Szerintetek kezdjek el bevásárolni konzervokúat, ivóvizet, és egyéb tartós élelmiszereket? Ti hogy készültük a jövőévre?
"Azért nem adjuk el a házhoz tartozó földterületet, mert elég nagy ahhoz, hogy ellásson egy családot mindennel, a takarmányt is beleértve. "
Én is úgy gondolom, hogy nem képes magát ellátni a már rendelheti is a sírhelyet. Ha nem épp jövőre akkor azután. De szerencsére most épp a városok fognak ritkulni.
"te elmebeteg vagy :) kapcsold ki a tévét"
Te meg csekkold le Orbánt.
Az a baj, hogy pár konzerv nem old meg semmit, legalábbis egy tartós krízist biztos nem lehet átvészelni vele.
Ha ma Magyarországon a közellátás bármi okból akár csak pár hétre leállna, akkor bizony életveszélybe kerülne az ország nagy része, mert annyira ki vagyunk szolgáltatva a központi ellátó rendszereknek. 100 éve még az emberek 90 %-a falun élt, és el tudta látni magát, alig érintették őket ilyen szempontból a politikai és egyéb válságok. De még 50 éve is a legtöbb embernek vagy volt gazdálkodó falusi rokona, vagy maga is képes volt még sokkal több mindent maga előállítani, mint a mai generáció, aki már egy savanyúkáposztát se tud elrakni, vagy egy csirkét megkopasztani.
Én nem állítanám, hogy jövőre lesz a nagy balhé, de valahogy bennem is van egy rossz érzés, hogy ez a mi kis világunk, amit itt berendeztünk magunknak az elmúlt évtizedekben, nem fenntartható, ha viszont elveszítjük, akkor végünk lesz, pár doboz konzerv ide vagy oda.
Attólfügg hogy nagyvárosi-e az illető?
Ha igen akkor lehet hogy nem árt neki.
Iszonyatos problémák feszítik az egész kontinenst, sőtt az egész világot. A globalista gazdaság neoliberális modelje hozta el nekünk. A tőke mindenekfelett hatalma hatalmas hibákat okozot a lebontott ellensúlyok "állami beavatkozások" hiánya miatt. A pénz, ami csak eszköze a termelésnek és a reálgazdaságnak az értékteremtésnek, átvette az irányítást és hihetetlenűl túlterjeszkedett a lehetőségein. Ma ott tartunk hogy akik uralják a pénzrendszert és bezsebelték a buborék pénzpolitika hasznát, azok egy centről sem hajlandóak lemondani.
A világ, a globalizmus alapjaként elíresűlt gazdasági mechanizmusnak, a kényszerű növekedésnek a buboréklétrehozó túlfogyasztását nem képesek termeléssel fenntartani, mert az adósságok akkorára nőttek hogy elvonják a fogysztás emelkedésének a lehetőségét.
A világgazdaság és a pénzpiacok tulajdonosai mamár ugyan azok az emberek és csoportok és nem két külön szféra.
Ők akik nem hajlamdóak egy centtől sem megválni sőt minden lehetőséget megragadnak hogy növeljék a vagyonukat.
Pld
Kölcsönöznek államoknak a semmiből"papírt a gazdasági erőért" és mikor az államok nem képesek a papír fedezetéűl megfelelőt teljesíteni" mert nincs fogyasztás hiszen a lakosság is el van adósodva" akkor a globalizmus urai rikácsolnak hogy fel kell tőkésíteni a bankokat, mert tönkremennek. Ekkor az államok elvesznek az emberektől és gyakorlatilag a bankokon keresztűl odaadják a globalizmus urainak. ÉS A KÖR BEZÁRÚLT!
Az Eu nagyot hibázik, hiszen belemegy a játékba.
Az Eu szerződéssel, gyakorlatilag hihetetlen sarcolásba kezd a saját polgáraival szemben, és tömi a globalizmus urainak a zsebét.
Hová jutunk?
Még kissebb fogyasztás, még hangosabb rikácsolás a globalizmus urai részéről, és a vége polgárháborúk és lázadások az egész világon mindenütt.
Az Eu ennek a küszöbén áll, mi meg már rég túlkellene hogy legyünk rajta,és csak a magyar bírka türelme ami ezt megakadályozta eddig. De 100% hogy elfog gurulni a gyógyszer és főleg nyugaton, ahol nem lehet hülyíteni az embereket.
A megoldás?
Önellátás.
Nekem van házam vidéken is egy kis földdel.
Kiköltözöm és termelek magamnak.
Biztos lekell mondanos sokmindenről, de túlélek, ami a nagyvárosokban sokkal nehezebb lesz.
16/16- Pl.hogy termelsz magadnak! De a vidéki házadban van iható vizű fúrt kút és udvari budi? Van hol és mivel fűtened ? Tudsz áramot fejleszteni? Honnan veszel sót,cukrot,rizst,ruha neműket? A gabonádat hol őrleted meg,hogy kenyeret tudj sütni? Az egyéb hiányzó dolgokat már nem is említem.
Ezek alapvető dolgok,ami egy háború vagy komoly infláció esetén hiányozni fognak!
Háborúra nem sok esély van,de az inflációra igen.
Nem olvastam a sajtót,így nem tudom mit írt.
De láttam az Orbánnal készült riportot,amiben Orbán szájából hallottam,hogy a következő fél év Magyarország számára nagyon kemény lesz!
Ez mindent jelent.csak jót nem. Legfeljebb azokat nem érinti,akiknek több milla van a zsebében.
12:17 12:18
"Németül is tanulj! Ha az angol nem jönne össze :)"
És oroszul is, hátha visszajönnek :-)
"Szerintetek kezdjek el bevásárolni konzervokúat, ivóvizet, és egyéb tartós élelmiszereket? "
az alufóliasapkádat azért ne hagyd otthon :)
"Ti hogy készültük a jövőévre?"
ugyanúgy, mint a mostanira. Dolgozom, hogy ne haljak éhen
"Mondta a híradó is meg fidesz is hogy a "jövőévet" túl kell élni"
de ez nem azt jelenti,hogy polgárháborúra kell felkészülni, volt már sokkal rosszabb helyzetben is ez az ország
"Azt is halottam hogy akadozni fog élelmiszer ellátás"
én meg az, hogy van Mikulás.
"100 éve még az emberek 90 %-a falun élt,"
ez kapitális baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!