Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nyugdíjakat és a kismamákat,...

A nyugdíjakat és a kismamákat, közszolgákat megszorítják, de offshore cégezni bíztatja a kőgazdagokat a kormány? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 14:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

A te családodban mennyi idő mire összespórolnak családi segítség nélkül és hitel nélkül egy lakásra?

A családod nő tagjai akkor nem kapnak gyedet hanem van saját pénzük a gyűjtésből? Vagy apa tartja őket? Akkor olyan a személyiségük, hogy jól tűrik a kitartottságot és nem zavarja ez őket?

2009. ápr. 18. 20:01
 22/30 anonim ***** válasza:
41%
te idióta ha valaki szül az valószínűleg családba szül ezáltal ott van a férje aki segít neki. a segélyek pedig jók mint kiegészítés, de nem arra kell támaszkodni 100%-ig és rázni az öklöd h a gyerek éhenhal ha a gyes-t megfelezik! Te csak szid a rendszert, a politikát és fogj mindent arra,h az a hibás és nem te születtél pancsernak! És höbölögj, h aki meg elért vmit meg jutott vmire az mind tolvaj meg maffiózó mert te pancser sose érsz el semmit.
2009. ápr. 18. 22:36
 23/30 anonim ***** válasza:
35%

hát kommunikációval tele az ország. na az egy értelmetlen szak és még sorolhatnánk egy évig a semmire nem jó szakokat. Ha elmész ügyvédnek tuti lesz melód, ha elmész orvosnak tuti lesz melód és még jópár ilyen van. De hát ehhez ész kell ugyebár....

ugyebár írtad is,h pitiáner pontokkal belehet kerülni szóval te is érzed,h nincs értelme ilyen helyekre járni.

Amúgy nekem állásom is van és cégem is. Munkát úgy találtam, hogy otthagytam az egyetemet, hogy egy hiányszakmát kitanulhassak és abban eléggé a toppon vagyok már, céget meg a hobbimhoz választottam és szerencsére az is hiánycikk a környéken.

2009. ápr. 18. 22:45
 24/30 anonim ***** válasza:
71%
Olyan nőkkel könnyű az élet akiknek elég csupán az, hogy kitartják őket ....kussolnak is rendesen és teszik szétfele a lábukat, amikor csak apucika akarja és szép kis férfi uralom van, mert hát ő a ház feje a pénz hozója és nem mer mindíg ellentmondani, ha valamit másképp akar, mert akkor záródhat az apanázs, a kassza....nekem nem elég az, hogy annyi egy nő élete, hogy a pasi eltartja éveken át....van tartás is a világon és önállóság!!!!!! egy nő ne függjön attól, hogy majd apucika segít rajtam amíg otthon van..
2009. ápr. 19. 09:10
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
jeszum meg azt sem tudja mi az a bgf
2009. ápr. 19. 09:13
 26/30 A kérdező kommentje:

Kibuktál vagy miért nem tanultál kettőt egyszerre? Sokan meg tudják csinálni és még dolgoznak is mellette.

Hát, ha férfi vagy és van egy nő, aki függ tőled, akkor sajnos az a rossz hírem van neked, hogy sose tudhatod tutira, hogy mi jár a fejében ( mert, mivel függ tőled anyagilag, így a kedved szerint tehet sokáig még akkor is, amikor már nem akarja igazán, csak kell idő neki mire megoldj a helyzetét). Nem egészséges a mai társadalomban a függés. Persze, lutaságból jó lehet vagy azért mert májerság egyedül fenntartani egy családot, de lelkileg tropa, mégha nem is venni ezt észre vagy nagy a sötétség és nem tudatosul.

Ha elveszik a gyedet, akkor a nőknek nem is kell majd járulékot fizetni a fizetés után? Mert minek fizessen, hogy ha ő kerül helyzetbe akkor leszarják? Ha elveszik a gyedet, akkor sok nő kiszolgáltatott lesz a párjának, ami már alapból ingyenélés és nem minden férfi kap annyi fizetést ma Magyarországon, hogy elég legyen 3 évre mire talán felveszik a gyereket oviba. Vagy csak gazdagéknak legyen gyereke? De ki fog akkor a jövőben dolgozni? Csak vezérigazgatók és kétkezik nem elegek egy országba.

