Hoffman Rózsa hogy akadályozná meg hogy elhagyjam az országot a diplomám megszerzése után?
Államin vagyok egyetemista, de Hoffman ötlete hogy szerződést kötne velünk, hogy nem mehetnénk el az országból annyi évig, ahány évig támogatott minket az állam. Hogy kiviteleznék?
Fogom magam, elindulok külföldre a határon hogy állítanának meg? Vagy nem jöhetnék soha többet vissza?
"Ha elég volna a szülei adója a gyereke taníttatására, akkor simán mehetne fizetős felsőoktatásra, nemde? "
Persze, de akkor ne kelljen adót fizetni, Sz1u
Azzal egyet kell értsek és szerintem mindenkinek, hogy ha valaki államin tanul akkor ha nem idehaza tervezi az életét fizesse ki. Valóban adófizetők pénzéből lett képezve, szóval ez így még logikus is lenne. Viszont...az tök hülyeség, hogy az itt maradásra ilyen stílusú eszközzel próbálják azokat a diplomásokat is rávenni akik hónapok óta itthon nem találnak munkát. Előttem már írták, teljesítmény alapján járó támogatást + dinamikus/évente változó számú támogatást csinálnának az lenne a legjobb. Gondolok itt arra, hogy ha tavaly végzett a diplomával ezer diák és b-ből csak 10 akkor a b félére nagyobb számú/több eséllyel elérhető támogatást biztosítanának mint a-ra. Aki pedig ezek után is elmegy külföldre valamilyen oknál fogva akkor kapjon szépen félévente egy csekket arról az összegről amit ő támogatásként megkapott.
Annyit még kis offként a tarkón lövögetős embernek, hogy ha csak minden egyes mondat idézetére ilyen szintű véleményt tud nyilvánítani, inkább szerezzen be egy fegyvert és lője magát tarkón...
Imádom az idiótákat, akik nem tudják felfogni, minden közös pénzből megy. Hülyeségből hívják nyugdíj biztosítónak, társadalom biztosítónak. Ez az egész egy biztosítási rendszernek fogható fel. Mindenki fizet egy viszonylag alacsony összeget, és kevesen sokat kivesznek belőle. Nem tudod előre, te mikor esel bele ebbe a kevésbe. Mindennel így van, így az oktatással is. Lehet ő államin elvégzi az egyetemet 3 millába kerül az államnak, te meg egy nyomorék beteges féreg vagy és 5 millájába vagy az államnak. Akkor ki az élősködő?
Hoffman Rózsa meg biztos tudja, hogy ha valaki elmegy, soha nem jön vissza. Mi van ha én 10 év után vissza akarok jönni arra a pár évre amit akarnak, akkor 10 éves kamattal visszafizetik a pénzem?
Ezért húzok el innen minél hamarabb :D Tegyetek ti is így ebben a nyomorult országban ilyen szellemi fogyatékosokkal mint Rózsácska nem lehet megélni. És akinek jó képességei vannak de nem tudja fizetni az egyetemet főiskolát mit cisnál? Azt mondja arra ott a diákhitel. És ha azt nem tudom kifizetni mert ebben a szar országban nincs munkahely ? Ördögi körforgás menekülni kell innen.
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!