Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vélemények a cikkről? Mennyit...

Vélemények a cikkről? Mennyit ér a diploma ma?

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 23. 19:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

Aki 18 éves korára nem szívta/itta el az agyát, és az aktuális médiahulladékon kívül értelmesen tájékozódik, az el tudja dönteni, hogy merre éri meg önmagát továbbképezni.

A többi meg menjen csak a barát/barátnő után, a jogi/közgazdász/menedzser stb. szakokra, mert ezáltal biztosítják az értelmes hányadnak a megélhetést (nem lesz fölösleges konkurencia).

Bocs ezért a kreténségért, de versenyhelyzet van. Már megtanultam, hogy mikor helyezhetem a saját érdekeimet más érdekek mögé.

2011. szept. 24. 00:23
 12/21 anonim ***** válasza:
JOGÁSZ és KÖZGAZDÁSZ diploma SEMMIT sem ér!!!
2011. szept. 24. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Én egész jól megvagyok informatikus szakommal. Igaz, barom voltam és egy normális szak helyett gazdaságinformatikust választottam, amire anno még azt gondoltam, hogy nincs belőle túlképzés, de majd a mesterit programozóin fogom csinálni.
2011. szept. 24. 15:41
 14/21 A kérdező kommentje:

"gazdaságinformatikust "

Csak kíváncsiságból mi az a gazd.inf? Sose tudtam, hogy az most mi. Közgazdász, informatikus vagy mi? Mit tanítanak ott infoból?

2011. szept. 24. 16:39
 15/21 anonim ***** válasza:
A gazdaságinformatikusok nem közgazdászok, inkább informatikusok közgazdász-ismeretekkel, de ugyanúgy programozunk és tanuljuk a számítógépes architektúrákat, mint egy mérnökinfós vagy proginfós. Alapvetően vállalatirányítási rendszereket működtetnek, mint például az SAP, de ugyanúgy programozhatnak, mint bármelyik alkalmazásfejlesztő vagy webprogramozó. Ha kíváncsi vagy milyen tantárgyaink vannak, akkor nézd meg itt : [link]
2011. szept. 25. 21:53
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a tapasztalatom, hogy a munkáltatókat nem a diploma érdekli, hanem az ember. Aki az interjún jól néz ki, alázatos, brillírozik, szimpátiát kelt, azt fel fogják venni, aki pedig csúnya, kövér, unszimpatikus és beszédhibás, azt nem.

Ezért hülyeség szerintem a téma.

2011. szept. 27. 07:50
 17/21 A kérdező kommentje:

"Az a tapasztalatom, hogy a munkáltatókat nem a diploma érdekli, hanem az ember. Aki az interjún jól néz ki, alázatos, brillírozik, szimpátiát kelt, azt fel fogják venni, aki pedig csúnya, kövér, unszimpatikus és beszédhibás, azt nem. "

Részben. De azt is megnézik mennyire ért az adott dologhoz. és inkább ez a fontosabb.

2011. szept. 27. 15:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Tévedés. Azt fogják felvenni, akinek protekciója van. Ennyi.

Mellesleg már régen nem a jó fizetésért kell a diploma, hanem azért, hogy normális, egészséges munkakörülmények közt dolgozhass. És nem folyamatos műszakban a fűtetlen, kivilágítatlan, koszos műhelyben a szalagon.

Én a számvitelen dolgozom egy multinál. PSZÁF-ot végeztem. De 1 hónap alatt a munkámat bárki meg tudná tanulni. A melósok lent a gyárban többet keresnek a műszakpótlékok miatt. Ennyit a diplomáról.

Szerintem is a főiskolák felét be kéne zárni. Aki nem üti meg a mércét tanuljon szakmát!

2011. szept. 27. 21:21
 19/21 A kérdező kommentje:

"De 1 hónap alatt a munkámat bárki meg tudná tanulni. A melósok lent a gyárban többet keresnek a műszakpótlékok miatt. Ennyit a diplomáról. "

Mond ezt pl egy programozónak.

2011. szept. 27. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Persze van kivétel, de erről már írtak előttem. Pl. egy agysebész munkáját nem lehetne 1 hónap alatt megtanulni. A programozóról meg annyit, hogy azt ő sem az iskolában tanulta meg. Van ilyen ismerősöm, mondta, hogy ez volt a hobbija, állandóan a könyveket bújta, úgy tanulta meg. A tananyag meg tele volt értelmetlen hülyeséggel, mint pl. statisztika meg számvitel (nekik is).
2011. szept. 28. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!