Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhető, hogy pár éven...

Elképzelhető, hogy pár éven belül nem lesz EU tag Magyarország?

Figyelt kérdés
2011. okt. 12. 23:54
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%

"Elképzelhető, hogy pár éven belül nem lesz EU tag Magyarország?"

Ha a népek börtöne, az EU szétesik, akkor elképzelhető, egyébként kicsi a valószínűsége.

2011. okt. 13. 01:48
 12/37 anonim ***** válasza:
42%

01:03

"az EU-IMF párosítás nélkül nem biztos, hogy az ország túlélte volna a válságot."

Mi túléltük volna. A miniszterelnök nem biztos.

"szerintem jó, hogy EU-tagok vagyunk... mert kik is nem azok? "

A politikában kicsit komolyabb szempontok alapján kell ítélkezni, nem ilyen "az osztály legszebb lányai mind járnak a társastánc-órákra, megyek én is" gondolatmenetek alapján.

"gondoljunk bele, h nem kell 3x annyit várni a határon, nem kell útlevelet venni xezer forintért"

A svájciaknak sem.

"a magyar diplomákat elfogadják más tagállamokban"

Megoldható szerződésekkel.

"jogod van a saját anyanyelveden intézni az ügyeket AKÁRHOL az EU-ban , gyógyszereket válthatsz ki magyar recepttel"

Ne röhögtess, kiprüszköltem a kávémat, törölhetem fel.

"bár az EU gazdasági szövetség, de egyfajta politikai fék-szerepe is van..."

Igen, ellenőrzés alatt tartják a centrumországok a kliens államokat, hogy nekik megfelelő gazdaságpolitikát folytatnak-e. Kicsit olyan ez az EU, mint egyfajta Brit Birodalom 2.0, csak több gyarmatosítóval és kis gyarmatokkal.

"+ hány olyan tér/középület van az egész országban, amit EU-s forrásból újítottunk fel? rengeteg"

Csupa nem megtérülő értelmetlen beruházás. Az EU gondoskodik róla, hogy a nevetségesen kevés támogatás, amit nyújt, ilyesmikre menjen el, miközben a befizetéseket, amiket fizetünk, mégiscsak a teljesítő ágazatoktól vonjuk el. Mondom, a britek Indiát sem kormányozták ravaszabbul.

"mondani szokták, h a világ nagyhatalmai: USA, Kína, EU. bár az EU nem egy ország, de országok szövetségei, és mi is a részei vagyunk"

Magyarország egy szövetség tagja, amit NATO-nak hívnak.

"ha kívül lennénk, akkor még az a lóf*ngnyi befolyásunk sem lenne, ami most van..."

Az előbb még azt mondtad, hogy az EU-ban az a jó, hogy tanítóbácsiként fegyelmezi Magyarországot, azaz még a szuverenitását is elveszi (ami nyilván szolgalelkűeknek, mazochistáknak és magyargyűlölőknek öröm, nekem kevésbé), most meg ezt úgy értelmezed, hogy "befolyásunk van". Érdekes ellentmondás.

2011. okt. 13. 01:59
 13/37 anonim ***** válasza:
52%

ma 00:07

Sok hülyeséget leírtál, a magyar gazdaság pont hogy versenyképes, különben nem lenne az EU irányába óriási külkereskedelmi többletünk.

Persze hogy versenyképes a magyar ipar, mert ugyanazokat gyártja, mint a nyugati, csak negyedannyi bérköltséggel.

2011. okt. 13. 02:00
 14/37 anonim ***** válasza:
45%

"Sok hülyeséget leírtál, a magyar gazdaság pont hogy versenyképes, különben nem lenne az EU irányába óriási külkereskedelmi többletünk.

Persze hogy versenyképes a magyar ipar, mert ugyanazokat gyártja, mint a nyugati, csak negyedannyi bérköltséggel."

