(Vajon azoknak a) Jobbikosok hány százaléka lenne cionista, aki most megtudná hogy zsidó?
"Ahogy a leglelkesebb nyilasokból lettek a leglelkesebb kommunisták"
Azok soha nem voltak és nem is lehettek volna igazi nyilasok vagy igazi kommunisták. Egy felnőtt ember így, ilyesmiben egyszerűen nem változik ekkorát. Szerintem az ilyeneket cseppet sem érdekelte, hogy milyen vezetőt vagy nézetet képviseltek, csak érezték a balhé szagát és ugrottak rá. Az ember így soha nem változtat az elvein. Bizonyos értelemben ők sem tették, mert az elveik nem nyilasok vagy kommunisták voltak, hanem csak szimplán az erőszak mint ma pl a huligánoknak.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:50
A pénz szagára mentek. És a zsidótól elvet lakáshoz ragaszkodtak.
Én zsidó származásúként egy Jobbik alapszervezetnek az elnöke vagyok. Erdélyi Miklós a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség vezetője a Jobbik mellett. [link]
Reiner Péter
Nem tudom mit akarsz evvel a kérdéssel. Tán nem előítéletekkel rendelkezel rólunk tv-s "tapasztalataid" alapján. Én is elítélem Simon perez szavait, amely hazánk és ezen őshonos nép gyarmatosítását helyezte kilátásba.
Tudom, hogy van cigánybűnözés, mert Hevesben élek. Elítélem az Izrael állam által tanúsított magatartást a palesztin néppel szemben.
A magyar föld védelmét kívánom a holland és más népek vásárlóival szemben. Hisz akié a föld azé az ország.
Magyarországi ivóvizek védelmét kívánom, mert kinek van 1 korty iható vize, annak van 1 korty élete.
A magyar emberek otthonának a megvédését óhajtom, hogy ne legyünk hajléktalanok.
Olyan helyeket kívánok, hol a fiatalokat jó minőségű szellemi és fizikai fejlődésen esnek át, hol a beteg embereket megfelelő szakmai ellátásban részesülhetnek.
Biztos másoknak is vannak ehhez hasonló vízióik a jövővel kapcsolatban. Egy gond van. Mindez megtörtént ezen kicsi ország történetében.
Ezen időszakot pedig a két világháború határolta. Én nem kívánok mást csak egy ahhoz hasonló folyóba lépni.
Szerintem nem nagy kérés. Ezen kérésem valóra váltásában én a Jobbikban bízom.
Vajon azoknak a Jobbikosok hány százaléka lenne cionista, aki csak ->most<- tudná meg hogy zsidó?
Én is ismerek zsidó és nem zsidó jobbikosokat akik kulturált polgár, rendes munkás vagy dolgos paraszt emberek. De sok hőzöngő antiszemitát is láttam nálatok a Baross utcai Jobbik "csoportnál".
Nem tudom, mitől függ, hogy egy ilyen infó napvilágra kerülése kire hogyan hat.
Olvastam nemrég valahol, hogy egy fiatal, szélsőséges nézeteket képviselő valló srác öngyilkos lett, amikor megtudta, hogy zsidó származású. Nem tudta feldolgozni ezt az egészet, különösen a haveri köre miatt (merthogy továbbra is zsidózott).
A sztoriból film is készült.
Próbáltam rákeresni, de nem találtam meg.
Viszont találtam két érdekes cikket, kommentekkel együtt; ajánlom szíves figyelmedbe:
"Általában a kétes identitású embereknek van harca a világ és embertárasai ellen." /Idézet az egyik kommentből./
Akkor bocsi. :(
A kérdésedre semmiképp nem tudnék rendes választ adni, szerintem nem is lehet, max. elfilózgatni a lehetőségeken.
Viszont érdekelne, hogy a te ismerőseid, akiket említettél, hogyan élték meg ezt a rádöbbenést; ill. hogy milyen változást hozott ez bennük. Esetleg volt-e közöttük jobbikos, és lett-e belőle cionista. Ha nem probléma, le tudnád írni röviden? Előre is köszönöm. :)
Nincs mit. Érdekes volt.
Amúgy Jobbikos éppen nem mert már nem vagyok mai gyerek ahogy az ismerőseim sem. Bár ennek köszönhetően már hosszabban láttam az életük alakulását.
Érdekes hogy azon ismerőseim akik nem is sejtették a származásukat, előtte és utána is gyakran választottak szélső jobb oldali párt. Igen utána is. Az egyik lánynak a MIÉP-en belül is szélső jobbos pasija volt, aki zsidózót a lánynak, akiről már ő is tudta anya révén fél zsidó.
Ez tényleg érdekes. Bár én is ismerek olyan zsidó származású egyént - nem személyesen -, aki mintha kicsit túlságosan is ki akarna bújni a bőréből, pedig úgysem tud, mert a származást nem lehet eltörölni...
Olvastam már néhány történetet a neten olyanok "tollából", akik nem voltak tisztában a származásukkal kicsi koruktól kezdve, csak később szereztek tudomást róla; ezek nagyon érdekesek. Ha kíváncsi vagy rájuk, megpróbálom előkeresni; bár a legutóbbi hiábavaló keresésem után nem merek ígérni semmit. :(
Viszont kb. 2 éve személyesen mondta el egy férfi az ő rádöbbenésének történetét: Tizenévesen egy focimeccsen alaposan megverték, közben "mocskos zsidót" kiabáltak rá. Otthon elmesélte a szüleinek, hogy mi történt... Ekkor mondták meg neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!