Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bizonyos mértékig liberális...

Bizonyos mértékig liberális vagyok, de mégis a Jobbikra szavaznék?

Figyelt kérdés

Mert azt vallom, hogy az egyén szabadsága csak odáig terjed, amíg másoknak nem okoz kárt.

Szerintem mindannyian tudjuk, hogy miről beszélek "károkozás" címszó alatt.

Persze itt is meg kell találni a balanszot, de bízom benne, hogy a Jobbik ki fogja nőni az ú.n "gyermekbetegségeit" és megállja majd a helyét.

Attól pedig nem tartok különösképpen, hogy túlzásokba esne ugyanis: magától ki fog alakulni az, hogy kik a károkozók és annyira a Jobbik sem "hülye", hogy olyanokkal szemben is fellépjen akik "ártatlanok".

Mi a véleményetek az álláspontomról?

2011. okt. 10. 09:10
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
61%

A Jobbik tényleg egy nagyon jó irány lehet.

Már hallom hogy fasiszta rasszista trapista szadista stb stb.

Mikor értik meg az emberek, hogy a politikának is meg vannak a maga szabályai! Egy új párt csak hiányt kitöltve jelenhet meg egy nemzet palettáján.

Természetes hogy a sok közép mellett nehezebb mint a széleken. A Jobbik gazdasági elképzelései nagyon is kézenfekvőek és az országra szabottak és a probléma meglátásai is határozottan jelesek.

Mérséklődik a jobbik és már ma, alig 1,5 évvel az első parlamentbejutása után látszanak azok a jegyek amik a gyüjtőpárttá való elmozdulást vetítik előre.

Mégegyzer azt a mocskos média kampányt nem tudja eljátszani sem a jobb sem a baloldal, amit csinált.

Mer hiteltelen. Továbbá a politikai paletta rendszerváltóinak leamortizálódása soakt erősít a jobbik lehetőségein. azt hogy miként használja ki az a jobbikon múlik.

""" Az LMP vel, ugyan ez a helyzet""

2011. okt. 10. 12:43
 12/44 anonim ***** válasza:

12:28

"Ez mind "szép és jó", de nekem ehhez mi közöm van?

Attól még, hogy x pártra szavazok, lehet saját értékrendem..."

Lehet, csak tévedés liberálisnak nevezni egy nem liberális értékrendet.

"ja és amit az egalitarianizmussal kapcsolatban írsz: az csak egyik oldalága a liberalizmusnak, nem szerves része"

Nem szerves része? A liberalizmus története az egyenlőség követelésével kezdődik.

"lásd: a klasszikus liberalizmusból kinőtt egyéb alfajták."

Mint pl.?

2011. okt. 10. 13:05
 13/44 anonim ***** válasza:

12:43

"Egy új párt csak hiányt kitöltve jelenhet meg egy nemzet palettáján."

Ez így van. A Jobbik azért lett 2008-2009-ben 2%-os pártból 15%-os, mert keletkezett egy hiány, amit kitöltött. Ezt a hiányt úgy hívták: "olyan Fidesz-ellenes párt, amely nem az MSZP".

A Jobbik gazdasági elképzelései a kutyát sem érdeklik, a jobbikosok 90%-át sem. Jobbikos azokból a szocikból lett, akik 2006 után csalódtak a pártjukban, de mivel be voltak idomítva a Fidesz elleni gyűlöletre, ezért kellett nekik egy új párt.

2011. okt. 10. 13:08
 14/44 A kérdező kommentje:

"Ezt a hiányt úgy hívták: "olyan Fidesz-ellenes párt, amely nem az MSZP". "

Van egy olyan érzésem a kommentjeid alapján, hogy kő Fideszes vagy.

"A liberalizmus története az egyenlőség követelésével kezdődik. "

De nem azzal folytatódik, ugyanis miután kivívta, "továbbfejlődött".

"Jobbikos azokból a szocikból lett, akik 2006 után csalódtak a pártjukban, de mivel be voltak idomítva a Fidesz elleni gyűlöletre, ezért kellett nekik egy új párt."

Nézd meg Wikipédián vagy a politikai filozófiák c. műben.

2011. okt. 10. 13:15
 15/44 A kérdező kommentje:

"Lehet, csak tévedés liberálisnak nevezni egy nem liberális értékrendet. "

Liberális vagyok, de csak addig a pontig, amíg szükséges.

