Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki lesz a kormányváltó erő,...

Ki lesz a kormányváltó erő, párt 2014-ben?

Figyelt kérdés
A Fidesz sikeresen összerúgja a port lassan minden társadalmi csoporttal, a szocikat leszalámizták (pártszakadás), a jobbik gyakorlatilag fasiszta, az LMP-t nem szeretik, mert meggyűlölték az emberek az elvi elődjét az Szdsz-t. Ki lehetne a kormányváltó erő? Mondjuk én kiegyeznék egy Mszp-Lmp pártkoalícióval... Kinek mi a véleménye?
2011. okt. 23. 12:35
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
0%

" Az, hogy a jobbik 17 százalékon áll az tény."

Szeretnétek mi? :) A Jobbik feljött 41%-ra, úgyhogy buktatok. Ideje lenne végre megemészteni.

2011. okt. 27. 22:54
 52/58 anonim ***** válasza:
52%

Egyik sem:

-az mszp teljesen lehanyatlott

-fidesz most kezd

-jobbik: a vilag legnagyobb tevedese, ha valaki azt hiszi, hogy az az isten. Tenyleg vessetek ra egy pillantast a vezetoikre..mind-mind beepult emberkek

-lmp: viccpart

Egyebkent mindegyik part ugyanazt kepviseli: tonkretenni ezt az orszagot :(

szemelyes velemeny: ide egy eros jobboldali part kellene, valodi gazdasagi tervvel, uszito beszedek nelkul..a magyar alapjaraton nem egy szelsoseges nemzet, a beket szereti...

2011. okt. 28. 00:11
 53/58 anonim ***** válasza:
0%
Én is hallottam már ezt a Jobbik 41,2%-os támogatottságát, szóval jobb, ha ti is elhiszitek.
2011. okt. 28. 14:14
 54/58 anonim ***** válasza:
23%
lesz nagy koppanás...
2011. okt. 28. 16:10
 55/58 anonim ***** válasza:
Jobbik...
2011. okt. 28. 20:40
 56/58 anonim ***** válasza:

A szegények el fognak pártolni a fidesztől és vagy a jobbiknál vagy a baloldalon keresik a megoldást.

A fiatalok talán inkább a jobbiknál, a családosok és az emberek többsége viszont valószinüleg egy új és nem radikális nézeteket valló baloldali pártra szavaznak.

A gazdagabbaknak lehet hogy egy része marad a fidesznél ha annyira jól jár velük,de a legtöbbnek szintén csorbulnak az érdekei és a legtöbben az értelmiségiek táborába tartoznak és remélhetőleg nem csak a saját érdeküket nézik. Én úgy gondolom az értelmiségiek akiknek jobb rálátásuk van a gazdaságra az ország működésére, szintén elsősorban balra fognak húzni, nem látom a jobbik mivel tudná őket megfogni, a legtöbb értelmiséginek csak látnia kéne hogy összezuhanunk ha kirugjuk a multikat és hasonlók. Nagyobb hiba lenne mint rendszerváltás után az oroszországgal való kereskedelem megszakítása pedig az se volt semmi.Szerintem 2014ben ilyesmi lesz a megoszlás:

közép + bal oldali pártok 50% jobbik fidesz meg LMP pedig osztozzon a maradékon ahogy gondolja, lehet hogy a jobbik szerez 25% fölött de lehet a fidesznek lesz olyan jó kampánya hogy 25 fölött szerezzen az LMP meg akár ki is eshet, gondolom a szavazótáboruk olyanokból áll akik csalódtak az mszpben de fideszt nem akartak (mint ahogy a jobbiknak is) A jobbikról még annyit hogy szerintem van egy stabil szavazótáboruk de ez nem több mint 10% a maradék pedig csak a jobb lehetőségek hiányában kacsintgat arra, de amint megjelenik egy komoly liberális párt a családosok a létbiztonságot fogják választani.

