Mit szóltok ahhoz, hogy Dörnert nevezik ki az Új Színház élére, miközben a szakma tiltakozik ellene?
Mit? Semmit.
A színházak javarésze liberális érzelmű művész volt eddig.
Most akad egy nemzeti érzelmű is, akiben keveredik a konzervatív bizonyos helyzetekben radikálissal keverve.
Vicc hogy egyből megy az óbégatás.
Dörner jóféle.
Semi bajom nincs vele.
Színésznek szeretem, szinkronnak isteni, de hogy milyen színházat csinál, fogalmam sincs. Lehet hogy zseniálisat, olyan csodát mutat amit még senki, lehet hogy szörnyű lesz.
A szakma nem Őt jelölte, de a politika kierőszakolta a helyét. Ez valahol elég baj. Jó lenne ha bizonyos témákba nem folyna bele a politika. Egyszerűen nincs ott keresnivalója. Ki akarna olyan házban lakni, akit olyan tervez, akit az építészek nem ajánlanak, de a polgármester szerint jó lesz? kb senki.
Ha pedig a cél egy erősen jobbos színház létrehozása, /szerintem ez sem az ördögtől való gondolat, lehet hogy egy ilyen művészeti látásmódra is van igény/ sok ilyen nézetet valló művész létezik. Bár szerintem akkor is elsősorban szakmai szempontok alapján kellene választani közülük.
Elég baj, hogy politikai szempontok alapján jelölnek ki valakit egy színház élére, amikor a művészethez aztán végképp semmi közel elvileg a politikának...
Hogy ő konkrétan milyen lesz, az majd kiderül.
Itt elolvashatjátok a pályázatát: [link]
Valószínűleg politikai okokból került ő az élére, amivel én nem értek egyet.
Nyilván politikai okokból került oda, bár elég vicces, amikor egyesek úgy tesznek, mintha az eddigi 99%-os balliberális túlsúly a hasonló pozíciókban csak úgy véletlenül, mindenféle politikai ráhatás nélkül alakult volna ki :)))
Amúgy a magánvéleményem az, hogy az államnak egyáltalán nem dolga a színházak finanszírozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!