Szerintetek helyes volna-e, Horthy Miklós kormányzónak szobrot állítani a parlamentnél?
"(Jobbikos képviselők)...követelik Károlyi Mihály szobrának eltávolítását, illetve nehezményezték, hogy Horthy Miklósnak nincsen szobra."
innen:
"Szerintetek helyes volna-e, Horthy Miklós kormányzónak szobrot állítani a parlamentnél?"
Igen, mert a baloldaliak agyhúgykövet kapnának tőle.
ma 15:36
Akkor holnap kikiáltom a II. népköztársaságot. Nekem is lehet bronzszobrom? (ígérem, kevesebb kárt okozok, mint Károlyi)
14:35
Szálasi szobrát én azért ellenzem, mert a mégiscsak egy megszálló (igaz akkor "szövetséges") hatalom emelte hatalomba, és ő (bár mást nem is tehetett) hűségesen kiszolgálta a németeket. Rövid ideig tartó uralma alatt hiába esküdött fel a koronára, a királyság addigra végképp formálissá vált.
Szálasi a maga módján nyiván jót akart, de a pokolba vezető klasszikus út is ilyen jóakarattal van kikövezve.
Kiváló katona volt, de maradnia kellett volna mint jó suszternak a kaptafánál.
13:18
Kíváncsi lennék, hogy te mennyire vagy tisztában Horthy pályafutásával, illetve azzal, ahogyan a történelemszemlélet, és a megítélés változott ezzel kapcsolatban Magyarországon '45-és napjaink között.
ma 16:15
Szerintem jó ötlet egy Szálasi-szobor. Szálasi életének ezt a pillanatát kellene szoborformában megörökíteni:
Tanulságos szobor lenne, ami megmutatná, miért nem érdemes szélsőjobbosnak lenni.
Szálasi háborús bűnös volt a szó igazi értelmében. Vakon hitt a náci ideológiában, és a "végső győzelemben". Valószínűleg akkor is kiszolgálta volna a náci rezsimet, ha mást is tehetett volna.
Más kérdés, hogy hóhér ítélt a hóhér felett.
Ritka eset, amikor az egyik holló a másiknak vájja ki a szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!