Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hoffman Rózsa hogy akadályozná...

Hoffman Rózsa hogy akadályozná meg hogy elhagyjam az országot a diplomám megszerzése után?

Figyelt kérdés

Államin vagyok egyetemista, de Hoffman ötlete hogy szerződést kötne velünk, hogy nem mehetnénk el az országból annyi évig, ahány évig támogatott minket az állam. Hogy kiviteleznék?

Fogom magam, elindulok külföldre a határon hogy állítanának meg? Vagy nem jöhetnék soha többet vissza?

2011. szept. 5. 19:07
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
De ha kint vagyok és nem jövök vissza hogy hajtanák be?
2011. szept. 5. 19:24
 12/26 anonim ***** válasza:
62%

Semmi értelme, ez komoly pénzt nem hoz be a költségvetésbe, csak arra jó, hogy egy újabb réteget ba'zogassunk. Jellemző a színvonalukra, hogy ilyenekben gondolkodnak.

Bármennyire is írta valaki az előbb, az ebből a szerződésből eredő követelés egy külföldön élő és dolgozó magyar esetében gyakorlatilag behajthatatlan. Ha viszont hazajössz, akkor itt rádszállhatnak vele. Csak arra jó az egész, hogy ha már egyszer elmentél, akkor biztosan sose gyere haza, még látogatóba se. Mert ha itt kezdenél élni szabályosan, akkor megtalálnának és behajtanák.

2011. szept. 5. 19:24
 13/26 A kérdező kommentje:
Szívesen visszajönnék Mo.-ra, vagy határmentén élnék és napi ingázás szinten járnék át pl. Ausztriába, de így...
2011. szept. 5. 19:27
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Tökmindegy rád már nem vonatkozna aki most végez arra nem. Ám azért lenne egy másik kérdésem, ami a dolog bukásra ítélését vetíti előre? Hova rakják a diplomásokat? XD Mert én 4 hónapja keresek munkát, és senki nem adott eddig, alig pár helyre hívtak be...munkanélküliség az egekbe. Üzenem én HOffmann Rózsikámnak: dolgoznék én itthon: elárulná h HOL????
 15/26 Sz1u ***** válasza:
45%

Kérdező!

Szerinted nem visszás dolog az, hogy itthon elvégzed a főiskolát/egyetemet INGYEN!!!, aztán meg elhúzol külföldre jó pénzt keresni? Nem érzed, hogy az állam (vagyis mi a nép, az adóforintjainkból) kitaníttatunk, Te pedig szarsz magasról ránk? Elhiszem, hogy külföldön jól-jobban lehet keresni, de akkor végezd el a főiskolát/egyetemet külföldön!

Ezért is baromság volt eltöröltetni a tandíj ötletét!

Utálom a Fideszt & Hoffmann Rózsát, mint a saját végtermékemet, de ebben igaza van!

16/26 A kérdező kommentje:
Ha lenne munka és nyugdíj, normális adók, egészségügy akkor maradnék, de így semmi értelme.
2011. szept. 5. 19:33
 17/26 A kérdező kommentje:
Sz1u, ennyi erővel egy középiskolás se hagyhatná el az országot.
2011. szept. 5. 19:38
 18/26 anonim ***** válasza:
36%
Nehéz dolga nem lenne. Egyszerűen hoznak egy törvényt, hogy ha diplomás a határ ötven kilóméteres körzetén belül téved, azonnal tarkónlőhető. A rendőrök meg ellenőriznének mindenkit ebben a körzetben.
2011. szept. 5. 19:56
 19/26 anonim ***** válasza:
szerintem ezt baromira nem kell túldimenzionálni, ha 3 évet tanulsz dolgozz is annyit, ha elmész a 3 év letelte előtt, fizess annyit amennyit nem dolgoztál le. Nem tudom ezt minek nem lehet meglépni, mindenki boldog lenne... De azért remélem senki nem gondolja komolyan h államin a fősuli ingyen van!
2011. szept. 5. 20:03
 20/26 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az egesz Hrozsa-bagazs hulye. A kerdest nem igy oldjak meg a fejlett IQ-ju orszagokban.

A megoldast az elozo kormany elkezdte, de persze a nagyonokos kisovisok megvetoztak (akik ingyeee tanultak, a regi hatalom kegyeltjeinek a kolkekent, az allam penzen, akar kulfoldon is).

De a megoldas az, ha eltorlik az "ingyenes"-seget az egyetem/foiskola elso eveben, a masodikban es minden tovabbi evben az elozo szemeszterek eredmenyei alapjan kaphatna koltsegteritest. A 100%-os tanulok 100%-os koltsegteritest, a 4-esnek megfelelo szintuek 50%-os koltsegteritest, a 3-as szintuek 25%-os teritest kapnanak, az alatta levok pedig semmit, vagy menjenek a levesbe, vagy kezdjenek el tanulni es majd a kov. szemeszterben olcsobb lesz nekik. Ez a modszer hosszutavon emelne a hallgatok szinvonalat (a fergese kihullana vegre) es a vegzettek konnyebben talalnanak munkat.

Az orszagban maradas kerdese is megoldodhatna, a masodik - esetlegesen tamogatott - evtol kezdve a hallgatok mintegy "kolcson"-kent kaphatnak meg a tamogatast, amelyet, ha nem az orszagban dolgoznak, akkor vissza kell fizetni.

Igaz, hogy a gazdagek nagyonhulyegyereke is el tudna vegezni az egyetemet hiszen apuci fizethetne vegig, de a diploman ott a jelzes, milyen eredmennyel vegzett a hallgato.

2011. szept. 5. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!