A 68-as csehszlovákiai bevonulással Magyarország is háborús bűnt követett el?
15:30
Na most nem akarok kötözködni, de tisztában vagyok vele, hogy mi a szovjet megszállási övezetbe tartoztunk.
Ezzel együtt TOVÁBBRA IS fenntartom hogy az, hogy a "felszabadítás" után itt maradtak (teljesen ideiglenesen) pontosan ugyanannyira igazságtalan agresszió volt, mint a német támadás.
Pedro
"Honnan veszed ezt a baromságot? 68-ban egyetlen áldozat nem volt!!!"
Honnan veszed azt, hogy nem volt? Az oroszok mondták? :-)
Tudod, ahová oroszok bevonultak, ott még mindig csináltak valamit. Majd pont a csehszlovákoknál nem csináltak semmit, na persze...
Én elhiszem, hogy ez a hivatalos álláspont, de amiről nem tudunk, az korántsem biztos, hogy meg sem történt. A lengyelországi tömegmészárlásokról sem túl régen tudunk! Néhány éve került felszínre az egész. Nehogy már te mindent tudj a csehszlovákiai bevonulásról! Ott voltál?
"Akkoriban létező katonai szövetség volt a Varsói Szerződés, melynek mi is tagjai voltunk. Csehszlovákia lerohanását a V.Sz. hadereje hajtotta végre, ez alól az NDK és Románia kapott felmentést. Románia mert "túl messze" volt"
Nem kapott felmentést,csak Ceauşescu szabadságharcot hirdetett a szovjetek ellen(milyen ismerős!) és (szóban)megvédte Csehszlovákiát.
"Egy biztos: A szlovákok magyargyűlöletéhez bizony jócskán hozzájárult ez az esemény is."
Ami azért vicces mert a szlovákok egyáltalán nem támogatták a prágai tavaszt,tehát nekik a magyarok felszabadítok voltak.
Dick Esmen
"Ceauşescu szabadságharcot hirdetett a szovjetek ellen..."
Ez komoly? Ezt nem tudtam. :-)
Hogy milyen bátor volt a Kárpátok Géniusza! Eldobom az agyam! :-D
"a szlovákok egyáltalán nem támogatták a prágai tavaszt,tehát nekik a magyarok felszabadítok voltak."
Igen, ebben igazad van. Ugyanakkor (már akkor is) voltak, akik magyar megszállást emlegettek.
De hozzá kell tenni, hogy a szlovákok valóban felemlegetik azt is, hogy nem elég, hogy lerohantuk (Cseh)szlovákiát, de utána ki is mentünk, és ott hagytuk őket a ruszkiknak...
Hát az a baj, hogy akkor még én is kiskölyök voltam, így én is csak elmondásokból ismerem (valamennyire) a történetet. Mindenesetre az biztos, hogy sok olyan dolgot műveltek, műveltünk a szocializmus alatt, amit nagyon nem kellett volna.
Pedro
"Kassát szovjet repülők bombázták magyar felségjelzéssel, a bevonulásra a magyar kiskatonákat használták fel és kényszerítették a bevonulásra."
Hát Te is hiányoztál néhány törióráról.
Az hogy a Varsói szerződés tagjai voltunk ok, de meg sem próbáltunk azt mondani, hogy mi nem megyünk. Szerintem ennek legfőbb oka, hogy Kádárék tartoztak 56-os a nagytestvéri "segítségért".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!