Szerintetek mennyi az a minimum keresett amire azt lehet mondani, hogy valaki szegény, normálisan él, illetve gazdag?
Hát kétkeresős család modell mellett, én bruttó 300,000-ig szegénynek mondanám.
300-5000e-ig bőven normális kategória
bruttó 5000e alatt szerintem nem mondanék senkit gazdagnak.
Igazából az egész nagyon szubjektív, hiszen aki br. 100ból él annak a br. 500 már az elérhetetlenül gazdag kategória.
Az egyik válaszoló lehet, hogy tévedésben él, bőven az ő által megszabott kategória felett keresek, és egy használt alsó középkategóriás autóm van, szóval semmi luxus. (igaz nem is adósítottam el magam, egy autó kedvéért)
"az autó mióta létszükséglet?"
Van amikor igen is létszükséglet, de ezt mint mérőszámot mondtam. Ne nevezzük már jómódúnak azt, aki nem tud(na) megvenni és fenntartani egy autót.
Nem a jövedelem tesz gazdaggá. Erre mondta Chris Rock, hogy ha Bill Gates egyik reggel Oprah pénzével ébredne fel, kiugrana az ablakon. Mert nagy különbség van jómódú, és gazdag között is pl. Ezt nekünk felfogni is nehéz, mert kb hasonló vagyonra saccolhatnánk... De mégsem az, közel sem.
Szegény pedig az, akinek meg kell gondolnia, hogy megveszi-e a rántott húshoz valót hétvégére.
Van aki kap / örököl lakást, pénzt, és nem kell hitelből kezdenie az életét, a fizetését magára és családjára költheti, mellette a jóléthez és anyagi biztonsághoz is gyűjthet. Amikor a fizetés fele hitelre megy, kereshet jól az illető, anyagilag járhat sokkal rosszabbul is.
Nem a kereset, fizetés teszi gazdaggá az embert.
" hiszen aki br. 100ból él annak a br. 500 már az elérhetetlenül gazdag kategória. "
ÉS itt a pont. Egyik ismerősöm mondta, hogy úr isten milyen gazdag fizetés az 5-600 ezer, pedig nem. Az arra jó, hogy tudjon venni az ember középkategóriás autót, ne legyen nagy gondja és el tudjon menni nyaralni. Persze csak belföldön vagy a közelbe.
A szegénység különböző szintjeit 280.000 Ft alatt megtalálod.
Szerintem egy 2-3 gyerekes családmodellnél ha az összkereset eléri a 280.000-320.000 Ft nettót ebben benne van természetesen a családi-pótlék is, akkor ez már a szegény és normális közötti átmenet kategóriája.
Ki lehet belőle jönni de nagy megtakarításra ne számíts.
Kifizeted a csekkeket ,kajádat néha egy mozi és egy olcsóbb autó fenntartása.De ha sok a javítási költség akkor a család utálni fog.
A normális kategória szerintem a 320.000-470.000 Ft -ig tarthat ahol már tudsz úgynevezett hosszútávú megtakarításokat gyűjtögetni. De a válságot megérzed és vergődsz a megvegyem a luxust vagy ne vegyem között mert a fenntartásához már nem biztos, hogy futja.
A normális és gazdag átmenet olyan 470.000-520.000 Ft közé esik. Amelyik család 520.000 Ft felett keres ők már jobban ugrálhatnak mondhatni gazdagok de ezt a pénzt is könnyedén el lehet költeni, szóval oda kell figyelniük.
A gazdagságnak is meg vannak a szintjei, gyakorlatilag a nem tudja mekkora a vagyona kategóriáig.
De ez csak az én véleményem.
Ökörköri
"Hát kétkeresős család modell mellett, én bruttó 300,000-ig szegénynek mondanám.
300-5000e-ig bőven normális kategória
bruttó 5000e alatt szerintem nem mondanék senkit gazdagnak."
te itt miről hablatyolsz talán euróról ? vagy 5000ezer forintról ami nálam 5millio de lehet én vagyok a h*lye
"Van amikor igen is létszükséglet, de ezt mint mérőszámot mondtam. Ne nevezzük már jómódúnak azt, aki nem tud(na) megvenni és fenntartani egy autót."
Már bocs, de te ehhez nem sokat értesz,
Az autó egyáltalán nem fokmérője ennek.
nem primer szükségleti cikk :)
Olyat nem tudsz elképzelni, aki inkább nem költ autóra, mert nem kell neki, sofőrje van, esetleg azért esik már a jómódú kategóriába, mert autó helyett másra költi a pénzét?
14:58-asnak
Mint irtam erosen szubjektiv kategoriakrol beszelunk. De szigoruan szerintem 2 keresos modellben, aki brutto 5 m Ft alatt keres havonta, en azt meg nem tartom gazdagnak. Legfeljebb a nagyon felso kozeposztaly. Mellekesen a gazdagok szintjen nem is feltetlen a jovedelem szamit, hanem mondjuk tulajdonosa egy/tobb, cegnek stb.
Mellekesen europai berek mellett 200e euro per ev, nem hinnem, hogy a brutalisan gazdag kategoria lenne.
Velemeny az enyem, lehet vele vitatkozni. Tobb ismerosom keres 1 m folott, de egyikojuket se neveznem a szo hagyomanyos ertelmeben gazdagnak. Masreszrol viszont nem kell megnezniuk mi mennyi a boltba, es hovegen legfeljebb kevesebbet tudnak felrerakni.
Tisztelt kolepele!
Definiálnád nekem a szakember és a szakmunkás közötti különbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!