Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Újabb agymenés? Fizessünk...

Újabb agymenés? Fizessünk hogy dolgozhassunk?

Figyelt kérdés

[link]

"Csak" egyhavi alapbérnek megfelelő összegről lenne szó azok esetében akik a munkájuk során a cég pénzét kezelik.

De most komolyan: nem azért dolgozik az ember mert nincs pénze?? Melyik hülyének jutott ez eszébe? Értem hogy a cég anyagi javainak biztonsága érdekében találta ki valamelyik eszement (= hogy a dolgozó ne lopjon), de akkor a munkáltató mikor fog kauciót fizetni a munkavállalónak (ilyen esetekben sokkal több lopás történik, gondolok itt a több havi bérrel tartozásra a munkavállaló felé például)?

2011. okt. 26. 20:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Már megszoktuk az abszurd, és elfogadhatatlan megoldásokat itt mo-n.

Én ezt a javaslatot nem tartanám annyira elvetemültnek, ha ugyanabban a pillanatban, ahogy tőlem elveszik a pénzt, legalább három hónapra előre, vonják le a munkáltatótól a járulékaimat.

Nemrég mondtam föl az előző helyemen, bent van még egy negyed havi fizum, és egy évnyi járulékom, ami nem lett kifizetve.

2011. okt. 26. 21:47
 12/19 anonim ***** válasza:

„Újabb agymenés?”

Úgy tűnik, jobb szó nekem sem jut eszembe ezzel kapcsolatban.

2011. okt. 27. 03:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem főleg az a rész tetszett a cikkben, hogy azoktól is kérhetik "közös megegyezésben", mégis kötelezően a kauciót, akik már régóta a cégnél dolgoznak!:) Nagyon jó: ha ezt bevezetik kezdhetek rettegni, hogy az amúgy is eredendően sohasemmipénznemelég vállalkozó mikor áll nekem elő azzal, hogy akkor kérne tőlem egy havi bért kaucióként. És hogyan lesz ez megoldva? Egyik hónapban nem kapok fizut? Vagy lesz lehetőség részletfizetésre?:)

Ha ezt bevezetik, kedves vendéglátósok és kereskedelemben dolgozók, mit szólnátok egy EGY TELJES NAPOS SZTRÁJKHOZ? Facebooon megszervezhetnénk, kíváncsi lennénk mit szólna Budapest egy eladó és felszolgáló nélküli naphoz!!! Megmutathatnánk, hogy k.rvára fontosak vagyunk mi is!

2011. okt. 27. 03:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen egy hétköznapra kellene időzíteni, mondjuk Karácsony előtt? Vagy lehetne szilveszter napján is! Sőt, az lenne a legjobb, ha nem is egy hanem háromnapos lenne, mert egy napot kihúzna a jó nép, főleg ha tudja melyik az a nap. Akkor úgy kezelnék, mint valami ünnepet. Úgyhogy inkább 3 napra kéne szüneteltetni a kiszolgálást, na azt már igencsak megérezné mindenki!
2011. okt. 27. 03:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

„És hogyan lesz ez megoldva? Egyik hónapban nem kapok fizut? Vagy lesz lehetőség részletfizetésre?:)”

Nem tudom, de ez amellett hogy bosszantó, már közröhej.

2011. okt. 27. 05:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha végül esetleg nem lesz belőle semmi, én akkor is fel vagyok háborodva, hogy egyáltalán ez eszébe jutott itt valakiknek... Ez Magyarország! Főleg ezekben a szektorokban, a többségnek nagyon nagy érvágás lenne, ha kiesne egy havi fizetése! Ezt odafent hogy-hogy nem tudják? Vagy ennyire nem érdekli őket, hogy miből és hogyan tudunk megélni? (Ne jöjjön senki a havi 3 ezres internetemmel, hogy akkor biztos nem vagyok szűkében a pénznek, ha erre telik! A net manapság - főleg egy fiatalnak - sokkal fontosabb, mint a nyomorult tévé!)

Ja, és mivel ebben az országban eléggé sok a rosszindulatú ember, hozzá kell tegyem, hogy az előző hozzászólásaimban előforduló helyesírási hibák nem holmi alul-iskolázottságból, hanem fáradságból fakadnak. Köszönöm a megértést - nem mintha az, aki nem ír helyesen, nem lenne ember, vagy annak nem számítana a véleménye!

2011. okt. 27. 05:45
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért az eddig az országban életben lévő adótörvények sem voltak semmik:

[link]

De a Fidesz még ezt is tudja űberelni. xD

2011. okt. 27. 06:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Munkanélküli vagyok. Az egyik szakmám vendéglátós. Ha vissza akarnék menni a szakmába akkor miből fizessem a kauciót ha munkanélküli vagyok? Nekem ez egyet jelent: ha gazdag vagy akkor dolgozhatsz, ha szegény és pénztelen munkanélküli, akkor dögölj meg!
2011. okt. 27. 12:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

„Vagy ennyire nem érdekli őket, hogy miből és hogyan tudunk megélni?”

Így van, nagy ívből tesznek rá.

2011. okt. 27. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!