Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nullára csökken az államadó...

Ha nullára csökken az államadósság, lesz valami változás?

Figyelt kérdés
Nekem van olyan érzésem, hogy nem. Nem lesz hirtelen fellendülés, semmi.
2011. szept. 25. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Apu!

Nincs olyan, hogy visszafizetett államadósság, mivel mindig újratermelődik.

2011. szept. 25. 22:06
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

"most az adók nagy része arra megy el,"

az nem az adódból törlesztik, hanem a manyupokból.

Egyébként az ha minden adóbevételt erre költenének, akkor sem tudnánk visszafizetni, mivel akkor nincs miből fizetni a közalkalmazottakat, szociális ellátásokat stb.

2011. szept. 25. 22:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Akkor elkezdhetnénk felvásárolni a rommá adósodott országokat, Németország, Usa és lenne egy csomó rabszolgánk.
2011. szept. 25. 22:15
 14/21 anonim ***** válasza:

22:09

"az nem az adódból törlesztik, hanem a manyupokból."

Amik járulékokból lettek feltöltve. "Óriási" különbség.

2011. szept. 25. 22:51
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

"Amik járulékokból lettek feltöltve."

De nem arra a célra, hogy az egyébként is újra termelődő és kontrollálhatatlan államadósságot foltozzák belőle :)

Ezt nehéz kimagyarázni, bár tudom, hogy Fideszes vagy így hiába írok bármit is.

2011. szept. 25. 22:57
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

@Nemzeti Liberális

az hogy a manyupokból mit csoportosítottak át adósság kifizetésére az más téma (meg amúgyis az csak egy egyszeri alkalom volt, nem abból fizetik folyamatosan). alapból az adóból fizetik ki az államadósságot vagy a kamatot. (ha felveszel egy hitelt akkor te is a fizetésedből vagyis a bevételedből tudod vissza fizetni havonta, az állam is csak a bevételéből tudja ami nála az adó)

2011. szept. 25. 23:43
 17/21 anonim ***** válasza:

22:57

"De nem arra a célra, hogy az egyébként is újra termelődő és kontrollálhatatlan államadósságot foltozzák belőle "

Ugye csak tetteted? Ennyire biztosan nem vagy buta.

2011. szept. 26. 00:15
 18/21 anonim ***** válasza:
64%

„Még így ebben az ütemben történő fizetésnek is nagy veszélye, hogy a belföldi reálgazdaságunkat és fogyasztásunkat, a versenyképességről nem is beszélve, úgy tönkrevágjuk hogy abba pusztulunk bele és nem az államadósságba!”

Inkább ezt kockáztassuk meg, minthogy a kamatokat fizessük az örökkévalóságig.

2011. szept. 26. 00:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Lényegében tényleg olyan a rendszer, hogy megállna adósság nélkül. Van egy "állítólag" egészsége adósságszint, és ezen a szinten "forog" hatékonyan a pénz.

Szerintem viszont ez hosszú távon soha sem fenttartható, illetve időszakonként ilyen, a mostanihoz hasonló válságokat produkál...

2011. szept. 26. 01:05
 20/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem viszont ez hosszú távon soha sem fenttartható"

Mi az az "ez"? Pl. mi a közös az 1920. évi és a mai USA-ban? A két időpont között egyszer sem volt 0 az államadósságuk, szóval nekem eléggé "fenntarthatónak" tűnik ez a helyzet.

2011. szept. 26. 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!