Aki fiatal és nem tudnak segíteni a szülök és nem örököl ingatlant annak hogy lesz saját lakása?
nem szeretnélek elkeseríteni, de nekem sehogy... 35 éves vagyok, kilátásom sincsen lakásra!
:)
"Akinek nincs semmije az annyit is ér"
Szóval az ilyen átlagemberek, mint te vagy én, ne is reménykedjenek segítségben. Ennyit érünk az államnak.
„Szóval az ilyen átlagemberek, mint te vagy én, ne is reménykedjenek segítségben. Ennyit érünk az államnak.”
Akkor miért szavazzuk meg négyévente a fejünk fölé az államot.
Nélküle is lehet, hogy átlagemberek lennénk, de talán többet érnénk.
Lakni lehet bérelt lakásban is, ez a saját lakás mizéria tipikus magyar dolog, persze ehhez normális bérlakás-hálózat is kellene. Én eddig több városban dolgoztam már, mindenhol béreltem a lakást. Most is bérlünk egyet, ahol lakunk, és az, hogy nem a miénk, nem tart vissza a közös jövőtől.
Sokkal rugalmasabb vagy így, ha költözni kell, nem kell bajlódni az ottmaradó lakással.
Igen, mindig azzal jönnek, hogy külföldön nagyon kevés a saját tulajdonban lévő lakás. Na, persze, csak ott azért mások a bérek, meg más a bérlakás ára. Jelenleg egy havi bérből tudsz kifizetni egy albérletet. És mi van, ha kirúgnak? Mész hajléktalannak. (Bár ha lakáshiteled van, akkor is.)
Nekem ugyan van lakásom, de amint az előző írta, a bérlakásnak is van előnye. Pl. ha bármi elromlik, nem neked kell megcsinálni, nem költesz a lakásra semmit, csak a lakbért. Bármikor odébb állhatsz. Úgyis mondják, hogy a magyar lakosság nem mobil. Na, persze, mert egy minimálbéres állásért nem fogok napi 2 órát ingázni. Külföldön odaköltöznek az emberek, ahol munka van, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!