TÁRKI: Cigányok és nem cigányok? Hogy van ez? (tovább lent)
Ez nem provokáció, nem a cigányokról szól, hanem a TÁRKI-ról - és esetleg az egyéb médiában hallható felháborító megfogalmazásokról! Azt is elfogadom, ha valaki elmagyarázza, hogy miért jó ez így!
Ezek szerint én nem magyar, hanem "nem cigány állampolgár" vagyok? Esetleg a gyerekeknek lassan lesz "nem cigány nyelvtan" órája? És az élelmiszereken mikor jelenik meg a "nem cigány élelmiszer" felirat?
Tényleg mi ez a nem cigány, nem roma őrület? A múltkor a Híradó c. magazinban pl. azt mondták, hogy a "nem roma tanulók..."! Micsoda? Az én gyerekem nem nem roma tanuló, hanem tanuló, ennyi! Miért nem lehet azt mondani, hogy "a tanulók és a roma tanulók", vagy "a tanulók" egyszerűen. Mert sokszor teljesen feleslegesen bontják szét az adott mondatban őket...
Mi a véleményetek, vagy csak nekem nem tetszik ez?
Ja és nem vagyok semmilyenes (jobbikos, fideszes, stb...), nem hiszek Magyarországban, nincs saját értelmisége, ott is tart, ahol... << Ehhez nem kell hozzászólni, ez a véleményem, ennyi, másnak is van, nekem is.
Kedves kérdező, mit háborodsz fel a legkisebb dolgokon is? Nem mondhatják azt, hogy magyar a nem cigány helyett, mert képzeld, van még rengeteg más nép is ebben az országban a cigányon és a magyaron kívűl. Tehát attól, hogy valaki nem cigány, nem következik, hogy magyar. Egyébként irigyellek, hogy van annyi fölöslges időd, hogy ilyen szellemes képeket készíts.
A tanuló mizériádhoz: ha egyszer a hír a cigány tanulókról szól, akkor hogy a fenébe utaljanak a többi diákra? Gondolkozz már egy kicsit, ha már van eszed.
Ne irigykedj a nem létező időmre:) A képet elkészíteni kb egy perc volt:) Ha értesz a szoftverekhez, akkor szó szerint semmiség. Amúgy rengeteg más problémám is van, nagyon komolyak is, éppen azok elöl menekülök az ilyen kisebb problémákba, mivel azok egyelőre megoldhatatlanok az én körülményeim között...
Arra tud valaki valamit választ adni, hogy akkor miért nem fehérek és cigányok, minthogy az USÁ-ban sem lenne egy hasonló felmérés "feketék és nem feketék"-ként megnevezve?
"KÉRDÉSEM: Akkor miért nem mondják a magyarok helyett azt, hogy fehérek?"
A cigányság nem bőszín kérdése. Ha megnézed, a cigányok egyre fehérebbek, mint (isten nyugosztalja) Michael Jackson. Így lassan a fehér-barna meghatározás sem állja meg a helyét. Arról nem is beszéve, hogy nem te döntöd el, hogy ki roma és ki nem, hanem ő vállalja be. Más kérdés, hogy vannak bizonyos jelek és testi jegyek, ami alapján te kijelented, hogy márpedig ő cigány - ezzel azonban a jogait sérted. Tehát egy hivatalos forrás nem döntheti el mások helyett, hogy az illető milyen kisebbséghez tartozik. Te a kocsmában a haverokkal beszéhetsz úgy bárkiről, hogy cigány, de tudod vannak kultúráltabb helyek is.
(csak még egy kis vicc(?): ahogy a cigányok fehérednek, úgy korcsosulnak/vadulnak el egyre jobban - lehet, hogy nem is a cigányokkal van baj, hanem a fehérséggel????)
Nincsenek fehérEk, meg feketék. Ezt el kell fogadni VÉGRE mindenkinek.
Mindenki KÉK! Vagy rendes viLágoskék, vagy alsóbbrendű "SÖTÉTKÉK"...
"Te a kocsmában a haverokkal beszélhetsz úgy..."
Nem szeretem a kocsmákat, sem az alkoholt... Akkor biztos drogos vagyok - nem talált! Akkor náci, mert csak azok ilyen nagyképűek, hogy ők semmit - ez sem talált! Alkalomadtán fogyasztok alkoholt mértékkel, de nem szeretek részeg lenni (gusztustalan), max kellemesen spicces:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!