Egyeseknek csak annyi számít hogy legyen ételere pénz és semmi más?
Mindig mondják, ohgy nem keresnek olyan rosszul az orvosok mert nem láttak még éhező orvost. Ok éhezőt nem, de nem csak ételre kell az embereknek a pénz. Vagy csak annyi fizetés kell, hogy ne haljon éhen? Hogy bírnának venni egy házat, autót, elmenni nyaralni, gyerekeket vállalni orvosi fizetésből? És itt nem a főorvosokra gondolok hanem a kezdő orvosokra. Közel 30 évesen lesznek kereső emberek. Ilyenkorra már elvárnának egy olyan fizetést, hogy el tudjanak kezdeni gyereket nevelni. Vagy ha olyan jó a fizetés miért mennek olyan sokan külföldre? Ma olvastam, hogy Győrben 331 orvos van a kórházban mikor a igazgató mondta, hogy egy akkor kórházba közel 600-800 orvos kellene. De ugyanez elmondható a nővérekről. Mondták, hogy mostanra csak a minimális ellátást tudják garantálni.
Sokan felháborodnak, hogy milyen fizetésük van (kezdőnek kevesebb mint utcaseprő) és elmennek küföldre. Még hálásnak kellene inkább lennünk, hogy nem az összes.
Persze hivatástudat, de azért egy olyan bért elvárnának nem csak az alapvető dolgokat lehet megvenni. Többet is akar az élettől. AZért mindenkit motivál a fizetés is. Senki sem csak hivatástudatból tanul valamit. És nem lehet rájuk felróni, hogy ha nem kapják meg a megfelelő megbecsülést, fizetést, körülményeket akkor elmenne. Más is így tesz aki ugyanígy érez. Más is elmehet ha nem tart valamit megfelelőnek.
Nem tudom megérteni a kérdező megközelítését, mert ő is csak az orvosok szintjén "gondolkodik".
A többi ember nem ember?
"A többi ember nem ember?"
A többi miért nem megy ki? Egy gyári munkás miért nem megy el? Ja mert kint nem kapna munkát. Egy mérnök kimegy és kap munkát egy orvos kimegy és kap munkát. CSak ez nem ugyanolyan. HA valaki elmegy a gyárból oda gyorsan találnap (pl szalag mellé) munást míg orvost nem.
Ha esetleg nem tűnt volna fel eddig, innen minden szinten menekülnek külföldre az emberek, - csak az önsajnálat miatt nem látsz tovább az orrodnál.
És ne gyere azzal, hogy az orvosok mennyit tanultak, mert engem SEM érdekel, hogy mennyit tanultál, úgy, ahogy Téged sem érdekel egyáltalán, hogy mennyit tanultam azért, hogy az lehessek, aki vagyok.
Orvos akartál lenni?
Az csak úgy lehetsz, ha annyit tanulsz, amennyit megkövetelnek ennek érdekében, - de ez érvényes a faipari szakmunkástól elkezdve az informatikusig mindenkire, - úgyhogy felesleges siránkozni ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!