Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek Adolf...

Mi a véleményetek Adolf Hitlerről, illetve Sztálinról?

Figyelt kérdés
Már sokan kérdezték, tudom, de engem érdekelne a véleményetek.
2011. aug. 29. 00:25
1 2 3 4 5
 31/50 bitangbigtank ***** válasza:
58%
Mellesleg NEM Hitler volt zseniális hogy lerohanta a fél világot hanem a tábornokai.Hitler csak kiadta a parancsokat, hogy gondoljanak ki egy tervet
2011. aug. 29. 22:00
 32/50 anonim ***** válasza:
Az egyik szerint dögöljek meg ha megszülettem, a másik szerint egyenlőnek születtünk, de pl Te rossz helyre !
2011. szept. 1. 15:44
 33/50 anonim ***** válasza:
78%

"Rohanja már le valaki Lengyelországot 2 hét alatt,"

Oh, azért kell tisztelni és csodálni valakit, mert lerohant egy népet gyakorlatilag ok nélkül? Ráadásként még világméretű háborút robbantott ki vele? Nagyon jó.

"legyen már hadvezér/diktátor"

Miért legyek? Mi lenne ha inkább tudós lennék, aki az emberiség fejlődését szolgálja? Esetleg orvos?

"szeresse/tisztelje már több millió ember"

A fenti dolgokért engem ne szeressen és tiszteljen senki.

"Lehet hogy rossz ember volt de zseniális is"

Ha neked a rossz zseniális, akkor valami ott nincs rendben.

2011. szept. 1. 16:06
 34/50 anonim ***** válasza:
Egy munkanélküliségben élőnek munkához jutni és egy csipet ideológiával megfűszerezve - Te lehetsz a fél világ ÚRA - annak Hitler megváltás lehetett. Annak ellenpólusa , hogy "FEGYVERBE ÉS VEGYÉTEK KEZETEKBE SORSOTOKAT - mert jön az ANTIKRISZTUS ! éS LÁM, A MÁSIK FÉLNEK SIKERÜLT MAJD A FÉL VILÁGOT PIROSSAL BESATÍROZNI. Szerintem az egyik faj elmélettel volt fűszerezve a másik olyan ideológiával, ami z évszázadokkal elnyomott-és kizsákmányolt
2011. szept. 1. 16:48
 35/50 anonim ***** válasza:
lemaradt - !....... nagyon nagy hatással volt.
2011. szept. 1. 16:49
 36/50 anonim ***** válasza:
... emberekre nagyon nagy hatással volt. Végre
2011. szept. 1. 16:59
 37/50 anonim ***** válasza:
23%

Itt akkor a fogalmak keveredésével van a baj. Zseniális az én szótáramban nem feltétlenül jelenti a jó, bölcs, okos tudósokat, Einsteint meg stb. Persze van egy pozitív hangzata a szónak, de akkor elmagyarázom máshogy.

Nem tudja mindenki, akárki véghezvinni, amit Hitler megcsinált. Tehát különb a többiektől (most MINDEGY, hogy jó vagy rossz értelemben), kiemelkedő alak, aki ekkora hatást tudott gyakorolni az emberekre. Nem beszélve a politikai sikereiről, ha belátjátok, ha nem. BIZTOS, hogy tudott, valamit, amit az átlag ember nem, és a képességeit arra használta fel, amire (most azokról az időkről beszélek, amikor még nem volt idős, beteg, nem hozott rossz döntéseket).

Tehát zseniális volt. Ugyanúgy, ahogy pl. egy Napoleon vagy egy Alexandrosz vagy akámelyik hasonló alak.

..

Látom itt az embereknek elég nehéz elvonatkoztatni a "hitler gonosz csúnyabácsi, aki kiirtotta a zsidókat" nézettől.

2011. szept. 3. 00:03
 38/50 anonim ***** válasza:
81%

"Rohanja már le valaki Lengyelországot 2 hét alatt,"

Az iraki háború is nagyjából ennyi ideig tartott. Ezek szerint az amerikaiak is annyira zseniálisak voltak?

Pedro

2011. szept. 3. 00:11
 39/50 anonim ***** válasza:
22%
Hát őszintén nem tudom melyik országot nehezebb lerohanni, de azért egy Lengyelországot ilyen rövid idő alatt nem kis teljesítmény. Dániáról nem is beszélve.
2011. szept. 3. 00:27
 40/50 anonim ***** válasza:
77%

00:27

Ebben igazad van, de nem is ezt vitatom, sokkal inkább azt, hogy ez Hitler zsenialitásának köszönhető-e?

Hitlernek az volt az egyetlen mázlija, hogy nagyon jó, nagy tudású tábornokai voltak, akik a logikátlan, gyakran esztelen parancsok ellenére is hatalmas sikereket értek el, és tompítani igyekeztek a vezetési hibákból fakadó veszteségeket... Nem volt véletlen, hogy saját tábornokai akarták eltenni láb alól - akkorra már látszott, hogy egyszerűen tragédiába fogja sodorni Németországot - mint ahogy meg is tette.

Pedro

2011. szept. 3. 00:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!