Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó dolog lenne, ha eltörölnék...

Jó dolog lenne, ha eltörölnék a családi pótlékot?

Figyelt kérdés

Szerintem igen:

-Kevesebb ember vállalna gyereket, csökkenne az amúgy is túlnépesedett Föld népessége

-A kisebbségiek nem élnének vissza a gyereksegéllyel

-Csakis jómódú, tanult családok vállalnának gyereket, nempedig tanulatlan prolik, a következő generáció civilizáltabb és életrevalóbb lenne

-Csökkenne a szegény családokban felnőtt emberek száma, kevesebb lenne az állami gondozott és az árva

-Kisebb lenne az ország népessége, de ezt a kis népességet jómódú, tanult emberek alkotnák, ezért csökkenne a munkanélküliség

2011. okt. 7. 10:13
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy még a rendszerváltás után 21 évvel is tömény Kádárista mentalitás uralkodik közöttetek. Segélyt követeltek, mert olyan dolgokat akartok az életben, amiket munkával nem tudtok összehozni. Ha valakinek nincs pénze gyereket vállalni, akkor NE LEGYEN GYEREKE. Ha nincs pénze autót venni NE VEGYEN AUTÓT. Ti a családi pótlékot úgy nézitek, mint a Svájci Frank Hitelt. Nincs pénz valamire, ezért előteremtünk pénzt egy "varázsforrásból" aztán majd lesz valami. No comment.

Nyugat-Európában miért ismerik az emberek a korlátaikat és cselekszenek azok szerint? Miért képesek megelégedni azzal az életszínvonallal amit a keresetük nyújt és nem nyúlnak állami segélyhez, vagy hitelhez extrákért?

2011. okt. 7. 12:38
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
tudod mennyi a családi sok külföldi országba? kb annyi mint itt a minimálbér...
2011. okt. 7. 12:59
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

és még egy példa!

Általánosban volt egy osztálytársam akinek a szülei nagyon szegények voltak sokszor mi adtunk neki kaját hogy tudjon enni valamit.Jelenleg egyetemre jár és mellette dolgozik.

Volt egy másik akiknek már jó volt az anyagi helyzetük a gyerek alkoholista drogos lett jelenleg jelenleg gondolom a szülein élősködik.

És nagyon remélem hogy te a diplomáddal elmész zöldséget gyümölcsöt termelni meg szart lapátolni egy istállóba.

Tudod:

"Ha a paraszt nem szarik a városi nem eszik"

Remélem érthető.

2011. okt. 7. 13:09
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Bazz, mondtam, hogy fityeszes szociáldarwinista vagy.

Az ilyen fogyatékossal nem érdemes szóba állni.

2011. okt. 7. 13:10
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Miért képesek megelégedni azzal az életszínvonallal amit a keresetük nyújt és nem nyúlnak állami segélyhez, vagy hitelhez extrákért?"

1, Nem 90 ezer forintos a fizetésük, hanem 900 ezer, miközben ha vesznek valamit a boltban, akkor 10%-kal hagynak többet ott, mint te.

2, Mégis honnan a jó büdösből veszed, hogy nem nyúlnak állami segélyhez és hitelhez? Lassan már minden nyugati kapitalista (ez most azért volt fontos, mert szerinted mi szemét kádáristák vagyunk) ország el van adósodva a GDP-jük 100%-ában és ehhez még nem jönnek hozzá a lakosság többezer milliárd dolláros hitelei. A családi pótlék meg kb. tényleg annyi náluk, mint itt a minimálbér. Úgyhogy nem tudom miről beszélsz...

2011. okt. 7. 13:15
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

"a következő generáció civilizáltabb és életrevalóbb lenne "

Mármint az a tízmillió helyett pár százezer ember, aki a következő generációban az ország lakosságát alkotná? Mondd csak, téged milyen magasról ejtettek a fejedre?

2011. okt. 7. 13:17
 27/29 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy elmondjak neked egy hatalmas nagy titkot?

Volt egy felmérés, hogy Magyarország gazdasági termelésének 95%-át kéttucat multicég adja. Ezek a multicégek simán kiviszik innen a profitot, ami abból származik, amit a csóró magyarral (és egyéb gyarmati népekkel) megtermeltetnek háromműszakban, éhbérért és azt a profitot a saját hazájukban (USA, Japán, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Dél-Korea, stb.) forgatják be a gazdaságba és ebből telik az ottani állampolgárok többezer eurós fizetésére, a jólétre és a segélyekre.

Érdekes, mi? Nahát, mik vannak...

2011. okt. 7. 13:26
 28/29 anonim ***** válasza:

Azért ne hasonlítsd már kicsinyke elmaradott országunkat a többi nyugat-európai országhoz! Először is azért mert ott nem családi pótléknak hívják még ugyanúgy kapják. Számtalan példát tudnék neked hozni, hogy mennyivel többet kapnak mint, mi és mennyivel kevesebbe kerül az élet, mint itt.

Csak egyetlen példa, amit tudok pontosan, mert az én példám. Egyetemet végzett tanár vagyok, aki egyedül nevel két gyereket (nem sajnáltatni akarom magam, csak így alakult) úgy, hogy az egyik speciális étrendet igénylő állapotban van, ami azt jelenti, hogy csak az egyik gyerek étkeztetésére elmegy a családi pótlék teljes összege, ami ugyebár két gyerekre járna, mert a közétkeztetők egyike se vállalta, hogy étkezteti a gyereket, mert nincsenek rá szakmailag felkészülve. Így én viszem az óvodába a napi háromszori ételmennyiséget, ami heti szinten több mint 5 ezer forintomba kerül, míg a többi gyerek anyukája egy hétre 2 ezret fizet. Ugyanez az eset áll fent egy nyugati országban élő barátunknál, ahol a gyerek a betegsége miatt ingyen étkezik az iskolában, mert van rá megoldásuk, kapja az egy gyereke után a kétszer olyan magas juttatást, mint amit én kapok a kettő után és a speciális élelmiszerek a harmadába kerül. Ez mellett, ha az állapotából adódóan az enyém gyógyszerre szorul, akkor megint csak nem úsztam meg 5 ezer forint alatt, míg a másik anyuka ingyen jut a gyógyszerhez.

Tehát jól gondold végig, hogy miért pont azt a nyomorék 26 ezer forintot akarod elvetetni és miért olyantól, aki nem is biztos, hogy az önhibájából szorul rá erre az összegre.

2011. okt. 7. 13:48
 29/29 anonim ***** válasza:
44%
Én munkaviszonyhoz kötném.
2011. okt. 7. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!