Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ingyenélők a kismamák,...

Miért ingyenélők a kismamák, akik a bejelentett munkájuk során befizetett járulékaik után gyedet kapnak?

Figyelt kérdés

Jobb a mocskos disznó melókerülő vagy az urilány akit eltartanak és nem jogosultak gyed-re, vagy ha kell kijátszák a kapcsolataik révén pikpak és máris utalják nekik a max gyedet?

Ha a gyeden lévők kizsákmányolják az államot és hasznonlesőek, akkor a gazdagok miért nem mutatnak úgy példát, hogy nem igénylik meg a gyedet, mint az ingyenélők?

2009. ápr. 18. 19:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg igaz, hogy sok nyugati országban meglepően rövid a GYES. Viszont ott van bölcsőde és részmunkaidős állás.

Ha nálunk lesz bölcsőde és 4 órás állás megfelelő számban, akkor még mindig megfontolandó, hogy jobb az anyukára bízni a gyermeknevelés első három évét. Pl. mennyibe kerül 1 bölcsődei hely havonta? Szerintem minimum kétszer annyiba, mint a GYED. Akkor viszont a GYED nem ingyenélés, hanem költséghatékony gondoskodás közösségünk jövőjéről és a majdani nyugdíjakról. Aki megszünteti a GYED-et, de közben nem teremt bölcsődei helyeket és 8-12-ig betölthető állásokat, az csaló, kókler, visszaél a közbizalommal. Véleményem szerint haladéktalanul el kell bocsátani, továbbá az emberi jogok országgyűlési biztosa hivatalból eljárást kell, hogy indítson ellene.

2009. ápr. 19. 21:01
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
az utolsonak uzenem. Igen kulfoldon van bolcsode, de olyan draga, hogyha valaki reszmunkaidoben megy dolgozni, akkor az osszes penzet otthagyhatja:-(
2009. ápr. 19. 22:03
 13/20 anonim válasza:
100%
Én meg neked üzenem, hogy külföldön megkeres annyit apuci, hogy eltartsa a családot, itt meg két állásban sem! Akinek meg nem teszik külföldön, mert ott jujj de rossz az élet, az miért nem jön vajon haza?
2009. ápr. 19. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Apuci minimal beren van...alberlet 700 font, ami 230ezer forint. Nem kastely, hanem 1 szoba+nappali. Most hogy otthon vagyok a picivel minuszba jovunk ki. Miert menjek haza? Otthon se jobb. Foleg a gyerek miatt maradunk kinn, hogy megtanuljon angolul.
2009. ápr. 19. 22:36
 15/20 A kérdező kommentje:

Jó, akkor mivel külföldön húdeszar, viszont itthon 3 év a gyerekezés és se bölcsi, se bébiszitterre, magánbölcsire pénz, akkor szüntessük meg, nehogy már egy magyarországinak jobb legyen, mint a nagy külföldön élőknek.

Tipikus magyar....ha nekem szar, legyen neked is az.

Ocsmány.

2009. ápr. 20. 07:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországnak büszkének kéne lennie arra, hogy itt három évig maradhatnak otthon az anyukák! Ez egy gondoskodó, családszerető állam lenne! De hát én is úgy gondolom, hogyha külföldön így van, itt miért legyen jobb. Gondolják ők odafent! A fizetések terén miért nem megyünk nyugat felé?

Azt pedig én is jó ötletnek tartom, hogy pénz helyett segélykor étkezési jegyet adjanak, hogy ne tudják elverni egyesek a gyerekek pénzét másra. Azon aztán nem venne cigit, meg stb-t.

Vagy egyszerűen olyan értékben vásároljanak nekik be és akkor tuti a kajára menne, meg a gyerekekre, nem másra.

Ha pedig gázszámlára ilyenre kell, akkor vigye be a csekket és a hivatal átutalja az összeget a szolgáltatónak, tehát megkapná a segítséget a polgár is, de tényleg arra menne amire kérné.

2009. ápr. 20. 17:49
 17/20 anonim ***** válasza:
56%

"kedves" Kerdezo! Hol a banatban irtam, h egyetertek azzal, h otthon csokkentsek le 3 evrol 2-re??? Nem kellene eloszor megtanulnod olvasni???

En megprobaltam elmondani, hogy kulfoldon se jobb a helyzet, es ne legyenek az otthoniak annyira elkeseredve. Nah ez a tipikus magyar hozzaallas!!!Azt hiszed, hogy mindenki ellened van, es nem latod a fatol az erdot! Csak igy tovabb! Nem csoda, hogy Magyarorszag ott tart ahol tart, ha ilyen emberekkel van tele.

2009. ápr. 24. 17:29
 18/20 A kérdező kommentje:
Elfelejtettél magyarul a nagy Angliádban.....ha süllyed a hajó, menekülnek a patkányok...ágyő
2009. ápr. 24. 17:48
 19/20 A kérdező kommentje:

"Azt pedig én is jó ötletnek tartom, hogy pénz helyett segélykor étkezési jegyet adjanak, hogy ne tudják elverni egyesek a gyerekek pénzét másra."

Lehet, hogy jó lenne, hogy ha a családit ilyenbe adnák ki annak,aki érintett....de csak meghatározott élelmiszerekre lehessen költeni, itókára nem...:)

2009. ápr. 24. 17:56
 20/20 A kérdező kommentje:

"Magyarországnak büszkének kéne lennie arra, hogy itt három évig maradhatnak otthon az anyukák! Ez egy gondoskodó, családszerető állam lenne!"

Igen! De, ha most ezt akarják megszüntetni és lehetetleníteni az anyákat ( nekem senki ne mondja, hogy 2 év alatt felhúznak annyi bölcsit és ovit, hogy az ország egész területén mindenhol helyben megoldható lesz a gyerekek elhelyezése és lesz a fenntartásra is pénz), akkor ezen, a motiváción érdemes elgondolkodni.....

2009. ápr. 24. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!