Kit hogyan érint az étkezési utalvány elvétele?
Biztos hallottatok az étkezési utalvány tizennyolcról, ötezerre való csökkentéséről. Akkor adhat a munkáltató még 12.500 ft-ot, ha saját működtetésű kajáldája van. Mert ebből aztán marha sok van!
Persze ez sem megszorítás, az egyszerű ember meg sem érzi. Tizenháromezer mínusz, és még az adójóváírás megszűnését nem is említettem. Igaz örülhetünk, mert a "szép kártyát" felemelik 450 ezerre! Ugyan ezzel kinek kedveznek?! Mi lesz ebben az országban?
Az utalvány ilyen mértékű lecsökkentése, sok más dologra is hatással lesz. Drága kormányunk azt szeretné, ha nőne a fogyasztás, a vásárlóerő. Naná! Így biztosan fog is.
Az emberek legnagyobb része, az élelmiszerüzletekbe költötte el az utalványt. Ti is láthattátok, hogy rengetegen fizetnek étk.jeggyel. Ennek hiányát rendesen megérzik majd az üzletek is, mindenképp forgalom kieséssel fog járni.
És a kártya kinek jár? Mert nem hiszem, hogy egyszeribe majd a cégünk, aki 12000 kajajegyet és bérletet ad, az majd évi 450000-et ad, s azt én oszthatom be.
Bár örülni kell ennek is, én azt mondom, csak kérdés, hogy hogyan lehet így megélni.
Szerintem elég kevés olyan kajálda van, amely a cég sajátja, s miért is kapnak ők akkor többet?
Most úgy hallom, hogy megmarad az utalvány, csak Erzsébet lesz a neve.
-Szép kártya = Széchenyi-Pihenő Kártya
-Ki kaphat szép kártyát = Minden olyan munkavállaló, akinek munkaadója ezt az elemet felveszi a cafeteria kínálatába. A valamikori üdülési csekket váltotta fel.
-Miért diszkriminálják azt, akinek nincs üzemi konyha a munkahelyén?! Tehetek én erről?
-Igen megmarad, de a neve mellett az értéke is változik. A most maximum 18000, nem lehet csak 5000!! Kit érdekel minek hívják!
A lényeg: Az én munkaadóm, két éve rendszeresen megadta a havi maximumot. Most ha meg is tartja, legfeljebb 5000 ft értékű Erzsébet utalványt adhat, szeretett kormányunknak köszönhetően. Én meg fogom érezni rendesen. Még ha lenne is szép kártyám b@szhatom, ha közben meg éhen halok. Sokan vagyunk ezzel így, de az emberek zöme majd csak jövő évben fog feleszmélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!