Milyen egyetemi felvételi rendszert tartanátok jónak?
Azt értem bizony!
persze azzal a kitétellel, hogy évente megpróbálhatja újra.
Ha mondjuk harmadszorra is elutasítják, akkor arra a szakra ne vegyék fel sehogy sem.
ja és eleve elhibázottnak látom azt,hogy azért kap valaki plusz 50 pontot a jelenlegi rendszerben, mert 6 ujjal született, cigány stb...
Jövedelmi helyzetet vegyék figyelembe és a tényleg kirivó egészségkárosodásban szenvedőknek legyen egy nagy állami egyetem.
Az ösztöndíj rendszert is át kéne formálni, hogy végre ténylegesen telj. alapú legyen!
"Jövedelmi helyzetet vegyék figyelembe"
Tehát most egy rosszabb képességű ember azért kapjon több pontot mert a szülei mondjuk összesen 100E-t keres, míg aki jó képességű, de a szülei 6-700E-t keres az ne kapjon.
Természetesen az illető egyetem profiljába tartozó tantárgyakat értettem. Ének-zene hármassal még lehet valaki remek fizikus. Vagy akár történelemmel is.
Aki járt/jár felsőoktatási intézménybe, tudja, hogy ott az első félév milyen "nagylyukú" rosta, kihull a selejt.
Ész alapú felvételi. Visszavezetném a külön felvételit, de nem névvel, és alaposan utánanéznék minden egyes embernél annak, hogy jogosult-e pl. a hátrányos helyzetért járó pluszpontra, meg hogyha van pl. diszes papírja, akkor valóban diszese, vagy csak megvette a papírt.
Arra is nagyon figyelnék, hogy a szociális ösztöndíjak hova mennek, mert furcsa módon gyakran jómódú diákok kapják meg.
"és 400 alatt nem lenne állami támogatás semmilyen szakon."
Azért az elég magas. Általában egy mérnöki, infó karon 320-330 a ponthatár. Így is kevesen vannak ezek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!