Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek, hogy...

Mi a véleményetek, hogy befagyasztja a béreket a fidesz?

Figyelt kérdés
A béremelés nem követi az amúgy magasnak jelzett (4%-os) inflációt, ezáltal a reálbérek még jobban csökkennek.
2011. okt. 3. 20:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
Kivételesen én most nem azt mondtam hogy mennyire örülök annak hogy a pedagógusok bérét befagyasztják, sőt egyszer még valamikor azt is leírtam hogy a munka törvénykönyv egyes módosításaival én sem értek egyet. Én csak azt mondom, hogy ezek sajnos szükséges lépések, és van a családomban óvónő, tudom mit kell neki nap mint nap kiállnia, hiszen egy óvoda már régen nem olyan mint egykoron, régen a gyerekek még nem akarták megverni a pedagógust. Minden tőlem telhetőt meg teszek hogy ne a saját helyzetemből induljak ki, hanem a becsületesen dolgozó emberek fejével gondolkodjak, de akkor sem tudok mást mondani hogy szükség van minderre. Az persze más kérdés, hogy egy süllyedő hajóról nem feltétlenül a legénységet kellene először kidobálni, mert a végén majd nem lesznek akik megjavítsák a hajót. Egy biztos: Nem az olyan emberek miatt süllyed a hajó mint amilyen én is vagyok, hiába is gondolják így sokan, én megbecsülöm a dolgozóimat és meg is fizetem őket jóval az átlag felett. Kár hogy más nagyobb vállalkozók nem így gondolkoznak általában. Természetesen ez a kormány is követ el felelőtlen pénzkidobásokat, de még messze van attól amit a szocik csináltak. Egyébként ha 2014 - ig nem javul kicsit sem a becsületesen, tisztességgel dolgozó emberek helyzete, nagyobb lesz bennem jóval az empátia mindenki felé. Megígérem.
2011. okt. 3. 22:44
 12/19 anonim ***** válasza:
25%
"Minden tőlem telhetőt meg teszek hogy ne a saját helyzetemből induljak ki, hanem a becsületesen dolgozó emberek fejével gondolkodjak" Ezt a mondatomat kéretik nem félreértelmezni.................
2011. okt. 3. 22:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kolpele: az utolsó mondatod nem igaz! Te a Fidesz fejével gondolkozol csak és nem vagy hajlandó a valóságot meglátni!

Te is visszamutogatsz a szocikra,de nem veszed tudomásul ami kárt tesz a Fidesz az országnak!

A szuperbruttót csak JÖVŐRE vonják vissza,az idei megszorításoknak ehhez még semmi köze.

Viszont az egykulcsos adó miatti hiánynak igen. Ahogy annak is,hogy a MOL vásárláson több száz milliárdot buktunk.

A képviselők pedig dolgozzanak kevesebb fizetésért,már ha amit csinálnak,azt munkának lehet nevezni. Sőt,nemcsak

750.000.- Ft,amit kapnak,hanem ennek a duplája,amit más címeken vesznek fel. Ez pedig igazságtalan és hozzájárul az államháztartás hiányához.

Nem ártana,ha kicsit tájékozódnál és figyelnél a nem Fideszes szakértőkre is.

2011. okt. 3. 23:08
 14/19 doboszoli ***** válasza:

Tudod kolopele az a baj,(anélkül, hogy bántani akarnálak), hogy ezek a dolgok azok, amiket Te abból a "székből" amiben ülsz, sohasem fogsz megérteni, mert nem érzed a bőrödön.

Amikor azt mondod, "lehet, hogy egy kicsit rosszabb lesz" a pórnépnek, hiteltelenül hangzik. Az anyagilag, lehetőségileg röghöz kötött ember másként éli meg a havi pár ezer forintos pénzkiesést, mint a tehetős. Ő nem mondhatja, hogy ha megszívat a kormány, kiviszem a gyárat külföldre, és élem tovább az életem.

Talán úgy tudnám egy példával érzékeltetni, hogy nagyon szeretem a csirkelábat,(tényleg), ha "úri huncutságból" veszem, és tudom, hogy ha akarnám combot is vehetnék. Ám, ha csak erre futja, már nem is esik olyan jól.

Ugye értesz?

2011. okt. 4. 06:24
 15/19 anonim ***** válasza:

Lehet Kolopelét nem szeretni, de megnézném, hogy ha ti lennétek a helyében, vajon kizsákmányolnátok-e a dolgozóitokat vagy inkább lemondanátok a nagyobb vagyonról egy kiegyensúlyozott, jókedvűbb munkahelyért cserébe.

Én nem vagyok tehetős, de úgy tűnik, mintha csak a puszta elemi irigység beszélne belőletek. Bármennyire is fáj szembe nézni vele, most az történik, hogy a mesterségesen fenntartott, Kádár-rendszer maradványaként eltorzított munkaerőpiac béreit a piac visszarendezi valódi értékükre. Ez bizony sokaknak húsba vágóan fáj, amit sajnálok. Sokan éltek viszont érdemtelenül lehetőségeik felett, hatalmas adósságokat generálva. Most meg mindenki szív.

Remélem, a dolgok előbb-utóbb megnyugszanak, és egy életre megtanuljuk, hogy hogyan kell bánni a pénzzel és hogyan kell felelősen gazdálkodni. Igen, mindannyian hibásak vagyunk, a politikusok és mi is.

Ha ezt beláttuk, és lenyugodtunk, lehet elkezdeni építkezni.

2011. okt. 4. 07:52
 16/19 anonim ***** válasza:

[link]

kell a bankokat, pénzintézeteket a kieső különbözetért, valamiből kompenzálni!

(lásd: 27% ÁFA, jelentősen megemelt jövedéki termék-adó, bérek befagyasztása, stb... sajnos a felsorolás, korán sem teljes! és, hogy még mivárható? eb-adó, kémény-adó, füst-adó, levegő(vétel)-adó..........._ luxus... ۩ (végső nyughely?)

2011. okt. 4. 17:46
 17/19 anonim ***** válasza:

OFF.:

Kolopele küldenél egy ismertetőt a cégedről, és a találmányodról? Szeretném megérteni, miért ilyen a hozzáálásod a politika topicban.

Köszönöm, Oláh Csilla.

2011. okt. 4. 17:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Oláh Csilla? Te az az Oláh Csilla vagy aki az óvóképzőn évfolyam társam volt?
2011. okt. 4. 18:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy biztos: amikor annyian élnek ebben az országban a létminimum alatt, amikor azért kell küzdeni, hogy egyáltalán ki tudja fizetni valaki a számlákat, hogy ehessen valamit, hogy ne fagyjon meg télen, hogy egyáltalán fedél legyen a feje felett, akkor ez a 750 ezres fizetés felháborító és erkölcstelen. Jönnek azzal,c hogy EU, na de az árak és az ő bérük EU, a miénk és a nyugdij pedig a legelmaradottabb afrikai?!
2011. okt. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!