Mostmár csak a bal oldalra nem tértem ki:

MSZP név alatt sokmindent csinálni nem lehet már, mégha egyeseknek pozitivum is hogy gyurcsány kilépett.Amíg ott ülnek az egykori MSZNP-s kiskirályok addig bárhogy törekednek az újak nem lesz igazán jó párt.Az öszödi beszéd ennek a pártnak szólt, meg kéne fogadniuk a tanácsot és nem az újak álnak ennek az útjában. Szerintem 10%nál kevesebbet fognak kapni 14ben távolabbi jövőt nem akarok megjósolni.A demokrata párt sorsát elég nehéz egyelöre megmondani, nem csak Gyurcsány pártja lesz, attól hogy Gyurcsány ottvan az irány még jó ezért szerintem a 20%ot is meghaladhatják ha összejön nekik a dolog de akár teljesen be is fürödhetnek vele. A 4k pedig meg ha lesz még valami új a baloldalon ami komolynak néz ki szintén bezsebelhetnek fejenként 10-15%-ot. Viszont mivel túl sok a baloldali párt akár fúzió is elképzelhető, az viszont bizonyos hogy ezek a pártok hajlandóak egymással koalícióba lépni. A fidesz-jobbik koalícióra kicsi az esély és tuti bukás lenne, viszont a bal oldal együtt 100 hogy többet fog elérni mint ezek a pártok külön külön.

Most megpróbáltam objektívan nézni a dolgokat, de igazából reménykedek benne hogy a mostani ellenzék a szélsőséges jobbik nélkül is szerez akkora hatalmat hogy visszacsinálja amit a fidesz elkúr, illetve az ország irányításában olyan szakemberek fognak résztvenni mint Bajnai vagy Bokros.

2011. okt. 29. 00:19
 57/58 anonim ***** válasza:

"Én úgy gondolom az értelmiségiek akiknek jobb rálátásuk van a gazdaságra az ország működésére, szintén elsősorban balra fognak húzni"

Akinek "rálátása van a gazdaságra", az csak akkor húz balra, ha valamilyen kormányközeli üzlete van. A gazdasági racionalitás ugyanis ellenkezik a baloldali osztogatással.

Az meg, hogy az írók, újságírók, filmrendezők stb. hova állnak, érdektelen.

"A demokrata párt sorsát elég nehéz egyelöre megmondani"

Gyurcsány pártját Mesterházy, akinek a legdörzsöltebb öreg szocik súgnak, akik valóban magas szinten értenek a politikához szemben Gyurcsánnyal, úgy le fogja gyalulni, hogy Gyurcsány 2014-ben könyöröghet Mesterházynak, hogy vegyék fel az MSZP-listára úgy, mint a KDNP-t a Fidesz.

"illetve az ország irányításában olyan szakemberek fognak résztvenni mint Bajnai vagy Bokros."

Ez egyre viccesebb. Összefognak a nyugdíjasok és a szegények, és tódulnak Bokrosra szavazni :)))

2010-ben már lehetett Bokrosra szavazni, vajon akkor miért maradt el a nagy áttörés?

2011. okt. 29. 02:23
 58/58 anonim ***** válasza:

a rendszerváltás óta az a szlogen hogy szakadjunk ki az ördögi körből ami már x éve tart (mostmár 20)

De nem fog hatalmas megvilágosodás és politikai megújjulás történni, ugyanúgy jobb és bal oldal lesz mint eddig, és az emberek mindig a másikba menekülnek mikor az egyikböl kiábrándulnak. 2002ben ugyanúgy kiábrándultak a fideszből a nyuggerek és az értelmiségiek aztán mégis megszavazták.

Mivel most a jobbik is ott van mint alternatíva ezért írtam hogy 50%nál nem igazán szerez többet a bal oldal.

A kormányzás elvétellel és szétosztással jár, természetes tehát hogy a bal oldal osztogat, és ez a helyes. a jobb oldal is osztogat. Az hogy ki eszetlenül meg ki következetesen az már egy másik kérdés amiben úgy látom nem értünk egyet. Az öreg szocik meg elsősorban a lopáshoz értenek és már rég el kellet volna tünniük.

2011. okt. 29. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!