Az Eu irányába történő külkereskedelmi többletet NEM a magyar gazdaság állítja elő, hanem pár multi itteni leányvállalata. De ebből nekünk szinte semmi hasznunk nincs. Adót nem fizetnek, mert x évre adómentességet kaptak, a profitot viszik ki külföldre, nem itthon forgatják vissza a gazdaságba. Munkahelyet ugyan teremtenek (minimálbéren dolgoztatott rabszolgáknak), de ha azt is figyelemebe veszed, hogy hány magyar gyárat vettek meg bagóért és hány munkahelyet szüntettek meg, akkor egyértelműen negatív a mérleg.

Szóval már megbocsáss, de akkor ki is ír sok hülyeséget kettőnk közül?

2011. okt. 13. 02:12
 15/37 anonim ***** válasza:
25%

Nem csoda hogy itt tart a magyar nép, még azt sem veszi észre, ha kifosztják és gyarmatosítják. Neki jó ez így. Azt hallotta a TV-ben az okos politikusoktól meg szakértőktől, hogy majd az EU megoldja minden problémánkat, jönnek a befektetők és a kánaán, az nem zavarja, hogy a valóság pont az ellenkezője.

Persze nem csoda, hogy ilyen szépen beveszi a maszlagot, még a csapból is ez folyik. Az oktatásban szintúgy. Nemrég megvettem "Az Európai Unió társadalomföldrajza" című középiskolai tankönyvet, egy oldalon belül háromszor (!) írja le, hogy átmeneti nehézségek után összességében a csatlakozás nyertesei leszünk. Ez már a kommunista időket megszégyenítő agymosás.

2011. okt. 13. 02:22
 16/37 anonim ***** válasza:

"Azért, mert többet árt mint használ. Gondolj bele, szabad verseny van, egy közös piacon kell helyt álljon a magyar gazdaság a fejlett nyugati országokkal folytatott versenyben. Mindenféle védővámok, vagy állami segítség nélkül. A magyar ipar és mezőgazdaság nem tud versenyezni a némettel, franciával, hollanddal, stb, tönkre is ment, mint látható. Ráadásul most, hogy lejárt a moratórium, bárki vehet földet Magyarországon. A zsebszerződések révén a termőföld harmada máris külföldi kézben van. ezt meg kell állítani. De még ha valami csoda folytán fel is támadna a magyar mezőgazdaság, és megindulna a termelés, akkor is szigorú kvóták közé lennénk szorítva"

Magyarorszég nyilt gazdaság, ezer szállal kapcsolódik az EU tagországokhoz, oda exportál, ha lennének védővámok akkor az nekünk sem lenne jó. Az EU lényege pont a gazdasági összefogás, uyganis magának az EU-nak kell verenyeznie USA-val, Ázsiával, egyedül az egyes országoknak nincs esélye, ezt kéne végre megérteni, és orromig látva, csak ami az én pici világomban van, az érdekel, rendezkedjünk be önellátásra, a külvilág nem érdekel. Ezzel nem lehet előrébb jutni, max Észak-Korea sorsára. Tényleg szép jövő.

Nem is tudtam, hogy a szabad vereny rossz, ergo legyen inkább újra Tervhivatal? Hát igen, meg kell tanulni az állam nélkül élni, boldogulni, tudod, jött a szabadság, a felnőtt kor, vége a gyermeklétnek, hogy majd államatyuska gondoskodik rólad. Persze sokkal kényelmesebb bepelenkázva mint a bilin kucorogni.

'magyar ipar nem tud verenyezni" de tud

amivel a maygar ipar nem tud versenyezni, az az amikor az állam milliárdokat tol a saját cégeibe, ezzel ölve meg a magánkonkurenciát

a mezőgazdaság nem a EU-val szemebeni vereny miatt ment tönkre, hanem a Torgyán féle megmentem a magyar agráriumot a családi gazdaságokkal

ezer apró pici gazdaság tényleg nem tud verenyezni, itt is összekéne fogni, akár pl. a dánok

nekik nem büdös a szövetkezet, nekünk politikai okoból igen.

Ha lehetne szabadon földet venni, akkor egyrészt a földnek kenne reális értéke, másrészt aki nem akar gazdálkodni, az eladhatná annak - és reális áron! aki meg akar.

