Mit lehet tenni, ha felmondtak neki?
Tesóm kb 2 hete dogozott a Miskolci BOSH-ba de egyszer rosszul lett a munkahelyén hazajött, azóta nem is tudott visszamenni kbegy hete van itthon, de még mindig rosszul van, lázas nem tud enni torka begyulladva, tehát dolgozni semmiféleképpen nem tud.
Ma hívták, hogy felmondanak neki mert nincs a munkahelyén. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor kifizetik még a táppénzt?
1. a munkahelyén lett rosszul
2. azóta, hogy beteg lett 3 sazor telefonált már a munkahelyére tesóm, hogy beteg szerintem ez kimeríti a szólás fogalmát
Én úgy tudom, táppénz alatt nem lehet kirúgni, tehát Munkaügyi Bíróság. Kivéve, ha a próbaidő alatt rúgták ki, mert akkor indoklás nélkül bármiért ki lehet rúgni bárkit. A próbaidő általában 3 hónap, ha nem volt külön megállapodás róla.
Mondjuk egy gyulladt torok 2 hét alatt bőven meg kellett volna gyógyuljon. Vagyis: most akkor 2 hete lett rosszul vagy 1 hete van otthon? Valamit elírtál.
Hogy volt pontosan?
A munkaviszony utolsó napjáig jár a táppénz. mivel próbaidős volt, indoklás nélkül felmondhatnak neki, így ennek jogosságát kár vitatni.
Ezt hívják pechnek...
Próbaidőn volt gondolom. Ilyenkor betegen is kirúghtaják szerintem.
Engem terhesen rúgtak ki próbaidő alatt... ez van.
Próbaidő alatt mindenféle indoklás nélkül ki lehet rúgni. Hiába megy munkaügyi bíróságra, ez a törvény... Sajnálom..
És tp alatt is!!
"Én úgy tudom, táppénz alatt nem lehet kirúgni"
Akkor te elég rosszul tudod. xD
az a vicc, hogy kb 4-5éve nem volt itthon betegen...
2 hetet dolgozott, egy hete van itthon és képzeljétek nagyokosok, hogy enni nem bír, meg sehova nem megy tehát nem tud dolgozni főleg nem 12órában.
és nem azt kérdeztem, hogy jogosan mondtak e fel, hanem azt, hogy jár e a táppénz ha igen meddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!