Ha nullára csökken az államadósság, lesz valami változás?
Kedves Apu!
Nincs olyan, hogy visszafizetett államadósság, mivel mindig újratermelődik.
"most az adók nagy része arra megy el,"
az nem az adódból törlesztik, hanem a manyupokból.
Egyébként az ha minden adóbevételt erre költenének, akkor sem tudnánk visszafizetni, mivel akkor nincs miből fizetni a közalkalmazottakat, szociális ellátásokat stb.
22:09
"az nem az adódból törlesztik, hanem a manyupokból."
Amik járulékokból lettek feltöltve. "Óriási" különbség.
"Amik járulékokból lettek feltöltve."
De nem arra a célra, hogy az egyébként is újra termelődő és kontrollálhatatlan államadósságot foltozzák belőle :)
Ezt nehéz kimagyarázni, bár tudom, hogy Fideszes vagy így hiába írok bármit is.
@Nemzeti Liberális
az hogy a manyupokból mit csoportosítottak át adósság kifizetésére az más téma (meg amúgyis az csak egy egyszeri alkalom volt, nem abból fizetik folyamatosan). alapból az adóból fizetik ki az államadósságot vagy a kamatot. (ha felveszel egy hitelt akkor te is a fizetésedből vagyis a bevételedből tudod vissza fizetni havonta, az állam is csak a bevételéből tudja ami nála az adó)
22:57
"De nem arra a célra, hogy az egyébként is újra termelődő és kontrollálhatatlan államadósságot foltozzák belőle "
Ugye csak tetteted? Ennyire biztosan nem vagy buta.
„Még így ebben az ütemben történő fizetésnek is nagy veszélye, hogy a belföldi reálgazdaságunkat és fogyasztásunkat, a versenyképességről nem is beszélve, úgy tönkrevágjuk hogy abba pusztulunk bele és nem az államadósságba!”
Inkább ezt kockáztassuk meg, minthogy a kamatokat fizessük az örökkévalóságig.
Lényegében tényleg olyan a rendszer, hogy megállna adósság nélkül. Van egy "állítólag" egészsége adósságszint, és ezen a szinten "forog" hatékonyan a pénz.
Szerintem viszont ez hosszú távon soha sem fenttartható, illetve időszakonként ilyen, a mostanihoz hasonló válságokat produkál...
"Szerintem viszont ez hosszú távon soha sem fenttartható"
Mi az az "ez"? Pl. mi a közös az 1920. évi és a mai USA-ban? A két időpont között egyszer sem volt 0 az államadósságuk, szóval nekem eléggé "fenntarthatónak" tűnik ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!