Aki fiatal és nem tudnak segíteni a szülök és nem örököl ingatlant annak hogy lesz saját lakása?
Mint írtam: "Bár ehhez mindkét félnek értelmesen kell hozzáállnia a bérlethez."
Akkor nincs ilyen gond, nekem még sehol sem volt.
Csakis úgy, hogy külföldön összemelózza az árát.
Máshogy sehogy.
Pláne, ha még a Fideszes népirtóhadsereggel is meg kell birkóznia.
Mi anno össze küzdöttük a saját házat.Mondjuk még ma is fizetjük.
Most jön a "sárga csikó": az ingatlan adó.
Köszönjük Viktorék!!
Én magam külföldön élek és dolgozom, itt is azt tapasztaltam, hogy nincs annyi embernek saját lakása, mint otthon. A gondolkodásmód is teljesen más mint odahaza. Otthon lenéznek azért, ha albérletben vállalsz gyereket, meg milyen dolog, hogy 30 éves korodra nincsen még új építésű saját lakásod. (Mert aztán 10 milliót felvenni 30 évre az aztán nagyon felelős döntés.)
Az egyetlen megoldás szerintem az öngondoskodás. Megtakarítani kell annyit, amennyit csak lehet. Kevés fizetésből persze ez is nehéz, de mondjuk kimész pár évre külföldre és spórolsz veszettül, majd hazamész.
Az a baj,hogy annak idején még össze is lehetett küzdeni de egy időben úgy elszálltak az ingatlan árak,hogy most hiába mentek lejjebb még most is szinte elérhetetlenek segitség vagy külföldön összekopácsolt önerő nélkül az átlag embernek. AZ egy dolog, hogy mennyi a törlesztő, de például mi úgy fizetünk 44 ezret, hogy a fele ára külföldről megvolt, meg ez egy vidéki panel. Igaz "csak" 12 év alatt le tudjuk és közben úgy 13 ezret csökken majd egyszer a törlesztő, de hát ha nincs az önerő, akkor vagy nem is adnak hitelt vagy akkora kell hogy életfogytig lehet fizetni.
Anno én emlékszem, hogy egy lakást pont elcsiptek a szüleim olyan 3 millió körül és 5 évvel későbbre annyit mentek az árak, hogy 7.5 felett ment el. Közben meg a fizetés alig emelkedett. Hogy mi történt akkor azt én sem tudom... De tényleg egy időben ár-bumm volt az ingatlanoknál, miközben a fizetések alig emelkedtek igy mostmár tényleg elérhetetlen szinte a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!