Miért nem alakulnak ki újabb válaszok, megoldási javaslatok a radikálisabb megoldások híveinek táborában?
Miért van ennyi szélsőjobbos/szélsőbalos és miért nem jönnek létre új nézetrendszerek?
Miért kell elavult, múltszázadi, megújúlásra képtelen ideológiákat, nézetrendszereket támogatni?
A kérdés nem csak a magyar politikára értendő, csak nem akartam az egyéb kategóriába rakni, mert ott elsikkadna.
amennyiben?
értékelném, ha ezt kifejtenéd...
""Miért van ennyi szélsőjobbos/szélsőbalos és miért nem jönnek létre új nézetrendszerek?
Létrejött!
A neoliberalizmus és annak a torzszülötte a gazdasági globalizmus. Ennek a következménye a tőke és a munkaerő egyensúlyának teljes felborulása. Hiszen a tőke sokkal könnyebben mozog és gyarmatosít.
"" Miért kell elavult, múltszázadi, megújúlásra képtelen ideológiákat, nézetrendszereket támogatni?
Gondolom a 1920-45 közötti időszakra gondolsz?
Mitől képtelenek az ideológlák?
Kb ugyan az zajlik ma is, csak még egy új elemmel bővűlve, a pénzpiacok manipulatív lehetőségeivel.
A még kiszélesedettebb nagytőke tejhatalmával.
"Létrejött!
A neoliberalizmus és annak a torzszülötte a gazdasági globalizmus. "
Nem értetted a kérdést.
Én a szélsőjobb/szélsőbalra gondoltam, mikor új nézetekről beszéltem, amivel helyettesíthetnék...
"A neoliberalizmus és annak a torzszülötte a gazdasági globalizmus."
"Gondolom a 1920-45 közötti időszakra gondolsz?
Mitől képtelenek az ideológlák?
Kb ugyan az zajlik ma is, csak még egy új elemmel bővűlve, a pénzpiacok manipulatív lehetőségeivel. "
Akkoriban nem volt neoliberalizmus és gazdasági globalizmus. Alapvető összefüggésekkel nem vagy tisztában.
A pénzpiacok manipulatív "lehetőségei" pedig pont, hogy már akkor is megvoltak.
Keverd a szezont a fazonnal.
Remélem jön valami értelmesebb válaszadó is.
A liberalizmus gyakorlatilag teljesen elavult, legyen simán liberalizmus vagy neoliberalizmus. Ugye a teljes egyenjogúságra törekedtek mindig, de mindent elértek amit a világban ellehet, választójogok a nőknek stb. A kommunista eszmének volt már jó 60-70 éve arra, hogy megmutassa mennyire működésképtelen. Ez így gyakorlatilag egy liberális szálról indul mivel, a kommunista ideológiai is arra törekedett, hogy mindenkinek egyformán jó legyen, persze ez pont fordítva sült el.
Válaszom szerintem neked nem felel meg, de azért próbálkozni szabad.
"kommunista eszmének volt már jó 60-70 éve arra, hogy megmutassa mennyire működésképtelen. Ez így gyakorlatilag egy liberális szálról indul mivel"
te sem vagy tisztában az ideológiákkal.
hogy mindent elért volna a liberalizmus, amit akart?
nézz már körül egy kicsit a világban, hogy még mennyi helyen nincsenek az alapvető emberi jogok sem biztosítva...
Egyébként a kérdés nem a liberalizmusról szólt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!