Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nevezzük az LMP-t...

Miért nevezzük az LMP-t SZDSZ-t és a DK-t liberálisnak holott annyi közük van a liberalizmushoz mint nekem Kinához? Hol lett elrontva, hogy a baloldalira liberálist a jobboldali konzervatívra nácit mondunk, ennyire ostoba mindenki?

Figyelt kérdés
2011. dec. 12. 20:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
30%
Liberálisnál mocskosabb ember nincsen.
2011. dec. 12. 20:46
 2/17 anonim ***** válasza:
29%

Egyet ertek az elsovel.

A libsi meg a tobbi baromsag azoknak az embereknek a gyujtohelye akik semmirekellok.

Az ilyen partoknal viszont sokra vihetik.

2011. dec. 12. 20:49
 3/17 asmosys ***** válasza:
68%

„Liberálisnál mocskosabb ember nincsen.”

Végül is, élhetnétek ma is jobbágysorban röghöz kötve.

:P

2011. dec. 12. 20:56
 4/17 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Vigyázzunk, óvatosan az ilyen kijelentésekkel, van konzervativizmus is!

2011. dec. 12. 21:08
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

A konzervativizmus mindig a régi rendhez ragaszkodik, tehát a jobbágyokhoz ragaszkodtak.

Amúgy a liberális balos nekem oximoronnak tűnik.

2011. dec. 12. 21:52
 6/17 anonim ***** válasza:
51%
Első: Miért gondolod ezt? Utolsó:Miért oximoron a liberális balos számodra?
2011. dec. 12. 22:10
 7/17 anonim ***** válasza:
29%
Miért ne lehetne egy olyan ember, aki gazdasági kérdésekben az erősebb államot preferálja, aki hisz az újraelosztásban (gazdaságilag baloldali), de hisz abban, hogy az egyéni kérdésekben (hogy házasodjon az ember, mit gondoljon, mit tanuljon) ne szóljon bele az állam (értsd: liberális).
2011. dec. 12. 23:12
 8/17 anonim ***** válasza:
56%
Ezek neoliberálisok, ami eléggé eltér a klasszikus liberalizmustól (John Locke liberális volt, tessék elolvasni a műveit, teljesen más, mint a mai értelemben vett "szabadelvűség").
2011. dec. 12. 23:56
 9/17 anonim ***** válasza:
83%

"Miért nevezzük az LMP-t SZDSZ-t és a DK-t liberálisnak holott annyi közük van a liberalizmushoz mint nekem Kinához?"

Mindent onnan vesznek/veszel.

2011. dec. 12. 23:59
 10/17 anonim ***** válasza:
59%

"Miért nevezzük az LMP-t SZDSZ-t és a DK-t liberálisnak"

Az LMP politikája zöld, balos és liberális elemeket vegyít. Valójában nem maga a párt liberális, hanem a rá szavazók azok, akik régen liberálisnak nevezték magukat.

Az SZDSZ egy balliberális párt volt, amely azonban olyan elvtelenül politizált, hogy ideológiai arcéle elmosódott. A magukat liberálisnak gondolók szavaztak rá mindig is, és úgy hívta magát, hogy "SZDSZ - a magyar liberális párt".

A DK-nak liberális programja van és olyan liberális arcok írják az ideológiáját, mint Bauer, illetve tkp. Gyurcsány is.

"Hol lett elrontva, hogy a baloldalira liberálist a jobboldali konzervatívra nácit mondunk"

Valamit álmodhattál szerintem vagy nem tudom, honnan veszed ezt.

2011. dec. 13. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!