mivel nem az egyedül helyes kommunista választ adtad, ezért a kérdező elvtárs teljes joggal megrótt. Vedd már észre magad, '87-et írunk!
""Hol van a cumim?" "Megint beleszartam a pelenkámba!" "Valaki vegyen fel!"
"
Szintén :D.
Én akkor voltam 10 éves. A hangulatra emlékszem, a rengeteg plakátra...és arra, hogy a politikusok lettek a példaképeim. El is határoztam, hogy én is az leszek.
Az lettem. Aztán rájöttem miről is szól a politika és kik is valójában ezek a nagy példaképek... :(
Nemrég újrajátszották a Kónya-Pethő vitát és a vitapartnerek ősz fejjel újra leültek egymás mellé...Hát egyszerűen siralmas volt látni őket.
"Az hogy végre megvalósíthatom mindazt amit a Kádár rendszerben nem lehetett. Így is lett."
Elmentél prostituáltnak?
Azt reméltük,hogy a piac gazdaság jobb lesz.
De nagyon hamar felébredtünk,hogy rosszabb lett,mint addig volt.
Hogyan lett valakiből nagy vállalkozó,hogyan valósíthatta meg az álmait?
Eladták a gyárakat,az emberek munkanélküliek lettek.
A volt vezetők,vagy valutázók a Kádár-rendszerben összeszedett pénzükből,és a kapott végkielégítésekből bagóért megvették a gyár gépeit.
Alapítottak egy önálló vállalkozást. Az elbocsátott emberek közül felvettek néhányat,fele annyi bérért,mint amit a gyárban kaptak. Az okosabbja csatlakozott valamelyik párthoz. Ettől kezdve csak okosan kellett helyezkednie,és "megvalósíthatta" az álmait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!