Manapság Miért szégyen azt kimondani hogy én magyar vagyok? És miért bélyegnek meg ha ezt hangsúlyozom zászlóval? És nemzeti érzelmű zenét hallgatok, de tiszteletbe tartom mások önrendelkezési jogát.
Szerintem nem szégyen magyarnak lenni. Azonban! Attól még hogy valaki magyar, semmivel sem különb másnál. Attól még, hogy 100-200 éve miket találtak fel magyarok, vagy milyen emberek voltak, ez nem adhat okot arra, hogy valaki ezzel büszkélkedjen, ugyanis ez NEM AZ Ő ÉRDEME! (más kérdés, hogy magyarok feltaláltak 1-2 fontos dolgot, ennyi erővel külföldiek meg 100-200 fontos dolgot feltaláltak, amik nélkül ma ugyanúgy nem tudnánk élni mint a gyufa nélkül)
Ahogy senki sem tehet arról ha pl kínainak születik, úgy arról sem ha amerikainak, svédnek, vagy magyarnak. Nem ettől lesz valaki jobb, mint ahogy sokan hiszik!
És amikor a nagymagyarok büszkélkednek a MÚLTAL (amihez semmi közük nicns!! nem tettek semmit érte, csak ide születtek), akkor elfelejtik említeni a nagyobb bakikat amiket a múltban elkövettünk. Erre persze senki sem büszke, de az igazsághoz hozzá tartozik.
Azt kellene az embereknek megértnei, hogy nem azzal kellene foglalkozni ami volt, hanem a jelennel és méginkább azzal, ami lesz.
Őszinte elszek: én különösebben nem vagyok büszke hogy magyar vagyok. Nem szégyenlem, viszont igazából nem is érdekel. Ide születtem, hát magyar vagyok, de elnézve a mai politikát (és itt nem csak a kormányról van szó, hanem az ellenzékről is) inkább szégyellni kellene, de nem teszem, mert ez sem érdekel!! Rengeteg külföldi ismerősöm van, és ők sinscenek elszállva amguktól, még ha tehetősebb, vagy jobb múltú országból is származnak.
NEM AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG SZÁMÍT, HANEM AZ EMBER AMI MÖGÖTTE VAN!
Nem tökmindegy ki milyen nemzetiségű? De most komolyan, ez annyira szűk látókör. Mindegy, ember-ember.
Szerintem nem szégyen kimondani, engem nem különösebben érdekel, ha valaki ezt csinálja (nyilván, amíg nem okoz károkat, de te elmondásod szerint nem ebbe a csoportba tartozol), de azt légyszi mondd már el, hogy mi visz rá, hogy egy kellemes délután kárpátiás pólóban egy nagy zászlóval a kezedben sétálgass valamelyik téren?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!