Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lenne a magyar politika...

Milyen lenne a magyar politika, ha csak nők ülnének a parlamentben? Hogyan irányítanák az országot?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 19:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Mintha hatalomvágyó nők nem lennének. Elena Ceausescu pl.
2011. dec. 9. 23:26
 22/29 anonim ***** válasza:
70%

Nemtom ennel rosszabb nem nagyon lehet!

Kaphatnanak a nok is egy eselyt!

fiu

2011. dec. 13. 21:40
 23/29 anonim válasza:
66%
Ez a kerdes nagyon jo:D "milyen lenne?" Mi gatolja meg oket? Ha jobbak akk miert nem tudjak elerni? Szoval sztem rosszabb lenne
2012. jan. 1. 23:00
 24/29 anonim ***** válasza:
11%

2011-12-13 21:40

Papucs vagy :D.

2012. jan. 2. 07:32
 25/29 anonim válasza:
49%
Mivel jobban hajlamosak érzelem alapján ítélni, mint a férfiak, kevésbé logikus döntéseket hoznának. Sokkal indulatosabb politikát folytatnának. Ebből kifolyólag több konfliktus lenne a szomszédokkal. Amúgy is kissé nemszeretlek hangulatba szították ellenünk 1-2 szomszédunkat. Ha nem higgadtan kezelnénk a dolgot, indulatoskodnánk, megteremtenénk a saját kis balkáni háborúnkat. És valóban nyitva áll a politikai pálya mindenki előtt, nemtől függetlenül.
2012. jan. 7. 15:32
 26/29 anonim ***** válasza:

Szerintem fele-fele arányban kellene a nemek szerint"megosztani" a hatalmat az országban,mert akkor minkét nem megmutathatná a rátermettségét,sok dologban a nők lennének jobbak,míg lennének dolgok,amiben viszont a férfiak.Szerintem mindenképpen hasznosabb lenne,mert kiegyenlítettebb lenne a megoszlás,és nem nagyon hiszem,hogy sokkal indulatosabb politikát képviselnének,de a szociális,környezetvédelmi,oktatási-köznevelési,családügyi kérdésekben lehet hogy "jobban"politizálnának,skandináviában,Hollandiában,és Németországban bevált, Angela Merkelt ha jól tudom harmadszorra választották Németország élére,biztosan nem azért,mert annyira ostoba liba,és igen,ott volt Margaret Tacher,Nagy Britanniában,alaposan kimosdatta az országát a kakából!

Baracsi Attila.

2013. dec. 28. 05:37
 27/29 anonim válasza:

Ők azért kerültek be az adott ország parlamentjébe, mert jól politizálnak. Érdekes módon jó politikusok is lettek. De a kérdés nem erről szól, hanem arról, ha CSAK nők lennének a parlamentben.b És azért nincsenek nők (vannak csak kevesen) a politikában, mert nem érdekli őket a politika. És ami nem érdekli az embereket, azt nem igazán tudják jól csinálni.

És, ha már a példáknál tartunk, akkor említsük már meg a nagyszerű oktatási miniszterünket is...

2013. dec. 29. 10:02
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, ha olyanok ülnének ott, mint Merkel asszony, az ország kijutna a válságból. Merkel mama ugyanis a reálpolitikus mintapéldája. És ha egy ilyen nagy formátumú nő ülne ott miniszterelnöknek, szintén nagy formátumú , és megbízható női minisztereket venne maga köré. (Én szívesen vállalnám a külügyi vagy az igazságügyi tárcát)

De ha tényleg ilyen Elena Ceaucescu-félék lennének (mert ilyen sok van, üresfejű, hatalomvágyó csaj), az maga lenne a pokol. Az egész országgyűlés rikácsolásból meg hisztériából állna, meg arról kapnánk a hírt, elyik képviselő asszony kerül pszichiátriára vagy az elmegyógyintézetbe. Na, meg persze: ujjal mutogatnának egymásra:

--Most mit pofázol bele, a gyereknevelési törvénybe, idióta szingli?

--Ezt kikérem magamnak! Miközben te a diszkóban lötyögtetted a 3,14csádat, én végigtanultam és szenvedtem az egyetemet, úgyhogy én ehhez jobban értek!

2015. máj. 31. 22:43
 29/29 anonim ***** válasza:
Egyébként ismeritek azt a viccet, hogy a nők azért sütnek, és nem politizálnak, mert nekik van sütnivalójuk.
2015. máj. 31. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!