Az, hogy szerinted nem vagyok liberális, még nem jelenti azt, hogy ez így is van.

Mivel látom, hogy trollkodni jársz ide, így inkább hanyagold a kérdésemet, légyszíves.

2011. okt. 10. 13:16
 16/44 A kérdező kommentje:

"Mint pl.?"

Erre akart menni a nézd meg a Wikipédián.

2011. okt. 10. 13:17
 17/44 anonim ***** válasza:

""A Jobbik gazdasági elképzelései a kutyát sem érdeklik, a jobbikosok 90%-át sem.

Ezt nem tudom hogy honnan veszed?

Nekem rengeteg jobbikos barátom van és a gazadasági megoldásai a jobbiknak nagyon is megalapozottak és figyelembeveszik a magyar valóságot.

Sőt a fidesz leszereplése után, kimerem jelenteni hogy a leg alkalmazhatóbb. " bár az LM nek is vannak jó elképzelései"

""Jobbikos azokból a szocikból lett, akik 2006 után csalódtak a pártjukban,

Ez Kb ugyan akkora tévedés mint az előző, vagy csak ebben ringatod magad hogy a fidesz megalázó veresége a következőválasztásokon kisebb kellemetlenséget jelentsen a számodra. Én mióta a rendszerváltás "megtörtént" mindíg a fideszre szavaztam, most az utóbbi választáson nem.

A jobbiknak adtam a bizalmam, és nem si bántam meg.

Ezt a ov akarja elhitetni a egyre gyérülő fideszesekkel.

"" de mivel be voltak idomítva a Fidesz elleni gyűlöletre, ezért kellett nekik egy új párt.

A Jobbik a fidesz elleni gyűlöletre?

Te hol éltél amikor a választási kampány izzott?

A jobbik mokor már sorozatban kapta a fidesztől a mnden gátlást nélkülözö lejárató pofonokat, csak akkor szólt a fidesz ellen. A fidesz mindenkit gyűlöl aki nem vele van, csak a médiahátszél akkora amin nem lehet csak felületes szemlélődéssel keresztűl látni tisztán.

""Szerinted ez a válasz nem hasznos.

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:08

A véleményem meg kb ennyi.

2011. okt. 10. 13:28
 18/44 anonim ***** válasza:

"De nem azzal folytatódik, ugyanis miután kivívta, "továbbfejlődött"."

Mikor? Hogyan? Elég világos, hogy halvány fogalmad sincs a liberalizmusról.

"Liberális vagyok, de csak addig a pontig, amíg szükséges."

Aki nem individualista és nem egalitárius, azaz nem liberális, az miért ragaszkodik hozzá, hogy liberálisnak nevezzék? Miféle perverz hobby ez? :)))

Liberális nem az lesz, aki annak vallja magát. Ez nem az a téma :)))

2011. okt. 10. 14:17
 19/44 anonim ***** válasza:

13:28

"Nekem rengeteg jobbikos barátom van..."

Nem a te jobbikos barátodról beszélek, hanem arról a kb. 800 ezer jobbikosról, akik Kazincbarcikán, Ózdon és más hasonló helyeken megjelentek 2008-2009 folyamán.

"a fidesz megalázó veresége a következőválasztásokon"

Ez valami olyasmi lesz, mint a Jobbik kétharmados győzelme 2010-ben? :)))

2011. okt. 10. 14:21
 20/44 anonim ***** válasza:

14:21

Hány jobbikost ismersz, hogy ennyire jól tudod kik miben gondolkodnak. Haverom, elárulom, a jobbikra szavazók nagy jelentős többsége ugyan olyan ember mint bár ki, legyen fideszes vagy MSZP s, LMP s. Csak egy szűk réteg akit meghat borsodröcsöge.

Szerinted a fidesz csak akkor bukhat nagyot ha csecsemőket éget elevenen?

Elárulom hogy a bérből élők és a kkv k nagyrészének teli a hócipője a fidesszel. Kb azoknak akiknek nem jött be az 1 kulcs, a nyugdíj rendszer átalakítáa vagy terve, az egészségügyben és az oktatásban tevékenykedők egy meghatározó része, az az a társadalom 70-80% ának ki van a fidesszel a hócipellője. És mivel elhibázták a gazdaságpolitikájukat, ez a szám, arány, csak nőnifog!

Majdnem az MSZP sorsára fognak jutni.

2011. okt. 10. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!