Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyújthat alternativát az LMP...

Nyújthat alternativát az LMP - nevű párt és valóban komoly politikai tényezövé nöheti ki magát?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 23:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%
Nem.
2009. máj. 8. 06:31
 2/18 anonim ***** válasza:
56%

Igen, már ha él elég értelmes ember az országban.

Ez viszont sajnos valóban kérdéses.

2009. máj. 8. 08:17
 3/18 anonim ***** válasza:
71%
Én az LMP-re tervezek szavazni a mostani körben, mert kell egy alternatív baloldali párt. Szerintem hosszabb távon az LMP leváltja az SZDSZ-t, a most még benne lévő jobboldaliak meg kilépnek. Ettől függetlenül most még támogatásra méltónak tartom őket. Végre egy értelmes hang, fontos a környezetvédelem, fontos a normális közélet - egy kis párt pedig bármit mondhat, úgysem kerül kormányra. Kell egy kis friss vetés a politikai ugaron.
2009. máj. 8. 08:51
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Meglátjuk, bármi lehetséges, én nem nevezném semmilyen oldalinak ezt a kis pártot, inkább új szín, ami érdemes arra, hogy esélyt kapjon megmutatni, hogy a terveit, céljait, módszereit (szakemberek! nem politikusok) mennyire hajlandók komolyan kivitelezni. Még az SZDSZ utódjának se nevezném. Ha érvényesíteni tudják, amit leírtak, akkor méltók a támogatásra, a nagy pártok (a 4 jelenlegi) előttem már leírták magukat, elegem van a bölcsisek parlamentjéből.
2009. máj. 8. 09:43
 5/18 anonim ***** válasza:
41%
Ha megtudom a mozaikszó eredetét, hozzá tudok szólni. Addig nem.
2009. máj. 8. 10:26
 6/18 anonim ***** válasza:
59%
10:26 - A weboldalukon rajta van minden.
2009. máj. 8. 10:28
 7/18 anonim ***** válasza:
78%
Ja, akkor az egy gittegylet. Olyan, mint Kupa Misi Pártja, 2002-ben, ami kifejezetten a választásokra született, és talán csak egyedül Ő kapott mandátumot,mert Ő a Kupa Misi, listásan sehol nem voltak. Hankiss egy titkozatos (hogy NE pejoratív jelzőt használjak), de nem politikus alkat. Semmi esélye!!
2009. máj. 8. 10:54
 8/18 anonim ***** válasza:
91%

Abban az értelemben mindenképpen, hogy nem máshol már levitézlett pártkatonákkal akarják megnyerni maguknak a közvéleményt, hanem eddig ismeretlen fiatal (és talán hozzáértő) jelöltekkel. Persze az EU listájuk sokadik helyén szerepelnek ismert arcok, de ők se a politikából ismertek, és csak dísznek vannak ott, hiszen semmi reális esélyük nincs annyi mandátumra, hogy kijuttassák őket. A mostani EU szavazáson még az egy mandátum is csoda lenne nekik (1%-ra mérik őket jelenleg, ami még az MDF, és az SZDSZ támogatottságánál is kevesebb), de ha így folytatják a jövő évi választáson akár be is juttathatnak egy-két képviselőt a parlamentbe. Ha pedig már bent vannak, nagyobb nyilvánosságot kapnak, tehát könnyebben tudnak újabb szavazókat szerezni. Mindig az első 5% megszerzése a legnehezebb, utána ha megmaradnak az elveik mellett, és nem dörgölőnek valamely nagy párthoz (mint pl a MIÉP, akik annyit tettek, hogy a FIDESZ hátsóját nyalták amikor bent voltak - nem is kerültek be újra), akkor könnyebb bázist építeni.

Politikai értelemben is vihetnek egy kis színt a jelenlegi kétpártrendszerbe, mert programjukban megtalálhatóak a liberális mellett konzervatív elemek is. Én örülnék ha mondjuk jövőre a két nagyobb párt mellett az új kis pártok kerülnének be. Érdekes lenne egy Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP összetételű parlament, mivel mind a Jobbik, mind az LMP erősen bírálja a jelenlegi pártokat. Hajrá kis pártok!

2009. máj. 8. 14:16
 9/18 A kérdező kommentje:
én tetem fel a jobbikal kérdést is mert két nagy párt és kdnp is úgy álitjákbe hogy csak ők léteznek a többi nincs az mdf és az szdsz lejárata magát szerintem nincs helyük parlamentbe egy kis vérfrísités kéne a magyar politikába mert lényegébe két párt között örlödűnk és mindegyik demagóg és maga igazát fúja
2009. máj. 8. 14:32
 10/18 anonim ***** válasza:
36%
Az LMP nem más, mint a Felcsút SE középcsatárjának újabb vállalkozása, ahol ne a saját nevével, hanem strómannan van jelen. Az is lehet, hogy az úr majd saját magával köt koaliciót-
2009. máj. 8. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!