Van még itt valaki, aki szerint nagyjából jó irányba viszi az Orbán-kormány az országot?
Ha megnézzük, hogy hol voltunk 2008-ban, amikor kitört a válság, és hol vagyunk most ahhoz képest, az irány jónak tűnik.
Ugyanis 2008-ban Magyarország az EU-n belül elsőként jelentette, hogy nem tudja segítség nélkül finanszírozni az államadósságát. Minden más ország előtt kellett rajtunk segíteni az EU-ban 2008-ban (Izland nem EU tag). Utánunk csak fél évvel később került Görögország a képbe. De még a 2010-es kormányváltáskor is mi voltunk a legcsődesélyesebb ország.
Most meg sorra buknak el az országok, Görögország, Olaszország, Portugália, Írország és mi még sehol, veszélyzónaként emlegetik Spanyolországot, Franciaországot. De mi valahogy elkerüljük a bedőléseket, azaz nem szorultunk a bedőlést elkerülendő külső segítségre.
Az ország és a vezetése pedig hajszálon táncol. A 16 % pedig nem kivont pénzt a gazdaságból, hanem többszázmilliárd forintot pumpált bele. Amit a svájcifrank hiteltörlesztés, a megugró árfolyamokkal ki is vitt az országból és így nem tudta élénkíteni a gazdaságot.
A Fidesz végsőkig kifosztva, kiszolgáltatva és eladósítva vette át az országot, azt az országot amelyet 2002-ben fenntartható növekedési pályával adott át a kormányváltáskor, akkor mi voltunk a bezzegország, sajnáltuk a szegény szlovákokat, románokat, 2010-re meg lesajnáltak lettünk, az összes környező ország közül a lenyomorultabb helyzetben.
Innen kell újra talpraállni.
Az MSZP-nek kiváló taktikája volt a 2010-es választásokkor, a fölégetett föld taktikája: olyan állapotban átadni az országot, hogy a következő kormány képtelen legyen bármit is tenni.
A mostani intézkedéseket az MSZP csomagolta be a Fidesznek, ez a taktikájuk része, ezért is követelteék a 2010-es választások után rögtön a radikális intézkedéseket, és tiltakoztak a bankadó, a multik megadóztatása és a nyugdíjpénzek visszavétele ellen.
De most a csomag beérett, ki lehet bontani.
Valakinek föltűnt 2010-ben rajtam kívül, hogy az MSZP nem akarta megnyerni a választást? Egyáltalán nem akartak nyerni, vajon miért?
23:21
Igazad van előző, jó irányba viszi, mert a takarékoskodás csökkenti a hitelfelvételi igényt és azt akarják, hogy az államháztartás fenntartható legyen, persze ezt a sok bal és jobboldali hülye nem érti és csak hőbörög ellene.
Követelőznek, ez kell meg az kell, de nem fogják fel hogy nincs több állami hitelfelvétel, ezért kell meghúzni a nadrágszíjat. Én azt mondom várjuk ki a 2018-at és majd akkor jobban el tudjuk dönteni helyes volt-e az irány.
Én csak azt látom, hogy minden intézkedésük a kisemberre nézve rossz! ÉN is kisember vagyok, ha kettészakadok sem fogok Szabolcsban kézhez 86 ezernél többet kapni, diplomával. (nem akarok külföldre költözni, bocs). S nem esik jól, ha ebből a pénzből még különféle adók formájában legalább a felét oda kell adnom az államnak.Nem sajnálnám, ha jó helyre menne. De amíg fent megy a rongyrázás (meggondolatlan költekezés luxuscikkekre) addig szeretném azt a 10-20 ezer forintot magamra, a lakásomra, a szeretteimre költeni inkább.
NEM megy jó irányba az ország, én már gyűjtöm a konzerveket, jövőre nagy sz-rság lesz..
Kíváncsiságból megnéztem OV. facebook oldalát. Nem like-oltam, mert az másoknak azt jelentené, hogy nekem valóban tetszenek az ott látottak.
Nagyon sok hozzászólás van, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy még sokan vannak, akik szentül hisznek orbánban, és "felelősségteljes, becsületes" jelzőkkel illetik...Nekem nem tisztességes az, aki az összes törvénnyel a saját malmára hajtja a vizet, az átlag kisembert meg elnyomja! Nem kell levinni a színvonalat, nem csak a c. családok élnek nyomorban. A környezetemben nem egy család van, 1-2 okos, rendes gyerekkel, akik máról holnapra élnek! Pedig dolgoznak, de hiába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!