Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Okos döntés, hogy csökkentik...

Okos döntés, hogy csökkentik az államilag támogatott helyeket nem?

Figyelt kérdés
Végre az fog majd egyetemre járni aki tanulni is akar. Na és persze fizet érte. Ráadásul nem tudnak majd annyian jogász, bölcsész, politológus és hasonló büfészakokra jelentkezni.
2011. okt. 10. 22:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

22:53

"Ha anyagi szempontok alapján szelektálsz, akkor azzal csak azt segíted elő, hogy a diplomásoknak még nagyobb százaléka lesz apucianyuci kicsi, semmirekellő fia."

Tehetséges szegény gyerekek pályázhatnak alapítványoknál ösztöndíjakra.

Amúgy meg általában igaz, hogy gazdag családokból több jó képességű gyerek kerül ki. Ahol otthon könyvek vannak a polcon, sőt, néha a szülők olvassák is őket, ahol a szülők hangversenyre és színházba járnak, ott a gyereknek több érzéke lesz a művelődéshez, mint egy olyan családban, ahol a szülők alkoholisták és a kedvenc szórakozásuk a veszekedés, nincs otthon könyv, a gyerek nem kap agyat fejlesztő játékokat, és az utcabeli gyerekektől azt tanulja el, hogy az a menő csávó, aki jól tud verekedni.

Lehet irigységből gyűlölni a középosztályt, de ettől még igaz marad, hogy a proli rétegekből nem sok okos gyerek fog kikerülni.

2011. okt. 10. 23:18
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
a baj csak az ha bevezetik amit terveznek azt akkor a középosztály sem fogja tudni fizetni.
2011. okt. 10. 23:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Én biztos, hogy ezentúl többet tudok lopni. Tehát, DE!
2011. okt. 10. 23:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az egész magyar felsőoktatást meg kell szüntetni. Ez így elsőre meredeknek tűnik, de gondoljatok bele:

-Rengeteg pénzbe kerül

-3 diplomával is csak TESCO árufeltöltő leszel

-A felső tízezer eddig is külföldre járatta egyetemre a gyerekeit

2011. okt. 10. 23:46
 15/17 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó nem ír hülyeséget. Én a legjobban a panaszkodó közgazdászoktól tudok falra mászni, nem is értem minek annyi belőlük. Aztán meg csodálkoznak ha nem kellenek sehová. Az pedig hogy a pénzes ember gyereke hülye, az egy szegények által elmondott gondolat, ami nélkülöz minden alapot az irigységen kívül.
2011. okt. 10. 23:52
 16/17 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem a legnagyobb marhaság, ugyanis a szegény családok gyermekei így nem tudnak eghyetemre főiskolára járni, csak a gazdag családok hüle gyerekei, akik azért mennek, hogy bulizzanak 3 évig. Szerintem éppen úgy kéne csinálni, hogy csak ingyenes oktatás legyen de oda marha nehéz lehessen bekerülni. Pl ne számítson az, hogy hátrányos helyzetű vagyok, se az, hogy van 8 gyerekem, mert ez diszkrimináció azokkal szemben akiknek nincs.

Ahhoz, hogy bejuss egy jobb egyetemre/fősulira kellene minimum 2 emelt érettségi, egy nyelvvizsga, az érettségi átlaga mondjuk 4 egész fölött, és a tanulmányi átlag középiskola utolsó két évében is 4 egész fölött a fontos tárgyakból(matek töri nyelv magyar és egy választott vagy szakmai tantárgy)

Szerintem így tényleg csak a legjobbak kerülnének be egyetemre így csak a legjobbak kaphatnának diplomát.

És mondjuk az ingyen diplomához kellene egy olyan szerződést elfogadni, hogy 5 évig nem mehetek i külföldre, kivéve ha egy éven belül nem találsz munkát a szakmádban.

Ha valaki több diplomát szeretne, a második diplomájáért fizetnie kéne.

2011. okt. 11. 06:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Közgazdászra és jogászra nincs szükség! Ha bezárják 10 évre az iskolát akkor is jut elég, az országban annyit képeztek már.
2011. okt. 11. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!