A Nyugati országokban miért nem illegális a munkakerülés?
Egyszerűbb a kérdés mint gondolnád!
Amíg a nemzetállamok képesek voltak regulációt alkalmazni, az az regulálni a nemzetgazdaságuk működésében, addig a gazdasági hatásokat a társadalomra és a szocializálódásra figyelembevették. Ugyanis sokkal olcsóbb volt nem annyira fejlettnek lenni, de szociális feszültségmentesnek. Ez ma is igaz lenne. Viszont az elmúlt 25-30év deregulációja a piacok működését teljesen a piacokrabízta. Az olyan piaci szereplőkre akik a profitot felszívják, a szociális és társadalmi problémákat meg a lokális nemzetállamokra hadják.
Én azt nem értem, miért lenne illegális? Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ha nem akar dolgozni, akkor ne dolgozzon. Joga van éhenhalni is.
Én azt nem értem, ami nálunk van, hogy lassan ha már nincs lakásod, azért is börtönbe zárnak.
Ott jogok vannak és felnőttként bánnak az emberekkel.
Alapkérdés, amire szigorúan hajtanak, ki, hol lakik.
Németországban még csöves sem nagyon van, egy szobára mindenki jogosult.
Ha van pénzed, és egy darabig nincs kedved dolgozni, hát legyen. Attól még lehetsz hasznos. Írhatsz könyvet, lehetsz művész, rengeteg minden van.
Picasso is csak úgy festett általában. A Harry Potter is csak megszületett, bár az elsőnél a Rowling dolgozott, talán titkárnő, vagy valami ilyesmi volt, de ez nem segítette, hanem nyilván hátráltatta az írásban.
Sorolhatnám.
A legtöbb ember úgy él, ahogy mi, dolgoznia kell.
Csak kevesek kiváltsága az, hogy azt csinál, amit akar
De még a milliomosok többsége is dolgozik, persze nem esztergál, hanem menedzseli az üzleteit.
Ferenc Jóska császár és Király volt, de úgy élt, mint egy hivatalnok. Az a kevés Playboy meg direkt jó, legalább a Ferrari gyárnak van munkája.
Hogy jó lenne Playboynak lenni?
Akar a fene...
Na még. Einstein sem dolgozott, az élete több, mint felében.
Ha muszáj lett volna neki, ma más lenne a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!