2009. ápr. 19. 09:42
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
tudom mi az a bgf. körülbelül 50 ismerősöm járt oda. csak most a kommunikáció ami nagyon menő és semmi értelme azért azt hoztam fel példának. MInd1 nem magyarázkodok mert úgyis beleköttök mindenbe. Az egyetemet otthagytam nem kibuktam, mert rájöttem,h úgyse tudok vele mit kezdeni ha befejezem. Azért nem tudtam egyszerre kettőt vállalni, mert 2 munkám volt akkor és úgy nagyjából 16 órákat húztam le heti 5 nap. Na most ez mellett bejárni egyetemre és még egy szakmát is kitanulni elég lehetetlen.
2009. ápr. 19. 13:40
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

A GYED nem segély, és igenis ebből kell megélni 2 évig, mivel anyuka fizetése kiesik. Apuka pedig (legalábbis nálunk) nem keres annyit, hogy abból lakáshitel + rezsi befizetése után maradjon bármi is. Illetve 22 éves autónkra is néha költeni kell, a gyerekről már nem is beszélek, pedig sok segítséget kapunk a ruházkodásában (örököltünk sok mindent).

Tehát ezt a kiegészítés dolgot nem igazán értem. GYED melett nem lehet dolgozni, és a nevében is benne van Díj.

A GYES ezzel szemben tényleg segély, csak sajnos sok anyuka nem tud visszamenni dolgozni, még ha van is munkahelye, mert nincs bölcsöde ahová elhelyezheti a gyerekét. Nagyszülők pedig a mostani rendszer szerint soha nem érik el a nyugdíjkorhatárt, hogy vigyázhassanak a csemetékre.

Hát csak ennyi. És ha valaki közszolga és a férje is az + még gyermeket is szeretnének, akkor aztán tényleg érinti őket a megszorítás.

2009. ápr. 19. 18:24
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőekben olvasott vélemény szerint, Te voltál dilis, hogy pancsernak szültél, aki nem tudja éveken át eltartani a családját...+ az, hogy hiteled van még egy nagy dilisség volt, mert akkor kell szüljön az ember, amikor már adottak a körülmények és példát kellene vegyünk az ominózus tökéletes családról, hogy senki nem vesz fel se lakás hitelt se más hitelt, hanem szépen a fizetéséből egyedül megveszi a lakását ( szülői alátolás nélkül természetesen)....

:O))))))))))))

Biztosan vannak ilyen családok is, akiknek pikpak mennek ezek a dolgok és az anyukát nem zavarja, hogy a befizetései ellenére őt jól megszorítják és ki van szolgáltatva anyagilag egy férfinek, de ebből van a kevesebb...azért, mert van 2-3 ilyen egy társadalomban, még attól nem az a törvényszerű, hogy ez a legegyenesebb és legjárhatóbb út....

Hát, ha valaki nem kismama, nem családos-nagycsaládos, nem közalkalmazott-köztisztviselő, nem nyugdíjas, akkor nem tudom, hogy hol szorítják meg olyan jaj de nagyon.

2009. ápr. 20. 07:23
 30/30 anonim válasza:
100%

04-17 14:17-nek írnám.

Én is köz(rab) szolga vagyok.Bruttóm 81200 ft(januártól előtte 6900 ft kevesebb volt a bruttóm) gondolhatod mennyi a nettóm.Nekem nagyon is hiányzik a 13 havi.Sajna túlóra rengeteg(önként válalod nem köteleznek)de ha nem maradsz bent ingyé lesheted megtartanak-e.Sajnos kell áldozatot hozni,hogy megmaradjon a munkád,de ,hogy a 13 havi-t elveszik a béreket 2 évre befagyasztják...Ez nagyon kemény.

2009. ápr. 20. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!