Hogyan kapják meg a népszámlálási kérdőívet azok, akiknél a lakásban a biztos érkezésekor nincs senki otthon?
Beírtak engem mindenféle Könyvbe
Kosztolányi Dezső
Beírtak engem mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
Porzó-szagú, sötét hivatalokban
énrólam is szól egy agg-szürke lap.
Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás,
hogy rab vagyok és nem vagyok szabad.
Nem az enyém már a kezem, a lábam,
és a fejem, az is csak egy adat.
Jobb volna élni messze sivatagban,
vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt,
mivel beírtak mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
Ennyit mondanék az egész népszámlálásra.
A másik dolog az, hogy az adott lakásban kettő külön háztartás van, összesen 5 személy. Akkor hogy a fenébe fogják megoldani? Vagy majd telefonálgatnak, hogy mikor van valaki otthon? Izgi lesz....
Erősen gondolkodom a válaszadáson, de ha ők nem erőltetik meg magukat, én se fogom.
A kérdezőnek is illik válaszolni:3. Kötelező-e az adatszolgáltatás? Ha valaki megtagadja, mire számíthat?
A népszámlálás végrehajtását a Parlament által elfogadott törvény rendeli el. Az adatszolgáltatás minden kérdésre kötelező, kivételt képeznek ez alól az anyanyelvre, a nemzetiségre, vallásra, egészségi állapotra, fogyatékosságra vonatkozó kérdések, amelyek szenzitív (érzékeny) kérdések, így ezekre a válaszadás önkéntes. A kötelező adatszolgáltatás megtagadása a törvény szerint szabálysértés.
Bocs, még mindig én vagyok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!