Becs neve legtobb nyelven Wien es ennek valtozatai. Mibol ered a magyar Becs elnevezes?
Jajj, ezt ne, ettől falra mászom! Miért indulunk ki mindig abból, hogy mindent valahonnan átvettünk? Ha valami egy másik nyelvben hasonló a magyarhoz, azt már biztosan onnan vettük át. És ha az a másik vette át tőlünk, akkor mi van? Bizony előfordulhat, hogy a szerbek és a horvátok tőlünk vették a Bécs elnevezést. Már csak azért is, mert Szerbia Trianonig tulajdonképpen jelentéktelen volt, a létezéséről sem nagyon tudott a legtöbb magyar. Olyat meg, hogy egy szót a horvátoktól vettünk légyen át, én még nem hallottam.
Mellesleg csak a szerbek és a horvátok hívják így, a többi szláv nép nem. Akkor a szerbek és a horvátok honnan vehették ezt a nevet?
Hogy a kérdésre is válaszoljak valamit: nem tudom, honnan eredhet, de szerintem Pécshez lehet valami köze.
Masodik... ne irj hasbol dolgokat... szinte minden amit leirtal teves...
- >>>> WIKIPEDIA.HU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!