Aki 18 éves korára nem szívta/itta el az agyát, és az aktuális médiahulladékon kívül értelmesen tájékozódik, az el tudja dönteni, hogy merre éri meg önmagát továbbképezni.
A többi meg menjen csak a barát/barátnő után, a jogi/közgazdász/menedzser stb. szakokra, mert ezáltal biztosítják az értelmes hányadnak a megélhetést (nem lesz fölösleges konkurencia).
Bocs ezért a kreténségért, de versenyhelyzet van. Már megtanultam, hogy mikor helyezhetem a saját érdekeimet más érdekek mögé.
"gazdaságinformatikust "
Csak kíváncsiságból mi az a gazd.inf? Sose tudtam, hogy az most mi. Közgazdász, informatikus vagy mi? Mit tanítanak ott infoból?
Az a tapasztalatom, hogy a munkáltatókat nem a diploma érdekli, hanem az ember. Aki az interjún jól néz ki, alázatos, brillírozik, szimpátiát kelt, azt fel fogják venni, aki pedig csúnya, kövér, unszimpatikus és beszédhibás, azt nem.
Ezért hülyeség szerintem a téma.
"Az a tapasztalatom, hogy a munkáltatókat nem a diploma érdekli, hanem az ember. Aki az interjún jól néz ki, alázatos, brillírozik, szimpátiát kelt, azt fel fogják venni, aki pedig csúnya, kövér, unszimpatikus és beszédhibás, azt nem. "
Részben. De azt is megnézik mennyire ért az adott dologhoz. és inkább ez a fontosabb.
Tévedés. Azt fogják felvenni, akinek protekciója van. Ennyi.
Mellesleg már régen nem a jó fizetésért kell a diploma, hanem azért, hogy normális, egészséges munkakörülmények közt dolgozhass. És nem folyamatos műszakban a fűtetlen, kivilágítatlan, koszos műhelyben a szalagon.
Én a számvitelen dolgozom egy multinál. PSZÁF-ot végeztem. De 1 hónap alatt a munkámat bárki meg tudná tanulni. A melósok lent a gyárban többet keresnek a műszakpótlékok miatt. Ennyit a diplomáról.
Szerintem is a főiskolák felét be kéne zárni. Aki nem üti meg a mércét tanuljon szakmát!
"De 1 hónap alatt a munkámat bárki meg tudná tanulni. A melósok lent a gyárban többet keresnek a műszakpótlékok miatt. Ennyit a diplomáról. "
Mond ezt pl egy programozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!