Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ifjaink vagy megölik az...

Az ifjaink vagy megölik az országot, vagy rendbeteszik?

Figyelt kérdés

A kérdés lényege, hogy túlvan az ország a rendszerválltás utáni első generáció válltáson is.

A mai 20 on évük elejét taposó ifjaink már messze nem abba a felfogásba "raboskodnak" mint sok ember akik a rendszerválltást már felnőttként élték meg.

Az az, egy sokkal szabadabb és kozmopolitább felfogással rendelkeznek, ami párosul "az én nem vagyok rosszabb egy Ny-Eu s embernél sem" felfogással!

Ez kb annyit jelent hogy a "most még bírjuk ki, aztán jobb lesz" szlogeneken nem hatódnak meg.

És vagy elmennek a jobb életkörülmények és a kecsegtetőbb jövő érthető igényének megvalósítása érdeklben, vagy kishazánk vesz teljes fordulatot, és kezd élhetőbbé alakúlni.

" Nem barátom, nem a selejtje megy el, hanem akikben ambíció van. Nem barátom, miért is jönne haza? "

Még mielőtt a magukat álltató emberek beszólnának!

2011. okt. 23. 14:46
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

""Ami azt illeti a történelem megmondja erre is a megfelelőt.

Az általad említett péda nagyon nem jó!

Akkor a járvány pusztította a népet és nem a gazdaság.

Ne feledd hogy a történelem megmutatta hogy van egy tűréshatár amin túl ha nyúzni akarnak az súlyos és erőszakos tud lenni. Arról nem is beszélve hogy a XIV sz ban nem beszélhettünk gazdaságról, ma viszont igen.

Nem úgy mennek a dolgok hogy ez van vagy eszed vagy nem!

Fogyasztói társadalomban élünk, és az alsóbb fogyasztói osztályok tartják el a felsőbbeket. Ezt nem lehet megkerűlni. Egyzserüen szüksége van a felsőbb osztályoknak mind a széles fogyasztói rétegre, mind a termelői rétegre. Az az ha nem megfelelő a fizu> nem megfelelő a fogyasztás> rosszúl ját a felsőközép.

Persze ezt megborzolta a globalizmus, de ennek az árát isszuk most. Látod hová vezetett!

2011. okt. 23. 16:06
 22/33 anonim ***** válasza:
Milyen fogyasztásról beszélsz? Inkább fordítva van. Mint említettem az alsó osztály importcuccokon él.
2011. okt. 23. 16:08
 23/33 A kérdező kommentje:

""És akár tetszik akár nem, ez már lejátszódott nyugaton, meg is látszik az ottani béreken!

Nem is tudom hogy hová tegyelek!

Elsőnek azt hittem jobbak a képességeid, desajnos csalódnom kellett!

Nyugaton semmi ilyesmi nem játszódott le.

A II.vil-háb óta a 2000 es évek elejéig töretlen volt a kapitalista országok munkavállalói érdekeinek a fejlődése.

De ezt az 50-60-70es évek alapozták meg.

Ugyanis akkor a klasszikus kapitalizmus működött és a lokális tőke/munkaerő erőviszonyok viszonylagos kiegyensúlyozottsága és relatív egymásrautaltsága ami hatalmas fejlődést jelentett. Illetve az hogy a fogyasztás és munkaerő két + előjele erősítette a közép kiemekledését.

2011. okt. 23. 16:13
 24/33 anonim ***** válasza:
Jó de ha agyon szorongatjuk a munkáltatót akkor bezárja a bizniszt és a kisember hol fog dolgozni? Akkor aztán éldegélhet az állam által teremtett jóságban...
2011. okt. 23. 16:18
 25/33 A kérdező kommentje:

""Milyen fogyasztásról beszélsz? Inkább fordítva van. Mint említettem az alsó osztály importcuccokon él.

És én mint említettem! Egy Q7 árából mennyi tejet veszel?

És mit egyszerűbb magyarosítani, a Q7 eset vagy a tejet, hogy ne import legyen!

Sajnos te vagy nem itt élsz, vagy sekélyes a tudásod.

Arról nemis beszélve hogy az alapvető gazdasági felfogásokat is sajátosan értelmezed.

