A Rákosy és Kádár rendszerben működő vérbírókat miért nem kérik számon? Miért nem állítják őket bíróság elé?
Figyelt kérdés
2011. szept. 14. 19:02
11/21 anonim válasza:
"Azért még sokan élhetnek közölök."
Te is élsz még. Vonjunk felelősségre?
12/21 anonim válasza:
Biszku is él még... igaz nem vérbíró, hanem gyilkos.
14/21 anonim válasza:
Egy sem él már ezek közül. Pár nagy név: Vida Ferenc meghalt 1990-ben, Major Ákos 1987-ben, Jankó Péter 1955-ben öngyilkos lett. Egyedül Olti Vilmos élt '90 után is, de nagyon öregen, és most már ő sem él.
15/21 A kérdező kommentje:
"Te is élsz még. Vonjunk felelősségre?"
Ez tipikus maszatolásos duma.
Én nem hoztam tömegesen halálos ítéletet politikai megrendelésre.
2011. szept. 15. 14:44
16/21 anonim válasza:
A gyerekeik és unokáik ott bujkálnak a mszp-ben és az lmp-ben.
17/21 A kérdező kommentje:
A náci vérbírókat is elítélték a háború után Németországban.
A legnagyobb szégyen az, hogy Páter Gábort az ÁVO, ÁVH vezetőjét soha sem ítélték el /legalább is emberiesség elleni bűnökért nem/ . 1993-ban -valószínű jó nyugdíjjal- halt meg.
2011. szept. 17. 08:37
18/21 anonim válasza:
Péter Gábort életfogytiglanra ítélték. Öt év múlva kegyelmet kapott.
19/21 homo ludensz válasza:
A probléma el lett napolva és azok a bírók s ügyészek tanították a mostaniakat. Azokból áll a mostani "független" bíróság.Most a vén szakadt verőlegény a parkban együtt sakkozik a szintén vén hülyére vert áldozatával és nosztalgiáznak a múlton. Mind ketten ugyan úgy lesznek elkaparva és 2 év múlva már mindkettő el lesz felejtve. 211-et írunk!
20/21 Dick Esmen válasza:
"A gyerekeik és unokáik ott bujkálnak a mszp-ben és az lmp-ben."
Én inkább úgy látom hogy a fideszben és a jobbikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!