Kormány mit ért el a szerencse játék adó emelésével ha a gépeket megszüntetik és ezáltal mukahelyket?
#40 00:52
"Gyenge ezzel védekezni. Erre már egyszer írtam részletes választ."
Pont te írtad az is, hogy a függőség az függőség!
"Az öngyilkosság is, mégse szabad"
Szabad akarata...
-> A saját döntése. Mint, ahogy az is, hogy hűtőfolyadékot iszik a nem normálisa."
" Erre is válaszoltam már korábban."
Nem tudom, mi volt. De ez is szabad akarata és másban nem tesz kárt.
-> Ez nagyon szép lenne (olyan jehovás idilli), de sajnos kivitelezhetetlen. Ugyanis az ember gyarló!"
"Már akik..."
Kivételek mindig vannak. Ez ember (globálisan) gyarló.
"A középosztály. Ez sokat nem változtat a helyzeten."
Stimm. PlazmaTV-re. Megérdemlik a sorsukat.
"Hányszor?..."
Hogyhogy hányszor? Akárhányszor. Inkább ezeket a szerencsétleneket támogatnám (mint pl. ez a akármilyen közmunkaprogram is), mint idétlen festményekre, vagy zongorára költsem el a pénzt (lásd: Orbán). Persze nem pénz osztogatással, hanem munkához segíteni őket.
"Gyenge ezzel védekezni. Erre már egyszer írtam részletes választ.
-> Pont te írtad az is, hogy a függőség az függőség!"
Nem írom le mégegyszer, 11-06 21:21-es válasz.
"Az öngyilkosság is, mégse szabad
-> Szabad akarata..."
- Nem megengedett. Még a segítése sem!
"Erre is válaszoltam már korábban.
-> Nem tudom, mi volt. De ez is szabad akarata és másban nem tesz kárt."
- Az, hogy társadalomban élünk.
"Már akik... -> Kivételek mindig vannak. Ez ember (globálisan) gyarló."
- Ha valaki olyan közegben van, az érezheti így.
"könnyebb átjutni a tevének a tű fokán, mint a gazdagnak a mennyek országába"...
"A középosztály. Ez sokat nem változtat a helyzeten."
Stimm. PlazmaTV-re. Megérdemlik a sorsukat."
- Mert szerinted mindenki csak plazmatévét vett... El se tudod képzelni, hogy esetleg valaki csak a 25 éves konyháját újította fel, vagy a 10 éves autóját cserélte le, hova tovább, gyerekének vett lakást a továbbtanuláshoz...
Télleg nem vagy képes felfogni,hogy a pókergép az rossz dolog.Mert benyeli a pénzét buta emberkének aki azt hiszi ,hogy ha belelép tehénkakiba ,akkor van esélye nyerni pénzt szerencséjével pókergép programozója,üzemeltetője,karbantartója, tulajdonosa kárára.
És ha betiltják arra a társadalom 90%a azt mondja ,hogy jól tették.
Hogy te sz1u pont a másik 10%ban vagy az a Te sajnálatos peched.
Lehet ide keverni bármit és egymás mellet elbeszélni bármeddig. A konkrét téma ennyi.
Van még ilyen kb 90%os dolog jópár(prostitució, homokosság, maffia, uzsora,korrupció,fegyvertartás,stb stb) de nem ezekről szólt a kérdés és bárminemú hasonlat felhozása, vagy avval történő védekezés ,hogy akkor azt is tiltsuk be csak a tárgytól való eltérités.Gyerekeknél van ez amikor feflősségre vonják valamiért beköpi a másikat ,hogy annak miért lehet és neki miért nem .Vagy ő se csinálta mega feladatot mé engem csesztetnek? Amit csinálsz sz1u miközben a négergyerket akarod fehérre mosni az nem más mint TERELÉS.:D
Teljesen túl van tárgyalva.Lehet menni aludni:))
#42 01:34
-> Pont te írtad az is, hogy a függőség az függőség!"
- Nem írom le mégegyszer, 11-06 21:21-es válasz.
- Mint, ahogy ezt is Te írtad: #38 00:12 "Egy függőnek sincsen felelősségtudata". Tehát a függőség az függőség.
"Az öngyilkosság is, mégse szabad
-> Szabad akarata..."
- Nem megengedett. Még a segítése sem!
A segítése persze, hogy nem! De ki mondta azt, hogy igen?
"Az, hogy társadalomban élünk."
Attól, hogy társadalomban élünk, az ember (egyik) alaptermészete a gyarlóság... Nem fogod tudni kiírtani. De hidd el én szurkolok Neked!
