József Attila szobrának az elmozdítására van most a legégetőbb szükség?
"Egyébként Nagy Imre szobrát is el kellene takarítani"
Nagy Imre is büdös KOMMUNISTA volt!!4
,,Ne legyél demagóg. A teret felújítják, ennek egyik mozzanata, hogy a szobrokat kicserélik. J. A. szobrát nem fogják beolvasztani vagy eladni a MÉH-telepen, hanem máshova helyezik"
Miért kell a felújítás miatt elpakolni József Attila szobrát?
Úgy nem lehet a teret felújítani, hogy a szobor ott marad?!
,,Egyébként Nagy Imre szobrát is el kellene takarítani a belvárosból, mert annak végképp nincs keresnivalója arrafelé."
Nagy Imrével meg már megint mi a baj?
Nem gondolom hogy szét kellene osztani az utcán azt az egymilliárd forintot, de szerintem van most fontosabb feladat is, például a Tűzoltók gyalázatos körülmények között dolgoznak, abból a pénzből lehetne korszerűsíteni a felszerelésüket.
Ha valaki tudna pár érvet mondani mi a baj Károlyival, megköszönném. Miért tartják sokan hazaárulónak?
"Ám lehet, bűnöm gyermekes
és együgyű nagyon.
Akkor a világ kicsi lesz
s én játszani hagyom."
(JA)
A kerdesre valaszolva,igen!Keszitik a teret Orban szobranak!
Speciel Nagy Imre kultusza szerintem hamis.
Úgy tudom a harmincas években az NKVD kezére juttatott nem egy moszkovitát, és a padlássöprésekben is részt vett.
Furcsállom hogy a nemzeti oldalon miért szeretik annyira, holott haláláig kommunista volt. Nem véletlenül szólította elvtársnak a tömeget a parlamentből intézett beszédében(a beszédnek külön érdekessége hogy nem lehet tudni melyik ablakból beszélt, többen mást mondanak)
Utolsó mondataiban is a nemzetközi munkásmozgalmat emlegette hogy majd ők igazságot szolgáltatnak neki.
Nagy Imre a zavarosban próbált halászni és nem jött össze neki. Ha a szovjetek ők támogatják akkor ő ácsolta volna Kádár akasztófáját.
Ez egy ilyen játék. ,,Aki prostinak áll ne sírjon ha dugják,,
Akinek egy csepp esze volt tudta hogy semmi esélye a szovjetekkel vívott harcnak. Amerikának eszébe nem jutott segíteni a felkelőknek, és lehet hogy nem is lett volna jó ha a két hidegháborús nagyhatalom Magyarországon csap össze.
Legyünk őszinték, a nép elenyésző része csatlakozott a felkelőkhöz. Budapesten az emberek jól emlékeztek a 11évvel korábbi szörnyűséges ostromra és nem hiányzott a romeltakarítás.
Mind igaz, de a kérdés marad csak én máskép értelmezném kicsit.
Az én fejemben az a kérdés motoszkált, miért távolítják el onnan az egyik legnagyobb / vagy a legnagyobb magyar költőnk szobrát?
Lehetséges gondolatmenet, hogy csupán olyan emberek szobrait akarják akik politikai döntéseket hoztak és igy véltoztatták valahogyan az ország sorsát, igen lehet, de nem látom értelmét.
A nemzet nagyjai nem csak onnan származnak! Volt, van, és lesz mindíg olyan aki a legtöbb döntéshozótól feljebb áll a társadalom szemében! Viseli, képviseli, világnézetét és elveit és a nemzet a nép az egyszerű "demosz" és a intellektuel vagy annak kikiáltott réteg is elfogadja tiszteli és nagy becsben tartja.
Van egy mondás minden ember annyit ér amenyit változtat ezen a világon, a fent nevezett költőnk ezt megtette, alkotott, és hagyott hátra. Kultúrális örökségünk a közelmultból, jelentősége vitathatatlan, tehetsége megkérdőjelezhetetlen.
De mincs neki ott hely, és ezt mással nem csak pártpolitikai érdekekkel lehet magyarázni, csak azért mert nem elég elfogadható a korábbi állapot visszaállítása.
De ha ez meg is valósul, lehet nemsokára visszarendezik és akkor ujból másfél milliárdos tereprendezés lesz?
Inkább a meglévőket gondozzuk, és ápoljuk mint ujjakkal de szinte soha nem állandó arculattal nézzünk szembe.
Most 2 évig lessz építkezési terület, aztán esetleg pár év mulva ujra?
Vagy mint ahogy már nem emlékszem hol hallottam, beruházásnak álcázott tüntetési helyszín hozzáférhetetlenné tétele?
Nem tudni de az biztos kérdező, nem most és nem ilyen körülmények kellenének ehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!