Mit gondoltok a Fidesz által bevezetett és bevezetésre váró intézkedésekről, törvényekről? Jó és rossz véleményeket egyaránt várok.
az egésszel az a baj h az intézkedéseknek nagy részének legalább 5 évet kéne adni h működjön. de ez nemcsak orbánékra igaz hane gyurcsány csapatára is. viszont az ilyen megszoríróintézedéseket ahogy az egyik bevezeti a másik ahogy hatalomrakerül azonnal eltörli. hiszen ugy tud hatalomrakerülni h aztmondja:gyerekek most szar de mi midnent eltörlünk ami szar és csak a jo lesz.mindent amit az előző kormáyn tett eltörlünk. és el is törlik aztán egy év mulva mikor rájönnek h ez igy nemfog ám működni akkor meghozzák a sajtájukat az uj kormány pedig megint eltöröl mindent és ez igy megy már vagy 20 éve. igy nem lehet hosszutávu gazdasági tervet készíteni csak az éppen aktuális vészhelyzetet elkerülni. ha maradna ez a rendszer még 5-6 évig akkor tényleg lenne lehetőség változtatni dehát nem fog ez maradni.(függetlenül h épp ki van hatalmon ez mindig igy volt).ez alapvetően mindig ogaz nemcsak gazdválság idején
a másik h válság volt és valamenyire van is. az h ez az eurozona miatt van e az egy dolog. mikor mi beléptünk akkor mg figyelt az eu arra h egyensulyban maradjon a jolmenő és a veszteséges államok mérlege. azzal h gyakorlatilag elfogytak a jolemnő államok és sok kis gyenge államot vettek be felborult az egyensuly.bár mi még mindig többet kapunk mint adunk de ottvan pl görögo aki a nyugdíjakat is IMF hitelből fizeti meg mindent. ezt a hitelt fordíthattuk volna(eu szinten) válalkozásfejlesztésre gazdasági növekedés serkentésére de odaadtuk görögo-nak h megmentsük. ezzel azt akarom érzékeltetni h nemcsak a mi hibánk az egész
a fidesz meg most mindenhonnan pénzt akar szerezni és probál maximum annyit elvenni az emberektől hogy azok még enni tudjanak ugyan de másra nem elég viszont ebből foltozgatják az államháztartás hiányát. erre jo a tandíj is. iszonyu pénzeket lehetne rajta fogni de rentgeteg ember szorulna igy ki(sok olyan is aki tényleg nem oda valo viszont sok olyan aki jolenne még de nem csucsszuper szoval fizetnie kéne) énis egyetemista vagyok.nálunk a kari átlag 1,7-2.0 ez bme közlekmáérnök. szoval egy neves egyetem neves szaka. ha bevetik a 2,5 től fizetősre kerülsz részt hát nálunk mindekinek fizetnie kell a félévente 300k-t ami egyes országokba pl alap.h fizetnek a felsőoktatásért viszont náluk sokaltöbb ösztöndíj is van. ha visszajönne az a rendszer h a cégek szerződést kötneka diákokkal h fizetjük a tanulmányaidat ha hozzánk jössz melozni utána az sokmindent megoldana.de corvinuson ahova 460pont a felvételihatár a 480bol ott meg ilyen 5egészes átlagtol felfele van ösztöndíj ott nemgond a 2,5
szoval nem lehet jol döntani bárki kerüljön kormányra igyisugyis megzsorítások kellenek. hiszen jo adjunk döbb pénzt az embereknek akkor el kell teljen vagy fél év mire fellendül a vásárlóerő de addig miből megy majd az állam? visszvettük a mol-t ez szerintem jo döntés volt. fizettünk sokat a hitelekből ezis jo és szerintem igy jo helyre ment a pénz. egykulcsos adorendszer igazuk van igy mindeki annyit adozik amenyi pénzt keres. a többkulcsossal remélem ajövöben én is de jelenleg apum a fizetésének több mint a felét adózta le mig aki 80-100-120 ezret keresett őmeg alig. hát ez volt az igazságos rendszer?na nemhinném.azért mert én jobban keresek többet tanultam mázlim volt vagy akármi mért kéne többet fizetnem mint azok akiknek nem jött össze. ezt hívják szociális rendszernek de ezzel én nem rétek egyet. persze orvosok sokat tanulnak kevés fizetésért ott rosz a rendszer persze ez rossz de nem tudunk vele mit csinálni.
és h külföldön jobb lenne?hát tessék odamenni akkor. hidd el nemjobb. olaszoknál kishijján leváltották a kormányt franciáknál se jobb a helyzet. angliában ugyanugy nagy a munkanélküliség (köszönhetően a sok bevándorlonak aki azt mondja h szar helyen elég laknom szark kaját elég ennem ha legalább ennyi pénzem lesz)
amugy ott van pl angol egészségügyi rendszer ahol a vizotdíj 40font ami azért nkik is sok pénz. csak az megy aki tényleg beteg.
a lényeg h szerintem ez nem a fidesz hibája. persze vannak dolgok amiket lehetne jobban csinálni de nincs senki aki máshogy tudná csinálni. nincs olyan h mindekinek tetszen. valakinek fizetnie kell és ezt senki se szereti
""kolopele válasza:
Kedves barátom!
Ha nevezhetlek így, hiszen csak a gyk ról ismerlek.
Pontosan a fidesz felfogásának az irányáról bizonyosodott be, hogy nem érja el azt a célt hogy a társadalom és a gazdaság számára jó irány lenne. Az 1kulcs maga a totális bukás " bár csak ne az lettvolna". Persze sok szociális kedvezmény megvonásával is egyet lehet érteni,főleg ha az az aktivitásfelé hajtja a társadalmat. Csak hogy ez kb ugyan azzal a balgasággal párosúl mint az 1kulcs esetén.
"" 1kulcs tévedése:
ha csökken az adó, akkor beruházásra költenek és munkahely teremtésre.
Beigazolódott:
Csak a piac által indikált fogyasztás alapú növekedés sarkalja beruházásokra a piváltszféra vállalkozóit, főleg a hatásokra érzékeny de azt gyorsabban lereagálni képes kkv szektort!
Az az, ugyan ez lesz a közmunkával stb.
Ugyanis ha lenne a magyar gazdaságnak produktuma,lennének olyan területek ahová az állam hajlandó befektetni vagy protekcionizmust gyakorólni, akkor a kkv k,kitöltenék a fő irányok közötti szihergiákból következő igények hiányosságait. De ehez valóban nemzeti pioritás lenne szükséges. Ami nincs jelen a fidesz esetében hisz még a reguláció halvány jeleit sem lehet látni amivel élve a gazdaság szerkezetét meg lehetne változtatni.
Na ez a valós probléma. Nem egy egy adó, vagy a gazdasági szerkezethez mérten jelentéktelen intézkedések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!