Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az állam a multicégeknek...

Nem dávid kérdése:

Az állam a multicégeknek miért nem tud külön minimálbért kiszabni?

Figyelt kérdés
Ismerősöm a kin Ausztriába spárba pénztáros. Az árak ugyan ennyik vagy olcsóbbak és érdekes hogy ő ott 300-400ezret keres (túlórától függ). Itt Meg a tescoba pitizik az ember 70ezer forintért és még egy csomo túlórát ki se fizetnek. AZ ÁLLAM A MULTICÉGEKNEK TESCO, CORA MEG STB MIÉRT NEM TUD NEKIK KÜLÖN MINIMÁLBÉRT KISZABNI. PL: EGY DOLGOZÓ MINIMUM FIZETÉSE 120EZER LEGYEN. ÚGYSE FOGNAK KIMENNI AZ ORSZÁGBÓL MERT NAGYON MEGÉRI NEKIK.
2011. okt. 31. 17:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%
Nem pofára megy a dolog. Jóska fizessen 50 ezret minimálbérként mert jó csákó meg különben is kilóg a segge a gatyából olyan szegény. Jancsi meg fizessen 200, mert ő jó kereskedő és jobban meg neki? Akinek meg gyereke van annak meg legen 1000 Ft a tej, mert neki akkor is meg kell venni?
2011. okt. 31. 18:10
 12/25 anonim ***** válasza:
43%
Mert az állam (helyett a kormány) egy fostalicska.
2011. okt. 31. 18:12
 13/25 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem itt beszélgessünk. A válaszom:

Hidd el, nem arrogáns vagyok, csak fáj, ha valaki úgy dumál bele dolgokba, hogy nem ért hozzá. Hosszú évekig tanultam közgazdaságtant és így is csak nagyon felszínes a tudásom, erre jössz te, aki azt hiszed, 0 ismerettel megváltod a világot. Hát nem.

2011. okt. 31. 18:43
 14/25 anonim ***** válasza:
71%

" Tesco árufeltöltő pedig 400 ezerért."

Nehogy már annyit kapjon!

2011. okt. 31. 18:45
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

" Hosszú évekig tanultam közgazdaságtant és így is csak nagyon felszínes a tudásom,"

Nyugodj meg a többinek is. Közgazdásznál ostobább ember nincsen, hiszen ők el is hiszik amit tanulnak.

2011. okt. 31. 19:01
 16/25 anonim ***** válasza:
56%

Jól értem? Szerinted aki elhiszi amit tanult az iskolában az ostoba. Aki nem hiszi el az pedig az okos. Akkor mi a francnak tanulni?

Szóval analfabétának lenni dicsőség. Sajnos valószínűleg nem vagy egyedül a nézeteddel. Többek azért akkora most a szegénység, mert ekkora a pénzügyi analfabéták aránya.

2011. okt. 31. 19:42
 17/25 A kérdező kommentje:

Jól értem? Szerinted aki elhiszi amit tanult az iskolában az ostoba. Aki nem hiszi el az pedig az okos. Akkor mi a francnak tanulni?

Szóval analfabétának lenni dicsőség. Sajnos valószínűleg nem vagy egyedül a nézeteddel. Többek azért akkora most a szegénység, mert ekkora a pénzügyi analfabéták aránya.

Én csak annyit tudok erre mondani hogy most is és az elmúlt 20évbe is "tanult közgazdászok" voltak akik intézték a gazdaságot és meglehet nézni hova jutottunk.

2011. okt. 31. 21:22
 18/25 anonim ***** válasza:
83%

Látjátok ez a gond. Az a most kb. 40 év körüli korosztály, akik még éppen hogy a szocializmus vége felé hagyták abba az iskolát. Ők azok, akik a legtöbbet hőbörögnek, akár a fenti témában, hogy őket ugyan már PÉNZTÁROS létükre miért nem fizetik meg.

Mivel ők azok, akik úgy gondolták, hogy "áááá tanulgatok valamit, aztán majd az állam ad valami melókát, igaz, hogy nem leszek gazdag, de majd szépen eléldegélek egymagamban a családommal".

Na ez az, ami nincs a világban. Kérdeznék valamit, kedves pénztáros. Nélkülözhetetlen vagy a céged számára? Olyan melót csinálsz, amit csak kevesen tudnának megcsinálni rajtad kívül? NEM! Mindenki tudna pénztáros lenni. Így ne is várd, hogy nagyra becsüljenek téged.

Amiből sok van, az keveset ér. Amiből kevés van, sokat ér. Ez gondolom nem újdonság. Pénztárosból (potenciálisan) sok van. Ezért miért kéne megfizetnie? Próbaképp menj oda a boltvezetőhöz, és csapj az asztalra, hogy "WÁWÁWÁWÁWÁ, ADJATOK TÖBB PÉNZT!" Ő majd röhög egyet, kirúg, holnap már más lesz a kasszádban.

Ezért mondtam a 2. bekezdésben, hogy ez a baj ezzel a korosztállyal, hogy még abban nőttek fel, hogy mindent a szájukba tesz az ország. Nyugat-Európában természetes a folyamatos önképzés, és tanulás.

2011. okt. 31. 22:07
 19/25 anonim ***** válasza:
Aha, Nyugat Európában a szakmunkásokból van kevés.
2011. nov. 1. 01:12
 20/25 A kérdező kommentje:

tegnap 22:47

1. én nem pénztáros vagyok. 2 testvérem dolgozik a tescoba pék ként. Kérdésem hogy miért kell lenézni az embert ha pl: szakmunkás bizonyitványa van. És pl: ha lenne fogalmad valamiről akkor tudnád hogy az "40éves korosztály" már 15-16évesen kezdett munkába állni ugyanis nem volt annyi lehetőség tovább tanulni. Én is dolgoztam már 16évesen. Valahogy ha lett volna lehetőségem tovább tanulni akkor sem tettem volna meg hogy anyámon élősködök 25éves koromig míg egyetemet végzek. Nekem van éretségim is, szakmám is nem is én sírok csak tele vannak a hírek hogy a multik nem fizetnek a túlóráért és nevetségesen kevés pénzt fizetnek.

2011. nov. 1. 02:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!