Igaz 2020 június negyedikén 16:00 trianon lejár 100 év és vége?
"hinni pedig a templomban kell."
ööö várjunk csak, te minden fenntartás nélkül elhiszed a románoknak az adatait, akkor most mondjam azt, hogy hinni a templomban kell?
Igen, Romániában minden állampolgár román állampolgár ebben az egyben igazad van. Én nem mondtam hogy nem élnek ott magyarok, ezt te mondtad most az előbb. Egyszerűen megpróbálod kiforgatni a szavaimat.
Van ott magyar etnikum, de ettől mér román állampolgárok. Bár nem sokáig.
„Nem érted, hogy a magyarság létszáma nem hogy csökkent, hanem éppen hogy nőtt!!!!!”
Kolozsvár nem egy városállam, a környékbeli kisebb településekről költöztek át (vagy költöztették át őket), így összességében nőtt a magyarok száma Kolozsvárott. A környékén meg csökkent. Nem kicsit.
Mondjuk az hogy a magyarok száma a környék elrománosodása árán nagyjából szinten tudott maradni, nem olyan nagy eredmény annak fényében, hogy 1920 óta a románok száma körülbelül egy nagyságrenddel nőtt, tehát maga Kolozsvár is elrománosodott.
Úgyhogy csökkentsd a felkiáltójelek számát, mert nem olyan k¤rv¤ jó a helyzet, mint ahogy beállítod!
Nem. Az alkotmány világosan fogalmaz: Románia nemzetállam, minden állampolgár román nemzetiségű.
„Pedig ez a hivatalos adat, hinni pedig a templomban kell.”
A hivatalos adat szerint nálunk alig vannak cigányok. A valóságban meg minden sarokra jut egy csapat.
"Én tényekről beszélek. 90 é adatairól."
Mármint a románok álláspontjáról beszélsz, akik szerint Erdély ősi román föld, ők maguk a rómaiak leszármazottai és Mátyás Király román volt. Ezeknek a szavahihető embereknek én sem tudok ellentmondani.
Te honnan tudod, hogy mennyi magyar él Erdélyben? Az egyházaknak bizonyítaniuk kell a lélekszámot, tehát nem csalhatnak. Ezzel szemben a kormány úgy hazudik a népszámlálásról, ahogy akar. Szerintük milliószámra élnek/éltek románok a térségben mindig is, csak kár, hogy ennek nincs nyoma. Se egy vár, se egy templom, se építészet, se fennmaradt írásbeliség, abszolúte semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!