Az hogy itt szlovák a tej, annak sok oka van. "de ez más téma" amin könnyen lehet változtatni. Viszont mi nem fogunk magyar modellként Q7 eseket gyártani,amiből magyar tőkejövedelmek jönneklétre!

Ismerned kellene néhány közgáz alapszabályt és értenéd hogy a fogyasztás+ és a munkaerő+ miként fejleszti alokatív a gazdaságát egy kapitalista országnak.

2011. okt. 23. 16:18
 26/33 anonim ***** válasza:
Van magyar tej is, de miért vesznek szlovákot? Mert jobb árfekvésben kínálják, mint a magyart... És miért? Mert az MSZP baloldali politikája agyonsz×patta a tejüzemet! De végül is viszonylagosan jól éltek a szegények...
2011. okt. 23. 16:21
 27/33 A kérdező kommentje:

""Jó de ha agyon szorongatjuk a munkáltatót akkor bezárja a bizniszt és a kisember hol fog dolgozni? Akkor aztán éldegélhet az állam által teremtett jóságban...

Persze persze.

És ha a dolgozó nem jut annyi jövedelemhez hogy megéljen belőle, akkor minek dolgozzon.Sőt, ami nállunk már a jelen! Hogy a dolgozók nem jutnak annyi jövedelemhez hogy a hatalmas adók ellenére sem képes az állam fenntartani az amúgy is gyenge szolgáltatás rendszereit, akkor mi van?

Nem érted hogy mi is tette tönkre az országunkat és hogy mi is teszi tönkre a világot szépen fokról fokra.

Előbba szegények, aztán a tehetősebbek és végül mindenki veszít, csak néhány szupergazdasgnak lesz haszna.

Ezt talán belátod hogy nem fenntartható!

2011. okt. 23. 16:23
 28/33 anonim ***** válasza:

"És ha a dolgozó nem jut annyi jövedelemhez hogy megéljen belőle, akkor minek dolgozzon."

- Így van! Minek? Ezért a munkaadó kényszerítve lesz a béremelésre...

"Sőt, ami nállunk már a jelen! Hogy a dolgozók nem jutnak annyi jövedelemhez hogy a hatalmas adók ellenére sem képes az állam fenntartani az amúgy is gyenge szolgáltatás rendszereit, akkor mi van?"

- Akkor államcsőd van, és vodkában kapod a fizetésed.

2011. okt. 23. 16:28
 29/33 A kérdező kommentje:

""Van magyar tej is, de miért vesznek szlovákot? Mert jobb árfekvésben kínálják, mint a magyart... És miért? Mert az MSZP baloldali politikája agyonsz×patta a tejüzemet! De végül is viszonylagosan jól éltek a szegények...

Miről beszélsz?

Ez egy nagy baromság haver!

Ez egy sokkal összetettebb folyamat végeredménye.

1, Mert 2× annyi a kvótájuk, így a támogatásuk is.

2, Mert nállunk mindent leépítettek ami az állattenyésztést segítené.

+"Nincsenek ipari jellegű növényterrmeléseink, az az nem melléktermékből kell takarmányozni" nincs cukorrépa, sem burgonyapép"papír ipar" sem magyar növényolaj ipar, sem feldolgozó ipar. Nincs profitújaratőkésítés, nincsenek komparatív hatások nincs multiplikáció.

De nincs piacvédelem sem, hogy a sz@r % mentes zsírtartalmú tejet " ami tej ital" mert tejként nem értékesíthető, ne lehessen értékesíteni.

Vagy megfordítva, a magyar élelmiszer töv értelmében mi nem csinálhatunk ekkora sz@rt, csak fogyaszthatjuk.

A feldolgozó iparról nem si beszélve!

2011. okt. 23. 16:30
 30/33 A kérdező kommentje:

""- Akkor államcsőd van, és vodkában kapod a fizetésed.

Jól látod!

Csak ez engem nem vígasztal.

1, mert nem kapom a fizumat, hanem nekem kell kitermelni.

2, Mert káros szenvedélyektől teljesen mentes vagyok.

2011. okt. 23. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!