Melyik a rosszabb? A Fidesz vagy a Jobbik?
"Szebb Jövőt!"
Szebb Jelent!
Jelen nélkül nincs jövő!
"Szebb Jelent!
Jelen nélkül nincs jövő!
"
Szebb jelen nem lesz csak úgy magától. Múlt nélkül nincs jelen. Így aztán büszkén kell építkeznünk a jövőbe, hogy a jelenben a jövő múlt legyen.
De kb ez a kérdés olyan, hogy "Melyik a rosszabb? Porszívó vagy mosogatógép?" Más nézeteket valló pártot nemigazán lehet összehasonlítani.
Az a baj amagyar "közélettel", hogy mint olyan, nem létezik. Elszigetelt pártsejtek vannak, 30-100 ember, ekik eldöntik ki lesz a képviselő...aki aztán őkt hozza helyzetbe a gazdaságban, vagy a helyi politikában.
kettő: nincs olyan, hogy jogilag szabályozott lobby. Nincs rá pénz, és szándékosan le van fojtva. Atáradalom tehát csak egyszer tud véleményt nyilvánítani: a következő szavazáson. De egy aktuális törvénynél-azt se tudja, hogy készül-nem. Nincs meg tehát semminemű előzetes vagy utólagos kontroll.
Három: "a politikusok" olyan zárt világban léteznek, ahová szakember nem jut be. Saját kontrolljuk sincs, önmagukat csodálják a tv-ben.
És ez sajnos mind pártfüggetlen.
Olyan következtetések pedig, hogy válasz arra, mindez miért van így, azért esik kívül a kompetenciámon a megválaszolása, mert én sem tudom.
Talán mert a "valódi politikaicsinálók" (pl. akik a Hírtv-t életben tartották 8 év ellenzékben)- anonimak.
Kik, és mit akarnak? Kézben tartani dolgokat. Lehet ideológiát gyártani, de könyörgöm, ha én farkas vagyok, tyúkot akarok, kire bízom? Arra, aki nyitva hagyja a kiskaput.
Ennyit a nagy pártok támogatottságáról.
Ami a Jobbikot illeti: sok radikális párt vált arculatot, amikor bekerül a Parlamentbe. Nekem mégis olyan vegyesfelvágottnak tűnik az egész-. Ahogy anno az MDF-et (a rendszerváltó pártot, 20 éve) is belülről rohasztották sztét a provokatőrök, nekem egy kicsit ismétlésnek tűnik az egész. Ellenkező esetben rég arculatot váltottak volna-de ott sincsenek szakemberek (egy kivétellel, azt ismerem)
"A Jobbik kiemelkedő gazdaságpolitikával és szépen kidolgozott megfontolt, jól nyomonkövethető politikai programmal rendelkező párt mely képes tenni is a népért, a magyar nemzetért."
Szerencsére engem nem könnyű átverni, így ezt se hittem el.
A Fideszt utálom, mint az anyagcsere-végterméket. A Jobbikról meg inkább ne is beszéljünk. Pfff... Mahmud Ahmadinezsád!
Tehát: a rosszabbik a Jobbik (fényévekkel!)
Miért nem az kérdezted, hogy ki a rosszab az MSZP nagy az szdsz=lmp, ugyanis ezek levitézlett szerepléséről már lehet véleményt mondani, de most hova sietsz ?
Szerintem Te csak provokálni akarsz. Jó hogy ráérsz!
A fidesz már most teljesen leégette magát a gyerekes ,,új alkotmánnyal" a szánalmas gazdaságpolitikájával, a kivitelezhetetlen vagy épp emberjogilag etikátlan, sokakat hátrányosan érintő tervezeteivel, a nevetséges, gőgös, képmutató stílusukkal, azzal hogy a wikileaks adataiból gyakorlatilag kiderült hogy Orbán előre megmondta hogy hazudik, a felesleges költekezésekkel (új fradistadion meg festmények kellenek, mikor az ország úszik az adósságban, ugye? bezzeg az államadósság most is nőtt, annak ellenére hogy ugye minden erejükkel azon vannak hogy csökkentsék) és végül de nem utolsó sorban a principátusi kormányzásukkal.(principátus=burkolt diktatúra)
A jobbikról talán elhamarkodottan ítélkeztem, de belőlük sem nézek ki sok jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!