Van ma olyan magyar politikus, aki az ország sorsát előrébb helyezné a saját pártjáénál?
Úgy értem, hogyha mondjuk választhatna a következő két lehetőség közül, akkor őszintén a másodikat választaná:
1.) Ők nyerik a választást, és az ország közepes ütemben fog fejlődni.
2.) Egy másik párt fog nyerni, ők be se jutnak a parlamentbe, de az ország az 1.) pontnál nagyobb mértékben fog fejlődni.
Tényleg valahogy nem tudom elképzelni a mai magyar politikai élet egyik szereplőjéről sem, hogy őszintén a másodikat válassza.
Hogy most van-e azt nem tudom. Mindig a tények számitanak. Minden más csak hipotézis, feltevés.
Egy politikus volt - sajnos mghalt - Baross Gábor, a vasminiszter. Amikor aránylag fiatalon meghalt a parlament megszavazott egy apanázst az árváinak, mert olyan szegény volt, hogy az árvák másként koldusbotra jutottak volna.
Egy tucat Baross Gábor rendbetenné az országot.
De hol találunk ma ilyen embereket?
"Egy tucat Baross Gábor rendbetenné az országot."
Akkor sem volt egytucat Baross Gábor, csak egy. Az állami korrupció úgy virágzott, és annyi botrány volt a "boldog békeidőkben", hogy pl. az akkori vasútépítési botrányokhoz képest a mostani autópályaügyek és 4-es metró-botrányok eltörpülnek.
Nem azt mondtam, hogy egy tucat Baross ábor volt, hanem
"Egy tucat Baross Gábor rendbetenné az országot."
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik,
" Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!