"El se tudod képzelni, hogy esetleg valaki csak a 25 éves konyháját újította fel, vagy a 10 éves autóját cserélte le, hova tovább, gyerekének vett lakást a továbbtanuláshoz..."
Tisztában volt a feltételekkel. Tudott volna várni a konyhafelújítással, vagy akár a kocsivásárlással (egy 10 éves kocsi még nem feltétlen rossz), lakást vásárolni pedig Provident hitelből pedig egyenesen orbitális hülyeség! Bízom benne, hogy nem Te voltál ez a felelőtlen!
#43 01:47 Sándor
Még gyorsan válaszolok, aztán tényleg szunya.
"nem vagy képes felfogni,hogy a pókergép az rossz dolog."
Azért az soha sem mondtam, hogy jó dolog! Ez csak egy lehetőség, egy fajta szórakozás. Nem kellene túlzásba vinni. Mint, ahogy a többi szenvedélyt sem.
"akkor van esélye nyerni pénzt szerencséjével pókergép programozója,üzemeltetője,karbantartója, tulajdonosa kárára."
Mint én is írtam már, hosszútávon nincs esélye (vagy csak nagyon minimális) a játékosnak megélni a nyereményből. Ezt senki sem tagadja. A 30%-ot megtartja a gép! Ebből fizeti a tulajdonos az adót, a fenntartást, a dolgozókat...stb...
"És ha betiltják arra a társadalom 90%a azt mondja ,hogy jól tették."
Nem vonom kétségbe.
"Hogy te sz1u pont a másik 10%ban vagy az a Te sajnálatos peched."
Így jártam. De szerencsére van más megélhetésem is. De nagyon soknak nincs. ...és sokkal többen vannak azok, akik
ebből éltek, ha úgy tetszik "mások kárára". Persze ezt csak a kedvedért írtam. :)
- prostitució: évezredek óta nem tudják betiltani (én teljesen legálissá is tenném, adóztathatóvá)
- homokosság: mindenkinek magánügye!
- korrupció: sajnos ezt sem lehet a büdös életben megszüntetni (legfeljebb alacsony szinten tartani)
- maffia: u.a., mint korrupció
- uzsora: u.a., mint korrupció
- fegyvertartás: én is ellenzem, de mit nevezünk fegyvernek?
"Amit csinálsz sz1u miközben a négergyerket akarod fehérre mosni az nem más mint TERELÉS.:D"
Szerinted nem természetes dolog az, hogy megpróbálom bemutatni a másik oldalt is? Aztán vagy elfogadod, vagy nem. Úgy tűnik nem sikerült... nincs ezzel semmi gond.
"Teljesen túl van tárgyalva.Lehet menni aludni:))"
Egyetértek! Jó éjt!
"Mint, ahogy ezt is Te írtad: #38 00:12 "Egy függőnek sincsen felelősségtudata". Tehát a függőség az függőség."
- Éppen ezért kell a magamféléknek helyettük is felelősséget vállalnia. Mint mondtam, ez nem egy állatcsorda, ahol a gyenge lemarad.
"Nem megengedett. Még a segítése sem!
-> A segítése persze, hogy nem! De ki mondta azt, hogy igen?"
- Megtenni is tiltott, kár ezt tovább ecsetelni.
"Az, hogy társadalomban élünk.
-> Attól, hogy társadalomban élünk, az ember (egyik) alaptermészete a gyarlóság... Nem fogod tudni kiírtani. De hidd el én szurkolok Neked!"
- Igen. A társadalom javításában ez máris egy lépcsőfok volt.
"El se tudod képzelni, hogy esetleg valaki csak a 25 éves konyháját újította fel, vagy a 10 éves autóját cserélte le, hova tovább, gyerekének vett lakást a továbbtanuláshoz...
-> Tisztában volt a feltételekkel."
- Svájci frank esetében például nem. Amíg annak törlesztőrészlete 64000 forint körüli volt, ha jól emlékszem, a forinté 80000. Az egyszerű halandó pedig mit tudhatja a kockázatokat, ha a bankosok szabályosan rájuk tukmálják. Csak a pozitívumokat hangoztatva, tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígérve, stb. Nem születhet mindenki közgazdásznak.
"lakást vásárolni pedig Provident hitelből pedig egyenesen orbitális hülyeség! Bízom benne, hogy nem Te voltál ez a felelőtlen!"
- Nem, nem vettem fel provident-hitelt. Ettől még nem hagyom veszni azokat, akik elővigyázatlanok voltak és bekapták a mézesmadzagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!