Nem viszi túlzásba kormány deviza hitelesek megsegítését?
""Nekem elrontotta a lakáshoz jutási lehetőségeimet a hitelesek megsegítése, hiszen a kamatok ugrásszerűen megnőttek, tehát nekem már nem jó üzlet hitelt felvenni. Köszi...
Ember, pénzügyi válság van, ami átcsapott fogyasztásiba, és mindennek az alapja a rosz globális struktúra anomáliája. Az az, minden összeomlott!
Persze hogy vagy nincs hitel, vagy csak drágán!
Nem húzhatja ki a bajból őket mert akkor az lesz,hogy megússzák és lúzernak nézik azokat akik józan megfontolásból ,vagy más okokból nem másztak hitelakalndokba.
Azért viszont felelősségre vonahtók a Gyurcsány kormány és a bankok,hogy nem tájékoztatták korrekt módon és kellő nyomatékkal a népet a kockázatokról.
Azért minden nem omlott össze, attól még messze vagyunk.
Viszont hitel mindig is volt, és eddig nem is olyan drágán. De a végtörlesztők okozta kárt az új hiteleket felvevőknek kell megfizetniük, ami érthető a bankok részéről, ellenben elriasztja az új ügyfeleket.
A hitelkamatok két hét alatt emelkedtek 4-5%-ot, szerintem ez nem normális, és nem a válsághoz van köze, hanem a végtörlesztéshez.
"De a végtörlesztők okozta kárt az új hiteleket felvevőknek kell megfizetniük, ami érthető a bankok részéről, ellenben elriasztja az új ügyfeleket."
Ha elriasztja az ügyfeleket, akkor a bankok rosszul döntöttek, vagyis nem "érthető a részükről", hanem már megint hülyék.
Ha túl drága a hitel, bérlakásban kell lakni, oszt jónapot.
Akinek kell a hitel, és kénytelen felvenni, az fizetni fogja a többletet. Bár ez relatív, hogy kinek "kell" a hitel.
Nekem nem létszükséglet, hiszen évek óta bérlakásban élek, és úgy néz ki, hogy egy ilyen mértékű emeléssel újabb időszakra sem leszek partner egy hitelhez.
Én annyit fűznék a dologhoz, hogy a kormány nyugodtan segíthet a hiteleseken, de NE A TÖBBI ADÓFIZETŐ PÉNZÉBŐL. Oldják meg a bankok, hitelesek és a kormány hármasban, de aki megfontolt volt (vagy egyszerűen csak nem volt elég pénze hitelhez sem) azokat hagyják ki a dologból.
Ha állami pénzből kezdenék mások hitelét törleszteni vagy új lakást adni nekik, akkor ennek az lenne az üzenete, hogy "bárki lehet felelőtlen, mert a jószívű Állam bácsi majd kisegíti más ember pénzből", így a megfontolt emberek szívnak, ergo a kockázatos pénzügyi magatartást bátorítják, míg a többieket büntetik...
És ilyen alapon, akkor én is felvennék 500milliót gyáralapításra, és ha bejön a dolog, akkor milliárdos leszek, ha pedig nem, akkor mondom én is, hogy "Dicsak Viktor, fizesd már ki helyettem, nehogy az utcára kerüljön a família és én amúgy is csak munkahelyeket akartam teremteni."
Én annyit fűznék a dologhoz, hogy a kormány nyugodtan segíthet a hiteleseken, de NE A TÖBBI ADÓFIZETŐ PÉNZÉBŐL. Oldják meg a bankok, hitelesek és a kormány hármasban, de aki megfontolt volt (vagy egyszerűen csak nem volt elég pénze hitelhez sem) azokat hagyják ki a dologból.
Ha állami pénzből kezdenék mások hitelét törleszteni vagy új lakást adni nekik, akkor ennek az lenne az üzenete, hogy "bárki lehet felelőtlen, mert a jószívű Állam bácsi majd kisegíti más ember pénzből", így a megfontolt emberek szívnak, ergo a kockázatos pénzügyi magatartást bátorítják, míg a többieket büntetik...
És ilyen alapon, akkor én is felvennék 500milliót gyáralapításra, és ha bejön a dolog, akkor milliárdos leszek, ha pedig nem, akkor mondom én is, hogy "Dicsak Viktor, fizesd már ki helyettem, nehogy az utcára kerüljön a família és én amúgy is csak munkahelyeket akartam teremteni."
SZERINTEM IS KICSIT TÚLZÁS HOGY KÖZPÉNZBŐL HÁZAKAT ÉPÍTENEK MERT AKKOR ILYEN ALAPON BÁRKI KAPHAT LAKÁST.
"Idióta!!!
A kapitalizmus motorja a hitel !
Te vagy az igazi kommunista."
Mit nem értesz? Egy szóval nem mondtam, hogy bármi bajom lenne a hitellel. Azt kifogásoltam, hogy MÁSOK pénzéből segíti ki a hiteleseket. A kapitalizmus nem erről szól, hanem arról, hogy mindenki vállalja a felelősséget. Ha felveszi a hitelt, ami bedől, akkor annyi. Jól mondta az egyik válaszoló, oldják meg hármasban, minket meg hagyjanak ki belőle.
Eddig hülye neolibsi voltam, most meg kommunista. Megáll az eszem.
Szövegértésből karó voltál?
#17 A kérdező kommentje:
SZERINTEM IS KICSIT TÚLZÁS HOGY KÖZPÉNZBŐL HÁZAKAT ÉPÍTENEK MERT AKKOR ILYEN ALAPON BÁRKI KAPHAT LAKÁST.
Akkor nem durva, ha közpénzből építenek lakásokat, ha bérházak lesznek. Nem "adni" kell lakástokat akárkinek, hanem a hosszútávú bérlés lehetőségét megteremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!