A Fidesz miért keresztel át mindent "nemzetire", miért nem jó a "magyar" elnevezés?
Azt hiszi hogy elhisszük hogy ettől ő nemzeti.
Azt hiszi hogy pedig dehogy, közbe meg mégse!
Vicc a fidesz!
Tényleg ennyibe merűl ki a nemzeti hajlama, és ezt azért erőszakolja hogy a hiszékenyek elhigyák hogy nemzeti.
Mert úgy gondolja, hogy ily módon minden szebben csomagolható, és könnyebben eladható a népnek.
Mottó: "A magyar hátán szántani is lehet, csak az ekevas nemzeti színű legyen." (Mikszáth)
Az értelmesebbje azért átlát a szitán :)
Ha szeretnél nemzeti xy lenni, hát rajta. Nekem jó a régi elnevezés.
Ha belegondolsz, valamit azért mondani kell, amitől legalább néhányan úgy érzik, szép idők vannak (a nap ma is sütött). Persze egyre kevesebbeknek elég ennyi.
Azzal, hogy "nemzeti"? valamelyest utal arra, hogy nem csupán magyarországi, hanem minden, a magyar nemzethez tartozó személyé.
Vagy valami ilyesmi lehet az elképzelés.
Nekem jók voltak az országos stb. elnevezések. Ez a mindenből nemzetit, meg mindenféle köztereket gyorsan átnevezni nekem kicsit olyan mint mikor a komcsiknál, minden "nép"-i lett meg "dolgozó"-s.
Főleg, hogy ezeken olyan jól elszöszmötölnek, utána meg olyan gyorsan igyekeznek letudni FONTOS törvényeket, hogy az ember követni sem tudja, se a tervezeteket, se a módosításokat, se semmit, mer' sietni kell!
Azért, mert:
MAGYAR= Magyarország
Nemzeti= a Fidesz által magyarnak tartott, az ő olvasatukban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!