Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki fiatal és nem tudnak...

Nem dávid kérdése:

Aki fiatal és nem tudnak segíteni a szülök és nem örököl ingatlant annak hogy lesz saját lakása?

Figyelt kérdés
havi 100ezret keresek. Jelenleg szüleimnél lakok. Lassan el kéne költöznöm mert 23éves vagyok. De ha albérletbe mennék az havi 40ezer lenne + 40ezer rezsi. Maradna 20ezer forintom élni. De ha meg felvennék 5-6miliot egy panelra akkor lekötném magamat 20évig havi 40ezer forint kiadásra. Nem tudom de ti nektek hogy lett saját házatok?
2011. nov. 10. 13:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi például most lakást vettünk, megnéztünk párat az egyik úgy volt hirdetve, hogy AZONNAL költözhető. Amúgy lakott benne egy bérlő gyerekkel. Megkérdeztük,hogy mi van, ha most kp-t kicsengetjük, akkor mi lesz a bérlővel? Ja hát akkor rögtön kidobják. Azért külföldön nem igazán van ilyen, hogy beköltözöl valahova a családoddal és akkor szólnak, hogy holnaputánra húzzál el de krva gyorsan, különben pár két ajtós szekrény segédkezik a csomagolásban.
2011. nov. 10. 15:05
 12/20 anonim ***** válasza:
28%
Ha van szerződésed, ahogy nekünk is, akkor nem dobálnak csak úgy ki mindenhonnan. Bár ehhez mindkét félnek értelmesen kell hozzáállnia a bérlethez.
2011. nov. 10. 15:13
 13/20 anonim ***** válasza:
És a szerződéseddel mire mégy itt? Mégy a biróságra pereskedni pár évet? Addig hol laksz? Mert én biztos nem maradnék ott, ahol ki akartak hajitani. Úgy is ott cseszik ki veled onnantól kezdve ahol tud. Tudom, csesztek már ki velünk is. Jöhetsz a szerződéseddel, de mikor minden este lakatos kell ahhoz, hogy kinyissa az ajtót az nem valami mókás. A biróságnak meg itt annyi értelme van, hogy évekig nyomod a pénzt az ügyvédbe, meg jársz oda. Tiszta ugyanaz, mint mikor betörnek, vagy kirabolnak, aztán ha mégy feljelentést tenni, még neked van belőle kellemetlenséged..
2011. nov. 10. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Mint írtam: "Bár ehhez mindkét félnek értelmesen kell hozzáállnia a bérlethez."

Akkor nincs ilyen gond, nekem még sehol sem volt.

2011. nov. 10. 15:33
 15/20 anonim ***** válasza:
28%
Rendkívül egyszerűen: Épít magának. Én is tudtam, pedig én csak hatvan ezret keresek.
2011. nov. 10. 16:27
 16/20 anonim ***** válasza:

Csakis úgy, hogy külföldön összemelózza az árát.

Máshogy sehogy.

Pláne, ha még a Fideszes népirtóhadsereggel is meg kell birkóznia.

2011. nov. 10. 16:40
 17/20 doboszoli ***** válasza:

Mi anno össze küzdöttük a saját házat.Mondjuk még ma is fizetjük.

Most jön a "sárga csikó": az ingatlan adó.

Köszönjük Viktorék!!

2011. nov. 10. 17:01
 18/20 anonim ***** válasza:
hitelt 20évre hogy addig koplalj érte
2011. nov. 10. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Én magam külföldön élek és dolgozom, itt is azt tapasztaltam, hogy nincs annyi embernek saját lakása, mint otthon. A gondolkodásmód is teljesen más mint odahaza. Otthon lenéznek azért, ha albérletben vállalsz gyereket, meg milyen dolog, hogy 30 éves korodra nincsen még új építésű saját lakásod. (Mert aztán 10 milliót felvenni 30 évre az aztán nagyon felelős döntés.)

Az egyetlen megoldás szerintem az öngondoskodás. Megtakarítani kell annyit, amennyit csak lehet. Kevés fizetésből persze ez is nehéz, de mondjuk kimész pár évre külföldre és spórolsz veszettül, majd hazamész.

2011. nov. 10. 18:57
 20/20 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy annak idején még össze is lehetett küzdeni de egy időben úgy elszálltak az ingatlan árak,hogy most hiába mentek lejjebb még most is szinte elérhetetlenek segitség vagy külföldön összekopácsolt önerő nélkül az átlag embernek. AZ egy dolog, hogy mennyi a törlesztő, de például mi úgy fizetünk 44 ezret, hogy a fele ára külföldről megvolt, meg ez egy vidéki panel. Igaz "csak" 12 év alatt le tudjuk és közben úgy 13 ezret csökken majd egyszer a törlesztő, de hát ha nincs az önerő, akkor vagy nem is adnak hitelt vagy akkora kell hogy életfogytig lehet fizetni.

Anno én emlékszem, hogy egy lakást pont elcsiptek a szüleim olyan 3 millió körül és 5 évvel későbbre annyit mentek az árak, hogy 7.5 felett ment el. Közben meg a fizetés alig emelkedett. Hogy mi történt akkor azt én sem tudom... De tényleg egy időben ár-bumm volt az ingatlanoknál, miközben a fizetések alig emelkedtek igy mostmár tényleg elérhetetlen szinte a dolog.

2011. nov. 11. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!