Miféle kvóták? Azt termelsz amit akarsz, és oda adod el ahová jólesik

2011. okt. 13. 03:42
 17/37 anonim ***** válasza:

"A nyugatnak mi csak olcsó munkaerő vagyunk, meg felvevő piac. Idejön, felvásárolja és bezárja a gyárainkat, hogy a saját termékeit adhassa el. Ez egyfajta gyarmatosítás. Ami meg a válságot illeti: ha nem verték volna szét a magyar gazdaságot, akkor nem kellett volna EU meg IMF pénzekért kuncsorognunk, simán túléltük volna. De mivel nincs már semmi termelésünk és reálgazdaságunk, persze hogy csak hitelből élünk."

Szétvert felvevő piac nem léátezik. Ugyanis akkor ott nem tudod eladni a vackaidat, mert nincs aki megvegye. A gyárakat tényleg hagytuk felszámolni, ezt nem biztos hogy így engedni kellett volna, de ez szimplán korrupció és vadkapitalizmus. A válásg akkor is érezteté atésát, ha vmi szupergazdaság lenne Mo. Köze nincs az IMF pénzekhez. Annak inkább hogy az elmúlt 10 évben sokkal tovább nyújtozkodtunk ahogy a takarónk ér. Az állam is az önkormányzatok is, és a lakosság is.

2011. okt. 13. 03:46
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is tudtam, hogy a szabad vereny rossz, ergo legyen inkább újra Tervhivatal? Hát igen, meg kell tanulni az állam nélkül élni,"

"Miféle kvóták? Azt termelsz amit akarsz, és oda adod el ahová jólesik"

A kvótákról: Meg van határozva, hogy melyik állam melyik termékből mennyit, és mekkora területen állíthat elő. Legalábbis csak ennyi után kap támogatást, ami nélkül ugye nem versenyképes. Szóval ezzel gyakorlatilag felső korlátot szabnak a termelésnek. Ki van ez találva.

Pl: Magyarország 2002-ben megállapított kvótái:

Tej 1,99 millió tonna

Száraztakarmány 49593 tonna

Rizs 3222 hektár

Gyümölcs-zöldség 1954 hektár

stb.

Ennyit a szabad versenyről. Tervhivatal? Ez pontosan az, csak most nem így hívják. Szóval ha annyira véded a szabad versenyt, akkor gondolom nem értesz egyet az EU mezőgazdasági politikájával.

"a mezőgazdaság nem a EU-val szemebeni vereny miatt ment tönkre, hanem a Torgyán féle megmentem a magyar agráriumot a családi gazdaságokkal

ezer apró pici gazdaság tényleg nem tud verenyezni"

Érdekes módon más országokban működnek a kisgazdaságok is. De abban igazad van, hogy a dán modellt kellett volna követnünk, és nem kellett volna szétverni a termelőszövetkezeteket, hanem a gazdák tulajdonába adva (pl kft-ként) tovább üzemeltetni.

De az a mi lett volna ha esete, és ha már így alakult, akkor a kisgazdaságokat kell támogatnunk. Mert így tönkremennek és külföldieknek adják el a földjüket.

2011. okt. 13. 05:14
 19/37 anonim ***** válasza:
68%

"Ha kiraknak az EU-ból, akkor nehezebb lesz ide-oda utazgatni meg itt-ott dolgozni külföldön. Ezért nem akarom, hogy vége legyen."

Jó, én megértem hogy neked baromi jó utazgatni, de az ország lakossága közben már éhenhal. Bár mondjuk mit számít az a tízmillió emberélet a te könnyű utazgatásod ellen.

2011. okt. 13. 06:30
 20/37 anonim ***** válasza:
68%

"Én olyan szempontból nézem az EU-t, hogy nem akarok Magyarországon rohadni.:) Olyan szempontból szerintem jó:)"

Akkor te fogd magad és költözz el. Viszont akkor ne akarj már beleszólni Magyarország mikor lép ki.

2011. okt. 13. 06:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!